Ha nem az a jövő történik meg amit Isten előre mondott, akkor Isten hogyan tudta előre megmondani?
Isten soha nem hibázik-ne keverd a jóslással.
Isten soha nem fogja neked egy balesetet mondani. De azt amit mond az mindig bekövetkezik, ha igéretet tesz. A prófécia sosem jóslás. A prófécia mindig bekövetkezik, a jóslás csak eleinte amig a delikvens már nem tud kijönni a csapdából.
Ez egy prófécia annak aki kapta, és már bekövetkezett több ízben amikor Isten szólt, és több életveszélyes helyzetből szabadultak az adott gyermekek:
Péld 11,21
Kézadással erősítem, hogy nem marad büntetlen a gonosz; az igazaknak pedig magva megszabadul.
Ti abból indultok ki, hogy létezik szabad akarat.
Egy darab szabad akarat van: Istené. Múlt, jelen, jövő számára mint köbe vésett történelem. És számára minden most történik.
Csak az részesül a szabad akaratból, aki ugyanazt akarja, mint az Isten. De egyébként illúzió a szabadság.
Azért, mert a vilgban csak az történhet meg, amit Isten akar, vagy amit jóvá hagy és megenged.
Nem tudok olyanról, hogy valakinek autóbalesetet próféciáltak, és az nem történt meg.
Ami Jancsit és a Jelenések könyvét illeti, ott meg azért tudja Isten, hogy mi fog történni, mert: Ő úgy fogja intézni, hogy az történjen.
Én is tudom előre, hogy mi lesz a vacsora nálam, mert ÉN vagyok az, aki megveszem hozzá az alapanyagot és én vagyok az, aki megfőzöm.
Ugyanez a világgal. Isten a jövendölésekben azt jelenti be, amit Ő fog csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!