Ateisták miért vonzódnak a pogány vallásokhoz?
"Ezzel az a gond hogy jónak ábrázolja a kereszténység szerinti rosszat, és így Isten lesz automatikusan rossz. Ergo kereszténység ellenes alkotás."
A ne ártsunk a másiknak, ne kövessünk el bűnt és hasonlókat tartalmazó értékrendet nevezik jónak és arra próbálják a démonokat is át téríteni. Ezenfelül van még benne szó a megbocsátásról, jó útra térésről és hasonlókról. Valóbban. Velejéig gonosz és keresztény ellene.
Bibliát sem ártana mondjuk elolvasnia egyeseknek.
"Hányszor kell elmondanom, hogy én nem állítottam. TE tettél egy állítást azt kéne bizonyítanod.
De nem teszed mert csak egy piti hazug vagy."
Nagy IQ harcos vagy :) Hogy bizonyítsam azt hogy valami nem létezik? Felsoroltam 3 ilyen filmet amit ismerek. És ennyi. Van több? A filmszakértő másik ateista sem tudott többet felsorolni.
Tehát te vagy a hazug és még buta is.
112
"Hogy bizonyítsam azt hogy valami nem létezik?"
Nem kértelek erre.
Ha valós állítást akarnál tenni akkor utána kéne nézned az adott években készült filmeknek és megvizsgálni őket, hogy van-e valamilyen vallási vonatkozása és ha igen akkor az pozitív vagy negatív-e az adott vallásra nézve. Itt nem ártana valamilyen objektív rendszert felállítani arra vonatkozóan, hogy mi számít pozitív vagy negatív ábrázolásnak.
Ezek hiányában ha olyan kijelentést teszel, hogy valami nincs akkor hazudsz. Így akkor lennél korrekt pontosabban akkor nem hazudnál ha azt állítanád, hogy te kevés ilyet ismersz.
Persze hazugságok nélkül értelmetlenné válik a kérdésed és nem tudsz hazudozni és provokálni másokat.
"Ha valós állítást akarnál tenni akkor utána kéne nézned az adott években készült filmeknek és megvizsgálni őket, hogy van-e valamilyen vallási vonatkozása és ha igen akkor az pozitív vagy negatív-e az adott vallásra nézve. Itt nem ártana valamilyen objektív rendszert felállítani arra vonatkozóan, hogy mi számít pozitív vagy negatív ábrázolásnak."
Ezt meg is tettem. 3 ilyen filmet találtam keresztény témában, iszlám témában pedig egyet sem.
"Persze hazugságok nélkül értelmetlenné válik a kérdésed és nem tudsz hazudozni és provokálni másokat."
Csak úgy tudod megcáfolni az állításom ha elkezded sorolni a filmeket. Eddig pontosan nulla filmet hallottunk tőled. Marad az hogy csak rágalmazásra vagy képes.
A támadás mibenlétéről írtam. Szerinted támadás az, ha valaki csinál egy sorozatot, amivel senkinek sem árt, holott ez közelében sincs azoknak a valódi, sokszor halálos kimenetelű támadásokat, amiket ezeknek a vallásoknak a nevében követnek el. Egylapon említeni a kettőt hihetetlen tiszteletlen dolog az áldozatokkal szemben. Ha szerinted egy sorozat létezése miatt te bármiben is áldozat vagy, pláne a nyugati világon, akkor örülj a rózsaszín buborékodnak, amiben élsz.
A karakter neve Ms. Marvel, avagy Kamala Khan és a képregényekben sem egyedüli muszlim hős; ott van még például Monet St. Croix és Sooraya Qadir. Zsidó hősök, illetve anti-hősök is vannak, mint például Kitty Pryde és Erik Lehnsherr, valamint keresztények is, mint például személyes kedvencem, Kurt Wagner. Ezeknek (és más, például valamilyen többhitű) karaktereknek a hite sosincs negatív jellemvonásként ábrázolva. Vagy nem foglalkozik vele az adott író, vagy egy önsegítő, pozitív elemként szól róla.
A kedvedért utánanéztem, íme néhány példa: "Free Man" (2011), "Fetih 1453" (2012), "He Who Said No" (2014), "Munafik" (2016) & "Munafik 2" (2018), "One Day in the Haram" (2017), "The Imam" (2017), "Mecca, I am Coming" (2019), "Mavera" (2021), "The Empire" (2021), "Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi" (2023).
Nem utálom se a kereszténységét vagy más egyistenhitű vallást. Az egy dolog, hogy csak ezekkel van rossz tapasztalatom és azok se egyszeri esetek, de maguk a mitológiák egyszerűen érdektelenek a számomra. A kereszténységnek és az iszlámnak köszönhető több fantasztikus művészeti és építészeti alkotás, de ezen túl nem érdekel, akárcsak például a cigány mulatós zene se érdekel. Ha a közelembe kerül, elkapcsolom, de nem kívánok rosszat annak, aki élvezi.
23/N
Azt írtad az értékrendet támadtak, ami nem fizikai támadás.
Fizikai támadás pedig a vallásosokat is érte ateistáktól, lásd kommunizmus rémtettei.
"A kedvedért utánanéztem, íme néhány példa: "Free Man" (2011), "Fetih 1453" (2012), "He Who Said No" (2014), "Munafik" (2016) & "Munafik 2" (2018), "One Day in the Haram" (2017), "The Imam" (2017), "Mecca, I am Coming" (2019), "Mavera" (2021), "The Empire" (2021), "Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi" (2023)."
Miről beszélsz? :) Ezek arab, iráni meg török filmek, nem hollywoodi alkotások.
Minden létező csoport követett el rémtetteket, lehetne vitatkozni, hogy melyik mennyit és miért. A kereszténység is többségében nem éppen békével hirdette az igéjét (lásd az amerikai őslakosok kiirtása és agresszív megtérítése). A kérdés nem erre vonatkozott.
Te magadra veszed egy sorozat puszta létezését és ellened irányuló támadásnak veszed, holott közel sem erről van szó. Szinte akaratosan szeretnél áldozat lenni egy nem létező problémában, míg mások valóban szenvednek ilyen-olyan vallások miatt.
Nyilvánvalóan, hiszen az amerikai filmgyártás miért foglalkozna egy olyan hittel, amivel a nézőik többsége nem tud azonosulni és amiről a többségnek jogosan vagy jogtalanul, de rossz beidegződései vannak (lásd 9/11 esete). Arab országokban sem forgatnak filmeket például a japán hitvilágról, akkor miért várod el, hogy mások foglalkozzanak velük?
23/N
"Ezt meg is tettem. "
Én pedig milliárdos vagyok.
"3 ilyen filmet találtam keresztény témában, iszlám témában pedig egyet sem."
"Csak úgy tudod megcáfolni az állításom ha elkezded sorolni a filmeket. Eddig pontosan nulla filmet hallottunk tőled. Marad az hogy csak rágalmazásra vagy képes."
Korábban is írtam már filmeket.
De tessék még pár:
Ben-Hur 1959 szorosan kapcsolódik Jézushoz.
The Ten Commandments 1956 Mózesről szól
The Passion of the Christ 2004 Jézusról szól
God's Not Dead 2014
Heaven Is for Real 2014 kisfiú beszámolóján alapul aki állítólag a mennyországban járt
Son of God 2014 Jézusról szól
Risen 2016 szintén Jézus
War Room 2015 imádság erejéről szól
The Shack 2017 Istennel való találkozást stb.
Na ezekkel például mi a probléma? Mert felteszem itt is kitalálsz valamilyen újabb izzadság szagú szempontot ami miatt nem felelnek meg neked és amit most találtál ki és hazudozol tovább.
Majd azért valamikor olvasd el a Bibliát, hogy mit mond a hazugságokról.
"kommunizmus rémtettei"
1: A kommunistáknak mi köze az ateistákhoz?
2: Mutass igazi kommunistát! Nagyon kevés van.
Ezek kívül a kommunizmus az egy pozitív világkép. Mint a kereszténység, nagyon hasonló.
"Te magadra veszed egy sorozat puszta létezését és ellened irányuló támadásnak veszed, holott közel sem erről van szó. Szinte akaratosan szeretnél áldozat lenni egy nem létező problémában, míg mások valóban szenvednek ilyen-olyan vallások miatt."
Nem akarom magamra venni, már csak azért sem mert nem vagyok keresztény :) de tény hogy az ilyen sorozatok célja az adott vallás támadása.
"Nyilvánvalóan, hiszen az amerikai filmgyártás miért foglalkozna egy olyan hittel, amivel a nézőik többsége nem tud azonosulni és amiről a többségnek jogosan vagy jogtalanul, de rossz beidegződései vannak (lásd 9/11 esete)."
Az egy politikai kategória. Ettől még a vallásról lehetne pozitív filmet készíteni. És ugye 9/11 2001-ben történt, de előtte sem volt ilyen film. A kereszténységre pedig semmiképpen nem mondhatod hogy az amerikai filmgyártás számára érdektelen mikor a lakosság többsége kereszténynek mondja magát, de mégsem készülnek ilyen filmek.
"Arab országokban sem forgatnak filmeket például a japán hitvilágról, akkor miért várod el, hogy mások foglalkozzanak velük?"
Arab országokban finoman szólva nincs olyan szintű filmipar mint az USA-ban így nem is lennének erre képesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!