Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Melyik Jézus film a leghiteles...

Melyik Jézus film a leghitelesebb a Passión kívül?

Figyelt kérdés

márc. 6. 20:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
25%

Hiteles?

Hogyan készülhet hiteles film egy mesehősről?

Hiteles film készülhet Ludas Matyiról, Árgyélus királyfiról, Csipkerózsikáról?

Mondjuk Jézusról a Mennybemenetelt hogyan tudnák hitelesen ábrázolni?

márc. 7. 09:38
 12/19 A kérdező kommentje:
10 Magasabb Teológiai szinten vagy a Pápánál,hogy őt megcáfolva ezt így kijelented?
márc. 7. 10:22
 13/19 anonim ***** válasza:
márc. 7. 11:16
 14/19 munyamunya ***** válasza:

A lator :)

[link]

márc. 7. 12:54
 15/19 anonim ***** válasza:

A Passió az, amit neve is mond, Jézus szenvedéstörténetét mutatja be a Biblia alapján, melyben figyelembe vettek sok orvosi, történészeti szempontokat is. Ebben hiteles teljesen. Viszont pont ebből adódóan szerintem felesleges összehasonlítani olyan filmekkel, melyek Jézus szinte teljes működését bemutatják.

Nekem tetszik benne, érdekes színfolt, hogy szinkronizálni se lehet, hanem eredeti nyelveken tárja elénk a történetet.

márc. 7. 18:12
 16/19 anonim ***** válasza:

Ez sem a létező leghitelesebb, de ha a Passió tetszett, ez is tetszeni fog, sőt, a Passiónál szerintem jobb:

[link]

márc. 7. 21:08
 17/19 A kérdező kommentje:
16, Igen,láttam. Tetszett ez is. Nekem a legelső válasza,az Isten Fia a kedvencem
márc. 8. 06:51
 18/19 anonim ***** válasza:
márc. 9. 06:49
 19/19 Jégszív ***** válasza:

Nem vitás: Az 1993-ban készült Máté evangéliuma - #18 - nagyszerű film.

Nekem mégis PASOLINI 1964-ben készült Máté evangéliuma az igazi nyerő.

Nem mindenkinek ajánlom, mivel csak és kizárólag az evangélium párbeszédes részei szólalnak meg benne. A narrátori szöveget képi és zenei eszközök pótolják. Azok viszont katarzis élmény. "Csak haladóknak!"

márc. 11. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!