Amikor még a létezés előtt még nem volt semmi, csak a Szentháromság, akkor Jézus Krisztus is létezett? Tehát háromasban mit csináltak az Örökkévalóságban?
Ez így értelmezhetetlen. Nincs olyan hogy hármasban mit csináltak az örökkévalóságban, mert a három az egy.
Olyan mintha azt mondanád, a gumiszobába zárva mit csinál a beteg hármasban a kezeivel lábaival ás törzsével. Értelmetlen.......
Akkor miért osztotta szét magát három felé?
Atya Isten...
Fiú Isten
Szentlélek Isten.
Mint amikor én odavarázsolnám magam 3 bolygóba, és minden látnék 3 stílusban.
"Akkor miért osztotta szét magát három felé?"
Isten nincs szétosztva háromfelé........
"Mint amikor én odavarázsolnám magam 3 bolygóba, és minden látnék 3 stílusban."
Isten nem varázsol........
Ez elég nehéz téma...
Isten egy létező dolog, megpróbálom elmagyarázni miért 3 személyben.
Az atyaisten, ő tulajdonképpen maga a mindenség. Ő nem irányítja az időt, ő maga az idő. Ő nem látja a földet, ő maga a föld. Neki nem kell irányítani a jövőtt mert ő tervezett el mindent.
Igen, de ez nekünk embereknek értelmezhetetlen, de mivel különleges lények vagyunk szabad akarattal, szeretné hogy ismerjük őt. Ezért a második személy Jézus, aki megfogható, értelmezhető, hozzánk hasonló formájú személy.
Jézus közvetíti Istent felénk, de nem tud minket segíteni hogy jól éljünk, és jókat cselekedjünk. Ezt teszi a szentlélek. A szentlélek a mi lelkünkel van, és különböző ajándékokat ad nekünk időnként.
Röviden megpróbáltam összefoglalni, de ez egy nagyon nehéz téma, akár könyvet is írhatnának róla, azért remélem tudtam segíteni!
Krisztus= ószövetségben, mikor még emberi testben nem született meg
Jézus Krisztus =újszövetség amikor már emberi testben született meg.
Előbb volt Krisztus, és csak később született-ugyan ő testbe is. Emberi testben is.
És a kedvencem ez a rész, ami ki lett nyilatkoztatva, mivel itt láthatod tökéletesen ahogy az Atya mellett a föld teremtésekor mellette volt:
Példabeszédek 8-
14.
Enyém a tanács és a valóság, én vagyok az eszesség, enyém az erő.
15.
Én általam uralkodnak a királyok, és az uralkodók végeznek igazságot.
16.
Én általam viselnek a fejedelmek fejedelemséget, és a nemesek, a földnek minden birái.
17.
Én az engem szeretőket szeretem, és a kik engem szorgalmasan keresnek, megtalálnak.
18.
Gazdagság és tisztesség van nálam, megmaradandó jó és igazság.
19.
Jobb az én gyümölcsöm a tiszta aranynál és színaranynál, és az én hasznom a válogatott ezüstnél.
20.
Az igazságnak útán járok, és az igazság ösvényének közepén.
21.
Hogy az engem szeretőknek valami valóságost adjak örökségül, és erszényeiket megtöltsem.
22.
Az Úr az ő útának kezdetéül szerzett engem; az ő munkái előtt régen.
23.
Örök időktől fogva felkenettem, kezdettől, a föld kezdetétől fogva.
24.
Még mikor semmi mélységek nem voltak, születtem vala; még mikor semmi források, vízzel teljesek nem voltak.
25.
Minekelőtte a hegyek leülepedtek volna, a halmoknak előtte születtem.
26.
Mikor még nem csinálta vala a földet és a mezőket, és a világ porának kezdetét.
27.
Mikor készíté az eget, ott valék; mikor felveté a mélységek színén a kerekséget;
28.
Mikor megerősíté a felhőket ott fenn, mikor erősekké lőnek a mélységeknek forrásai;
29.
Mikor felveté a tengernek határit, hogy a vizek át ne hágják az ő parancsolatját, mikor megállapítá e földnek fundamentomait:
30.
Mellette valék mint kézmíves, és gyönyörűsége valék mindennap, játszva ő előtte minden időben.
31.
Játszva az ő földének kerekségén, és gyönyörűségemet lelve az emberek fiaiban.
Amikor visszatért a feltámadás után Jézus Krisztus, utána a Szent Lélek jött, segítségül.
Vigasztaló= Szent Lélek
János 16-
7.
De én az igazat mondom néktek: Jobb néktek, hogy én elmenjek: mert ha el nem megyek, nem jő el hozzátok a Vígasztaló: ha pedig elmegyek, elküldöm azt ti hozzátok.
8.
És az, mikor eljő, megfeddi a világot bűn, igazság és ítélet tekintetében:
9.
Bűn tekintetében, hogy nem hisznek én bennem;
10.
És igazság tekintetében, hogy én az én Atyámhoz megyek, és többé nem láttok engem;
11.
Ítélet tekintetében pedig, hogy e világnak fejedelme megítéltetett.
Szia
Csak egyetlen helyen mutasd meg a bibliában a szent háromság szót vagy csak a háromságot.
Ha nincs meg ,akkor gondolkodj el rajta:ha ilyen fontos dolog volna akkor miért nem íratta Isten bele.
Aztán dönts el,hogy hiszel e benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!