A kereszténységhez mi köze van a véres múltjához miközben a z eredeti tanítás a szeretet?
"a z eredeti tanítás a szeretet?"
. Ez egy félelmetesen lebutított felfogása a kereszténységnek.
A kereszténységnek elég sok köze van a "véres múltjához". Alapvetően térítő vallás, ráadásul központi szerepe van benne annak, hogy az ember alapvetően bűnös, a földi élet csak egy ideiglenes állomás, így a halál sem vaami kirívó dolog, akár emberi életek árán is terjednie kell a vallásnak.
Jézus nevében lepontoznak téged is hitetlen ellenségem.
Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa! Boldogok vagytok ti, ha miattam gyaláznak és üldöznek titeket, és hamis dolgokat mondanak rólatok mindenféle gonosz szóval. Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy jutalmatok van a mennyben! Így üldözték ugyanis a prófétákat is, akik előttetek voltak.
"hitetlen ellenségem"
. Ez lenne a keresztényi szeretet? Ellenségnek címkézni másokat?
Tőlem aztán sütkérezhetsz az áldozatszerepedben, de nézzél már körül a világban, magadból csinálsz hülyét.
Kinek segítenél?
Egy kereszténynek mint én, vagy egy hitetlennek?
Nem értem, miért feltételezed, hogy valakinek a vallása befolyásolna abban, segítek-e rajta.
Ha nálad így van, az nagy gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!