Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták miért vonzódnak a...

Ateisták miért vonzódnak a pogány vallásokhoz?

Figyelt kérdés
A 19. században az ateizmus terjedésével megnőtt az érdeklődés az okkultizmus, ezotéria és sátánizmus iránt és ez máig töretlen. Az olyan politeista vallásokat pedig mint az ókori egyiptomi, görög és római, felhasználja a mai szórakoztatóipar és nagyon népszerűek. Az egyistenhívő vallások viszont mint judaizmus, kereszténység, iszlám nem mondható népszerűnek az ateisták körében. Ha csak a filmipart nézzük, alig készülnek ilyen filmek, és ezekben is inkább negatív képet festenek az egyistenhívő vallásokról.

2024. máj. 13. 11:47
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/202 anonim ***** válasza:
97%

"Én azt állítom nagyon kevés ilyen film van. Te azt mondod sok van."

1. Mint írtam nem állítom, hogy sok van. Nem tudom mennyi van és ha nem tudok valamit akkor nem teszek róla állításokat nem úgy mint te.

2. Te azonban mint írod is állítasz valamit. Mint bizonyítottad itt nem tudod alátámasztani semmivel. Tehát nem rágalmaztalak amit te magad támasztottál alá itt.

A bizonyítási kényszer áthárítása pedig érvelési hiba.

[link]

2024. máj. 15. 13:10
 102/202 A kérdező kommentje:

"Mint írtam nem állítom, hogy sok van. Nem tudom mennyi van és ha nem tudok valamit akkor nem teszek róla állításokat nem úgy mint te."

Ha nem tudod mennyi van, miért állítod hogy hazudok? Ez rágalmazás részedről. Ennyit rólad. Plusz kértem az ateistákat akik nem értenek egyet velem hogy sorolják fel azt a sokat de eddig semmi. Tehát igazam van.

2024. máj. 15. 13:28
 103/202 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nem tudod mennyi van, miért állítod hogy hazudok? "

Mert valójában fogalmad sincs arról, hogy hány film készült melyik vallással kapcsolatban.

"Plusz kértem "

Most olvasd is el:

[link]

2024. máj. 15. 13:50
 104/202 anonim ***** válasza:
100%

Az "egy-két ország" túlzónak hat, amikor gyakorlatilag minden arab országban és számtalan afrikai országban is jellemző.

Számtalanszor támadták már meg az értékrendemet és ezen támadások jelentős része egyisten hívőktől származik. Nem foglalkozok velük, emberileg nem érnek annyit. Nyilván az más, amikor szószerint veszélyt jelentenek; pl amikor a húgomat leköpte a régi hittantanára, amikor iskolán kívül látta csókolózni egy másik lánnyal.

Mivel nem láttam minden ország minden filmjét, így nem tudok listát összeállítani, de nem is nekem kéne, hanem neked, aki a számokon problémázik. Nekem édesmindegy mennyi keresztény vagy iszlám tematikájú film készül. Minden létező felállásban készülnek filmek, csak keresni kell őket. Ha kevesled őket, alkoss te újakat, ne másoktól várd el, hogy kielégítsék az igényeidet.

23/N

2024. máj. 15. 14:12
 105/202 A kérdező kommentje:

"Mert valójában fogalmad sincs arról, hogy hány film készült melyik vallással kapcsolatban."

Dehogynem. Ezért mondom hogy kevés.

"Most olvasd is el"

Hogy bizonyítsam azt hogy ha azt állítom nem létezik? :) Te azt állítod létezik, akkor sorold fel.

2024. máj. 15. 14:28
 106/202 A kérdező kommentje:

"Számtalanszor támadták már meg az értékrendemet és ezen támadások jelentős része egyisten hívőktől származik."

És ez nem tetszett igaz? Na most ezek a filmek amikről beszélek a vallásos emberek értékrendjét támadják, amit te elintéztél annyival hogy ez semmiség. Tehát a téged támadnak probléma, de ha őket akkor túlérzékenyek. Nincs benned túlzott kettős mérce?

"Nyilván az más, amikor szószerint veszélyt jelentenek; pl amikor a húgomat leköpte a régi hittantanára, amikor iskolán kívül látta csókolózni egy másik lánnyal."

Nyilván nem helyes hogy a hittantanár ezt tette, de az sem helyes hogy a hugod olyan helyen csókolózott egy másik lánnyal ahol a hittantanár és másik is láthatták. Nem merül fel benned hogy ez másokat zavarhat?

"Mivel nem láttam minden ország minden filmjét, így nem tudok listát összeállítani,"

Előbb még azt mondtad én nem értek hozzá, és hogy te szakértő vagy :) Akkor mégsem vagy az? :)

"de nem is nekem kéne, hanem neked, aki a számokon problémázik."

Hogy állítsak össze listát, ha azt állítom nem lehet összeállítani listát mert nincsenek ilyen filmek? :) Ami van, azt mondta. Felsoroltam 3 keresztény témájú filmet, iszlám témájut meg egyet sem mert nincs ilyen.

"Minden létező felállásban készülnek filmek, csak keresni kell őket. Ha kevesled őket, alkoss te újakat, ne másoktól várd el, hogy kielégítsék az igényeidet."

Azt hiszem ezzel be is ismerted hogy nincsenek ilyen filmek :)

2024. máj. 15. 14:35
 107/202 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván nem tetszik a homofóbia, pláne amikor fizikai agresszióval is jár, és ez az ember "csak" leköpte. Bizonyos arab országokban, a vallásuk nevében ugyanezért kivégeznék. Ehhez képest semmi egy senkinek se ártó animációs sorozat Lucifer lányáról. Így még inkább csak hisztizésnek tűnik sok hívő viselkedése. Erről írtam, hogy nevetséges ez az áldozat szerep iránti vágyakozás.

A hittantanár egy teljesen érdektelen senki volt a húgom életében. Azt kellett volna állandóan figyelgetnie, hogy hátha ott áll mögötte? :D Direkt ezért írtam, hogy iskolán kívül történt, az, hogy őt vagy mást ez zavar magánügy. Én se köptem le eddig egy jehovás hittérítőt, akik a forgalmi csomópontokban ácsorognak vag a kéregető hajléktalanokat. Ez a baj, hogy azt hiszitek a világ körülöttetek forog. Nem így van.

Egy szakértő se azért szakértő mert minden létező példányt ismer az adott területen. Idén szereztem meg a mesterdiplomámat művészettörténetből egy olaszországi egyetemen, mégse ismerek minden létező művészt és műalkotást ami valaha létezett. Ez lehetetlen elvárás lenne. Édesapám szakács, nem tud minden létező ételt elkészíteni, édesanyám mozgásterapeuta, mégse tud mindenkit meggyógyítani.

Vannak ilyen filmek, keress rá, hogy "islam films" vagy ilyesmi és kapni fogsz számtalan találatot. Az egyedül a te hibád, ha a Google túl bonyolult. Többségében nyilván nem amerikai mainstream lesz, pedig mintha csak ezt ismernéd. Azért írok egy konkrét példát: a Disney, az amerikai filmgyártás egyik legfontosabb szereplője, két éve készített sorozatot egy pakisztáni muszlim lányról, amiben vannak imajelenetek, szó szerint említik Allah-ot.

Mondjuk számomra az se lenne probléma, ha nem lenne több keresztény vagy iszlám tematikájú film. Ha kevesled, csinálj te. ;)

23/N

2024. máj. 15. 14:59
 108/202 A kérdező kommentje:

"Nyilván nem tetszik a homofóbia, pláne amikor fizikai agresszióval is jár, és ez az ember "csak" leköpte"

Amit nem is tartottam helyesnek, de neked pedig azt kellene megértened hogy a nyilvános homokozás zavar másokat.

"Ehhez képest semmi egy senkinek se ártó animációs sorozat Lucifer lányáról. Így még inkább csak hisztizésnek tűnik sok hívő viselkedése."

Mikor a te értékrendet kritizáltak, fel voltál háborodva, de ha a vallásos emberek értékrendjét kritizálják, elintézed annyival hogy hisztizés. Erre mondatm hogy kettős mércét alkalmazol.

"Egy szakértő se azért szakértő mert minden létező példányt ismer az adott területen. Idén szereztem meg a mesterdiplomámat művészettörténetből egy olaszországi egyetemen, mégse ismerek minden létező művészt és műalkotást ami valaha létezett. Ez lehetetlen elvárás lenne. Édesapám szakács, nem tud minden létező ételt elkészíteni, édesanyám mozgásterapeuta, mégse tud mindenkit meggyógyítani."

Biztos vagyok benne hogy akkor az apád fel tud sorolni jónéhány muszlim ételt, de tőled egy olyan filmet sem hallottam amiben az iszlámot pozitívan tüntetik fel, pedig ezek szerint neked ez a szakmád. Szerintem nem is fogsz tudni, de nem azért mert nem értesz hozzá hanem mert nincs ilyen film.

"Az egyedül a te hibád, ha a Google túl bonyolult."

Minek a goggle ha itt vagy te mint szakértő.

"Azért írok egy konkrét példát: a Disney, az amerikai filmgyártás egyik legfontosabb szereplője, két éve készített sorozatot egy pakisztáni muszlim lányról, amiben vannak imajelenetek, szó szerint említik Allah-ot."

Mi a címe?

"Mondjuk számomra az se lenne probléma, ha nem lenne több keresztény vagy iszlám tematikájú film."

Pont ezért írtam ki a kérdést :) Valamiért nektek ateistáknak problémátok van a monoteista vallásokkal, de vonzódtok a politeista vallásokhoz.

2024. máj. 15. 15:24
 109/202 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, én annak is örülnék, ha kevesebb ezotériás alkotás lenne.
2024. máj. 15. 15:29
 110/202 anonim ***** válasza:
100%

"Dehogynem. Ezért mondom hogy kevés."

Megint hazudsz.

Itt is elismered, hogy nem ismersz eleget

"Nem gondolod komolyan hogy ismernem kellene az összes filmet és sorozatot. Nagy általánosságban viszont úgy van ahogy mondom."

Itt is

"Nem ismerem ezt a sorozatot, "

Ha úgy jelented ki, hogy kevés van, hogy közben nincsenek meg a szükséges infók akkor hazudsz. Ezt tetted tehát hazudtál ahogyan arról is hazudtál utána, hogy meg vannak a szükséges infók.

Tettem egy állítást és hoztam rá bizonyítékokat. Ezt így csinálják normális esetben. Csak mivel te hazudtál ezért nem tudod alátámasztani azt amit állítottál.

"Hogy bizonyítsam azt hogy ha azt állítom nem létezik? :) Te azt állítod létezik, akkor sorold fel."

Hányszor kell elmondanom, hogy én nem állítottam. TE tettél egy állítást azt kéne bizonyítanod.

De nem teszed mert csak egy piti hazug vagy.

2024. máj. 15. 15:43
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!