Miért van ennyire elterjedve az interneten a karma, reinkarnáció gondolata és miért lehet többet olvasni róla mint Jézus küldetéséről?
Pokol(tudod mit jelent?), tisztítótűz(egyes vallások használjak, tudod honnan van?), purgatórium(ezt tudod?), örök szenvedés pedig főleg.
Azért mert bizonyos körökben szándékosan vagy ostobaságból megtévesztik az embereket azért nem kellene köpködni a bibliára.
A biblia szerint van első halál, amit alváshoz hasonlít.
Jézus először a meghalt igazakat támasztja fel és akik élve érik meg az eljővetelét azokat elváltoztatja, más létforma lesz.
A többiek azok végleg meghalnak.
Ha már hozzászóltok a témához, legalább értőn olvassátok a bibliát.
*2 Timóteus 3:16-17
"A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy az Isten embere tökéletes és minden jó cselekedetre felkészített legyen."
Jó lenne megértened, a Biblia szavai NEM igazolhatják a Biblia igazságát önmagára visszaható állítással.
Timóteus írhatja ezt, de mivel semmi sem bizonyítja az igazát a saját szavait kivéve, ez tipikusan körkörös érvelés, amiről minden értelmes ember tudja, hogy érvelési hiba, bizonyító ereje nincs.
Ha nem így lenne, akkor el kell fogadnod az általam leírtakat, mivel én mindig igazat írok.
(Ezt egyéb iránt legjobb tudásom szerint igyekszem is így tenni, de valójában a fenti kijelentésem csak ellenpélda az általad Timóteustól idézett érvelési hibára....)
---
A nullára pontozással meg lehet egyet nem érteni, de attól még azok a hozzászólások nem képviselnek értéket.
#7: Bármi tény amire alapozott a kijelentés???
#9: Mit kifogásol???
#14: Bibliai idézetek..., de értelmezés, ok a citálásukra, saját gondolat???
#15: Egyéni vélemény, láthatóan mások nem így gondolják... némi hivatkozás talán alátámaszthatta volna és úgy az értékelés is más lenne, de így...
Kedves 21-es!
Nem vallásosként engem jobban érdekel, hogy a hívők többsége mit gondol, illetve a vallásnak/egyházaknak milyen hatása van a társadalomra, a politikára mint hogy pontosan mi van a Bibliában vagy két teológus mit gondol.
Mellesleg kereszténységről beszélünk, ami nem feltétlenül katólikus, és ebben a témában a felekezetek között vannak eltérések.
Tapasztalatból mondom hogy több pap szokott kifinomulatlanul fogalmazni, érzelmi zsarolást és megfélemlítés használni, dolgokat mondani ami a "modern" értelmezésekre építés helyett a babonákat erősíti meg, politikát belevinni a prédikációba. Akár akarjuk akár nem a vallás vegyül más ideológiákkal.
Kedves 24-es!
Én nem vagyok teljesen elutasító a teizmussal szemben, de kicsit sem vagyok meggyőzve.
Ugyanakkor szerintem az emberek hitét és az egyházakat kritizálni lehet és kell attól függetlenül hogy vannak-e Transzcendens lények vagy sem.
Nyitott vagyok, szerintem akár meggyőzhető is, de jó érvekkel nem találkoztam (pedig sok időt töltött lem vele) és az ember nem töltheti egész életét ennek a kérdésnek a meddő boncolgatásával, ha történik valami, vagy új információhoz jutok akkor előveszem a témát, de addig még maradok azon a véleményen, hogy nem hiszek egy transzcendens lényben/erőben sem, és nem tartom valószínűnek a létezését, de nem zárom ki teljesen.
Kiemelném a "Heaven has open door policy" (A Mennyország nyitott kapu-irányelvű) részt, amit fordítok: "A mennyország nem egy zárt közösség. Bármely földi nép és bármely vallás követője bejuthat, ha igazlelkű. Cselekedeteink, nem hiedelmeink határozzák meg . A pokolnak semmilyen fogalma nem létezik a Judaizmusban. Ehhez a legközelebb a hitehagyott fogalma áll (Aki megtagadja istenét, hitét és erkölcseit az e világban) aki rokonaitól lesz elszakítva. (Megjegyzés: Valószínűleg ez a zsidó közösségben érvényesül, a nem-zsidóknál még mindig az életben elkövetett tetteik érvényesülnek).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!