Mi értelme van a Földre leszületni ha a Mennyország sokkal jobb?
Ádám és Éva voltak egyedül a Paradicsomban (= Isten országa), mivel Isten oda teremtette őket. Mivel bűnbe estek, kiűzettek onnan.
Mivel Krisztus halálával megváltott minnket a bűntől, újra esélyünk lehet bejutni a Paradicsomba, Isten országába.
Szerintem az Édenkert és a Mennyország két különböző dolog.
Már a Genezis írja az elején, hogy nem a Mennybe teremtette a Földet.
Az ember földi, nem égi rendeltetésű. Ezt maga Krisztus is megmondta határozottan.
Sem az angyalok, sem az emberek nem hagyhatják el a rendeltetési helyüket.
(János 8:23) . . .„Ti innen a földről vagytok, én pedig felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok.
Kizárólag Jézus mondhatja el, hogy volt emberi léte előtt égi élete.
A messiási küldetése miatt kellett emberré válnia, mert egyetlen tökéletlen ember sem tudott volna tökéletes utódot a világra hozni.
"Az ember nem születik le a földre, hanem egyszerűen itt születik. A kereszténység úgy tartja, hogy az ember semmilyen formában se létezett fogantatása előtt."
De Isten alkothatta volna úgy is a világot, hogy a rosszal teli földre szülessünk hanem az örök boldogságba.
Csak ugye a kollektív büntetés igazságosabb mint csak a bűnösöket büntetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!