Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Elkezdtek járni pár hete a...

Elkezdtek járni pár hete a jehova tanui hivők,tanitják az igazságot a bibliáról,sokan miért irják az interneten hogy nem jó velük még szóba állni sem?

Figyelt kérdés
Nekem semmi bajom velük. Miért van sok helyen hogy nem jók?
2024. máj. 5. 11:20
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

Megint hazugságon kaptalak!

---Azt is megemlítette, hogy valakik beakarták csapni a Mamáját, vagy idős embereket, "gyógyszerkészítmény" megvásárlásával, és ezt is a Tanúkkal hozta összefüggésbe, sőt, a Hit gyülekezetében történtekkel is összekeverte bennünket.---

Ilyet nem irt a kérdező ha igen akkor másold be,én megnéztem,te elferdited azt amit más irt,most leakarod járatni? Most rosszindulatból vagy csak véletlenül irod ezeket? Na ezt jelzem annak a kérdezőnek!

2024. máj. 5. 15:47
 12/34 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező, elhiszem, hogy van olyan, aki benyalja a kérdésnek álcázott gyűlölködő posztjaidat (a tegnapira is vonatkozik, ahol a képzelt mamád kitalált storyját osztottad meg velünk), de ne gondold, hogy mindenki buta...
2024. máj. 5. 16:23
 13/34 A kérdező kommentje:
No! Akkor már csak egy itt nagy kérdésem. Minek firkálgatsz ide ökörségeket akkor? Hmm? Gondolom akkor te vagy a Csapajev,vagy a Gumifejű,mert ti ketten vagytok ilyen megszállottak.Évek óta. Nem mellékesen a kérdés nem nektek szól,de ne zavarjon.
2024. máj. 5. 17:03
 14/34 anonim ***** válasza:
90%

1. Amit te kérdésnek nevezel, az valójában nem kérdés, hanem gyűlölködés.

2. Ha mégis kérdésnek tekintjük, akkor viszont MINDENKINEK szól, aki regisztrált tagja ezen platformnak, sőt, azoknak is, akik csupán regisztráció nélkül olvasgatni járnak ide.

3. Itt te vagy a megszállott, aki naponta írsz ki új, kérdésnek álcázott gyűlölködő posztokat, csupán azért, mert zavar, hogy a te szektád kevésbé sikeres, mint az a világméretű csoport, akik Krisztus igazi követőinek bizonyultak.

2024. máj. 5. 17:08
 15/34 anonim ***** válasza:
7%
A Jehova Tanui mint szervezet nem minősithető Krisztus követőinek. Sikeresek tudod vállalkozások szoktak lenni és nem egyházak,de hagyjuk a te értelmeddel nem igen lehet mit kezdeni.
2024. máj. 5. 17:12
 16/34 anonim ***** válasza:
7%
még ami lemaradt,inkább hamis profétáknak lehetne nevezni a jehovista szervezetet,nézz csak utána a sok sok be nem teljesül jóslatnak. cucuka! Informálódj mielött butaságokat irssz.
2024. máj. 5. 17:13
 17/34 anonim ***** válasza:
4%

-1. Amit te kérdésnek nevezel, az valójában nem kérdés, hanem gyűlölködés.-

Akkor minek irssz ide? Egyik szavaddal kiütöd a másikat.

2024. máj. 5. 17:14
 18/34 anonim ***** válasza:
58%

Ateista vagyok, ám én speciel ha van időm, szívesen beszélgetek Jehova tanúval. Nem mindig persze, de nagy általánosságban igen. Volt egy idő, amikor a Bibliát is jobban olvasgattam, mert be kell vallanom, a családunk sosem foglalkozott a keresztény vallással, így elég tudatlan voltam ezzel kapcsolatban eleinte.

Fiatal koromban az antik istenhitek érdekeltek, főleg a szerteágazó görög mitológia, volt nagyjából két tucat könyvem az ókori vallásokról és mellékesen tanultam latinul és egy időben, úgy másfél évig kissé változó intenzitással etruszk nyelven is. Bibliáink is voltak, ám az valamiért nem érdekelt.

Érdekes módon Germanusz Gyula: a Kelet varázsa című könyve elolvasása után (amely Iszlám területen játszódik) kaptam kedvet a Biblia olvasására és a kereszténység tanulmányozására.

Mostanra meglehetősen tájékozott vagyok, de időnként támadnak gondolataim, amiket jó megvitatni és az is szórakoztat, amikor meglepő, megválaszolhatatlan kérdéseket teszek fel és látom amint viaskodik a hit és a racionalitás az illető tanúban.

Két tanú volt eddig, egy férfi és egy nő, külön, külön ismertem meg őket, nem egy időben, akiket egészen megkedveltem.

Megtéríteni ugyan nem tudtak, mert kőkeményen racionális gondolkodásom van, de talán én is hozzájárultam ahhoz, hogy árnyaltabban lássák a világot, illetve ők elég sok mindennel tisztába tettek a kereszténységgel kapcsolatban, meg egyáltalán a hit, vagy a hívők dolgában, bár ugye természetesen jócskán utánajártam mindennek, mert egyébként is szeretek olvasni és információkat begyűjteni olyan területeken is, amely nem tartozik a kifejezett szakterületemhez, vagy érdeklődési körömhöz.

Nem mindegyik JT jó partner nekem, elég gyakran megesik, hogy pár perc beszélgetés után sietve kotor el a közelemből, pedig újabban igyekszem őket 'szőr mentén' kezelni és nem terelem a szót mindjárt igazán nehéz kérdésekre.

2024. máj. 6. 11:07
 19/34 anonim ***** válasza:
34%

Kedves Ateista!

Milyen kérdéseket és milyen igazán nehéz kérdéseket teszel fel?

Én kíváncsi lennék ezekre a kérdésekre!

2024. máj. 6. 20:08
 20/34 anonim ***** válasza:
43%

Nem igazán érek rá jelenleg, így csak ritkábban fogok jelentkezni, de rendben, kezdjük egy egyszerűbbel.

Mi világított, amikor Isten azt mondta - legyen világosság! - ha még semmi sem volt és a Napokat, csillagokat csak később teremti majd meg?

2024. máj. 7. 10:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!