Ateisták! Milyen érvetek van Isten létezése ellen amit ne tudnék megválaszolni? csak szép sorba soroljátok fel az érveiteket.
Ezt a megváltás dolgot én sose értettem.
Isten leszületik emberi testben, leél 33 évet emberként, a javát teljes homályban. Aztán megfeszítik, aluszik pár napot, utána feltámad... És aztán... Nem történik semmi, ugyanúgy van gonoszság, pusztítás, természeti katasztrófák, járványok, betegségek stb.
Nagy hűhó a semmiért? 🤣
"Isten nem teremtett rosszat"
Hát ki teremtette a rosszat?
"Isten tervei rejtélyesek és emberi ésszel felfoghatatlanok"
Oké, de akkor milyen alapon aggatunk a felfoghatatlan Istenre különféle emberi jelzőket, mint hogy "jó", "igazságos" vagy "könyörületes"?
Akkor ezekre válaszolj:
- Miért teremtette Isten úgy a világot, hogy a rossz, másnak ártó, kapzsi, harácsoló emberek élnek jól, a becsületesek meg szegénységben?
- Miért nem ad Isten egyetlenegy hiteles bizonyítékot sem a létezéséről, miért tart minket szándékosan bizonytalanságban?
- Miért tűri, hogy ilyen gonosz és rossz legyen a világ, amikor teremthetett volna jót is, ha már képes tökéleteset is teremteni?
- Miért csak 50-100 év tettei alapján ítéltetünk meg, ami után többmilliárd év jutalom vagy büntetés jár?
- Miért volt ilyen szadista Isten, amikor megmutatta a tudás almáját, de nem engedett belőle enni, majd amikor odaköldta a kígyót, hogy etessen meg, akkor meg kizavarta az embert a paradicsomból?
- Miért haggya, hogy az egyház annyi kincset halmozzon fel a vatikánban, ahelyett, hogy a szegényekre fordítanák a papok?
- Miért hagyta, hogy az egyház annyi szenvedést hozzon a népre a nevében, amit az inkvizíció meg az amerikai népirtások alatt tettek? Miért nem várta el, hogy ezekkel a bűnökkel elszámoljon az egyház?
- Tud-e Isten akkora követ teremteni, amit maga sem tud megmozdítani?
Ez csak ami így hirtelen az eszembe jutott, de van egy weboldal, ahol ki van gyűjtve többszáz önellentmondás, amit a biblia tartalmaz, érdemes azt is tanulmányoznod, kedves kérdező.
"Ezt a megváltás dolgot én sose értettem."
Pedig egyszerű.
A megváltás lényege az, hogy aki elfogadja Jézus kereszt halálát azt megváltja bűnei alól és jobb eséllyel mehet majd a túlvilágon a Mennyországba. Aki nem az nem lett megváltva, de ettől még van esélye a mennybe jutásra, csak ő hátrányból indul, nem úgy mint azok akiknek van a kapnál beváltható Jézusos kuponjuk. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!