Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova Tanui egyesületnél...

Jehova Tanui egyesületnél tényleg a keresztelkedés azt jelenti hogy a szervezethez elköteleződik valaki?

Figyelt kérdés

A Jehova Tanúi közösségében a keresztelkedés a vallásos elköteleződés kifejeződése és az Isten szövetségének elfogadása. A Jehova Tanúi a keresztelkedést rendkívül komoly vallási cselekedetként értelmezik, és csak azok a személyek keresztelkednek meg, akik megértették a Jehova Tanúi tanításait, és szándékukban áll azokat követni.

A keresztelkedés a következőképpen zajlik le a Jehova Tanúi közösségében:

Tanulmány és Előkészítés: A személynek alaposan meg kell értenie és elfogadnia a Jehova Tanúi tanításait. Ez általában magában foglalja a Biblia tanulmányozását a Jehova Tanúi Bibliafordításával, a "New World Translation"-nal.

Kérvényezés: A személy kérvényezi a keresztelkedést a Jehova Tanúi közösségének vezetői vagy szolgabírói előtt.

Meghallgatás és Elköteleződés: A kérvényezőt megkérdezik arról, hogy elfogadja-e a Jehova Tanúi tanításait és elkötelezi-e magát Isten szolgálatában való részvételre.

Keresztelkedés: Amennyiben a kérvényezőt elfogadják, a keresztelkedés során a személyt víz alá merítik, mint szimbólumát annak, hogy az öreg életüket eltemették, és egy új, Istenhez való elköteleződést vállaltak.

A keresztelkedés tehát a Jehova Tanúi közösségében egy olyan szakasz, amikor a személy szándékosan elkötelezi magát Isten és a Jehova Tanúi közösség iránt, és nyilvánosan kifejezi ezt a hitét és elhatározását.

febr. 16. 21:55
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Jehovához köteleződik el, ami alapján a szervezethez is valamilyen szinten

Ha katolikusnak keresztelnek te sem csak istenhez tartozol, hanem az egyházhoz is

febr. 24. 13:56
 22/23 anonim válasza:
Régen én is tanulmányoztam a jehova tanú hitet jártam gyülekezetbe stb majd az Úr meg mutatta az igazságot azt mondják nincs szent szellem nagyon is van engem megérintett és éreztem Isten jóságát..Azt mondják nincsen pokol de hidd el a pokol valóságos azt mondja a biblia hogy a sátánnak és a démonoknak készitette elő Isten csak sajnos manapság sok ember a gonoszt választja és addig van az embernek ideje amég él lényeg a lényeg probáld ki a szabad keresztény gyülekezetet és akkor tudsz tenni külömbséget lehetséges hogy még nagyobb hitet lesz mint jehova tanú nem tudhatod én akarok neked rosszat igy ismeretlenül sem az Úr áldjon..
márc. 1. 22:42
 23/23 anonim válasza:
*én nem akarok neked rosszat igy ismeretlenül sem csak rosszul irtam.
márc. 1. 22:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!