Jehova Tanui egyesületnél tényleg a keresztelkedés azt jelenti hogy a szervezethez elköteleződik valaki?
A Jehova Tanúi közösségében a keresztelkedés a vallásos elköteleződés kifejeződése és az Isten szövetségének elfogadása. A Jehova Tanúi a keresztelkedést rendkívül komoly vallási cselekedetként értelmezik, és csak azok a személyek keresztelkednek meg, akik megértették a Jehova Tanúi tanításait, és szándékukban áll azokat követni.
A keresztelkedés a következőképpen zajlik le a Jehova Tanúi közösségében:
Tanulmány és Előkészítés: A személynek alaposan meg kell értenie és elfogadnia a Jehova Tanúi tanításait. Ez általában magában foglalja a Biblia tanulmányozását a Jehova Tanúi Bibliafordításával, a "New World Translation"-nal.
Kérvényezés: A személy kérvényezi a keresztelkedést a Jehova Tanúi közösségének vezetői vagy szolgabírói előtt.
Meghallgatás és Elköteleződés: A kérvényezőt megkérdezik arról, hogy elfogadja-e a Jehova Tanúi tanításait és elkötelezi-e magát Isten szolgálatában való részvételre.
Keresztelkedés: Amennyiben a kérvényezőt elfogadják, a keresztelkedés során a személyt víz alá merítik, mint szimbólumát annak, hogy az öreg életüket eltemették, és egy új, Istenhez való elköteleződést vállaltak.
A keresztelkedés tehát a Jehova Tanúi közösségében egy olyan szakasz, amikor a személy szándékosan elkötelezi magát Isten és a Jehova Tanúi közösség iránt, és nyilvánosan kifejezi ezt a hitét és elhatározását.
8
Olvastam a szavaidat, és eszembe jutott egy gondolat. Minden vallásban lehet találni kivetni valót, még Jézusban is találtak, akkor egyszerű tökéletlen emberekbe miért is ne találnának.
Én sem kényszerítettem a lányomat arra, hogy Tanú legyen, mai napig sem az. De boldog családi kapcsolatban vagyok vele is, és az élettársával is.
Sőt a világi Bátyámmal, sogórnőmmel, és az unoka testvéreimmel is, akikkel nyaralni is együtt szoktunk menni.
A szomszédaim szeretnek, tisztelnek, és majdnem hogy családias kapcsolatban vagyok némelyikkel, pedig Ők is katolikus vallásban vannak keresztelkedve.
Ezt jó példával lehet kiérdemelni, és nem kierőszakolni.
10
Valakivel összekeversz, ugyan is a Tanúk nem mondják azt, hogy az emberek pokolra kerülnek, mert ilyen hely nem létezik.
A mennyországba pedig senki nem megy. A földön maradnak azok az emberek, akiket Isten arra méltónak talál.
Haragodban és gyűlöletedben olyasmiket írsz ami téves.
Igyekszem jónak lenni, soha nem gondoltam, vagy gondolom, hogy tuti megmenekülök.
Az pedig, hogy valaki Jehova Tanúja, még nem jelent semmit, bármikor hibázhat, és akkor elveszíti Isten mosolyát.
Ha a Tanúk nem követnének el hibát, akkor évente nem közösítenének ki több ezer vétkezőt. Isten mindenkit figyel, kivétel nélkül.
Szent nem lehetek, mivel szentnek Kizárólag Istent lehet nevezni.
Ha egoista lennék, akkor nem fordítanám a figyelmemet senkire, felőlem mindenki éljen úgy ahogy akar.
Sajnálatos, hogy a harag, rossz gondolatokat támaszt az elmédben.
13
"ördög lecsó"
Az mi, melyik egyház tanítja ezt a butaságot? Mert a Tanúk nem mondanak ilyet, mivel Isten nem hozott létre ilyen helyet.
Hogy a rokonaimmal mi lesz, azt nem az Én feladatom megítélni.
Ha nem haragszol, ezt Istenre hagyom, az Ő kizárólagos joga.
Ugyan akkor, hogy ki számít jónak, azt sem Én döntöm el, hanem a Teremtő.
A Bibliában leíratta, ki az akit "jónak" tekint, és ki az akit nem.
Azt kell figyelembe venni.
Nem értem, hogy miért bánt téged, ha Én nem szeretnék olyan ünnepeket tartani, amit más megtesz. Vagy miért haragszol azért, hogy itt nem lehet olyan életet élni, mint amit más vallásokban megengednek, pedig a Biblia tiltja. Mi úgy döntöttünk, hogy szeretnénk az írásoknak ehhez a részéhez ragaszkodni.
Ez pedig nem jelenti azt, hogy totálisan szent emberek vagyunk. Ezt azért mondod, mert akkora harag és gyűlölet van benned valamiért, ami miatt felnagyítod a hibáinkat. Közben sok Tanú békésen, boldogan él a környezetében, becsülettel dolgozik, gyermeket nevel, a föld minden részén.
Én nem keverlek össze senkivel. A KÉRDEZŐ feltett egy kérdést. ÉN válaszoltam a KÉRDEZŐNEK. Erre te jöttél és hát a már nem egyszer említett felsőbbrendűségi komplexusod miatt feltétlenül szükségesnek érezted, hogy válaszolj rá, aztán még te mondod nekem, hogy összekeverlek valakivel, mikor a kutya sem szólt hozzád.
Ez ugyebár a #7-es válaszom volt. Erre válaszoltál te. Én nem kevertelek össze senkivel, mert én hozzád sem szóltam. Az, hogy utána te úgy teszel, mint "valaki", az már nem az én hibám.
Gyűlölet és harag pedig a hívő emberek jellegzetessége, erről már írtam szintén a #7-es válaszban, szóval ne akard rám vetíteni a ti hülyeségeteket.
16
Nem vetítek senkire semmit, mindössze az írásodból következtetek erre.
Azért bátorkodtam írni, hogy összekeversz valamit, mert a Tanúk nem mondják, vagy tanítják, hogy az emberek a mennyországba mennek, vagy a tüzes pokolba.
Ez nem is Bibliai tanítás.
Azzal pedig, hogy válaszoltam, semmi felsőbbrendűség nincs, mindössze nem értettem azt, miért vádolod a Tanúkat olyasmivel, amihez közük sincs.
"Gyűlölet és harag pedig a hívő emberek jellegzetessége,..."
Ez a mondat is arra utal, hogy szerinted minden ember aki valamilyen szinten vallásos, az egyben haragos és gyülölködő is.
Tehát egykalap alá veszel mindenkit.
Ami pedig a "kutya sem szólt hozzád" mondatodat illeti, vajon milyen szeretetre vall?
Hiszen azt írod, hogy nem gyűlölködsz, és haragszol, de a szavaidban mélyen ott van az ellenséges érzület. Úgy beszélsz rólam, vagy rólunk, mint akiket a kutya szájából húztak ki. Ezt milyen jellegzetességnek tartod?
Szia kérdező
Nekem úgy tűnik a hosszú leírásodból, hogy már meg van a válaszod az általad feltett kérdésre.
A többiek még csak szokás szerint egymásnak esnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!