Hány százalék esélyt látsz a keresztény Isten létezésére?
Valakinek/valaminek a létezését nem egy GYK-s szavazás fogja eldönteni.
Egyébként ez a "keresztény Isten"-ezés annyira primitív gondolkodásra vall. Vagy legalább is alapfogalmak rosszul alkalmazására. Nincs "keresztény" Isten, "muszlim" Isten, "zsidó" Isten, "eszkimó" Isten. Istenképek vannak.
A kérdés úgy lenne értelmesebb, hogy mennyiben tartod igaznak/lehetségesnek a keresztény istenképet?
0,1-1% esélyt jelöltem meg. De csak azért, mert korábban keresztény voltam, és ez befolyásol a nézetembe.
Keresztény élmény nélkül a 0%-ra szavaztam volna.
Nem primitív gondolkodás. A keresztény isten vagy a keresztény istenkép szinonima. Amit írsz, az csupán játék a szavakkal.
Ugyanannyi az esély mint Krisztus létezése és beszédei.
Száz százalék.
Na hát a szavazás eredményei nem éppen úgy alakulnak ahogyan azt képzeltem.
Azt hittem a hívők a 80-90%-ra fognak szavazni. Magam is a hívő vagyok, ám mivel én vagyok a kérdező, így nem tudok szavazni a saját kérdésemben.
Egyébként a 80-90%-ra szavaztam volna. Végül is az Istenhit mégis csak hit és nem 100%-os bizonyosság. De azért én mint hívő örülök, hogy van akinek 100%-os szikla szilárd bizonyossága van a hitét illetően.
Az ateistáknak is kikerült meglepnie. Azt hittem a 0% helyett a 0,1-1%-ra fognak szavazni majd. Olyan 10 évvel ezelőtt én magam is ateista voltam, és valószínűleg az 1-10%-ra szavaztam volna. Na de nem is az a lényeg.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy akik a 0%-ra szavaztak, azok miért, vagy mitől gondolják úgy, hogy semmi esélye Isten létezésének. Tudomásom szerint semminek sem lehetünk a nem létében ennyire biztosak.
Szóval ezért én úgy érzem, mintha lemaradtam volna valamiről. Valamiről amit az ateisták már tudnak, de én még nem tudok. Ezért kérem, hogy aki vagy akik a 0%-ra szavaztak, azok írják már meg, hogy mitől olyan biztosak abban, hogy Isten nem létezhet.
Nem akarok én itt ezzel vitát kavarni, meg ellenkritikákat megfogalmazni rá. Tényleg csak a vélemények érdekelnének.
A szavazatokat pedig köszönöm.
100%,
azonban ez a kifejezés, hogy "keresztények Istene" nem fedi az igazságot.
Isten minden ember élő Forrása.
Az tény, hogy mindig csak egy egységes népet választott és vezetett, de Ők minden időben Isten nevéről voltak ismertek.
Az Izraelitákat is JHVH-Isten népének nevezték. Jézus is Atyjának, volt a hű tanúja.
Napjainkban pedig prófécia szól arról, hogy hivatalosan megengedi a népének, hogy használja a nevét, és Tanúskodjanak Róla, és az uralkodásáról, amit napjainkban Jézus személye képvisel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!