Van olyan keresztény irányzat ami nem december 24-én ünnepli Jézus születését?
"Ahhoz, hogy be tudj lépni az enciklopédiába, fizetned kell dollárban.
Nem gondoltad,hogy csakúgy beleolvashatsz ingyen?"
Te folyamatosan abból idézel, gondolom neked megvan, s szorult beléd annyi keresztényi szeretet, hogy kimásolod a kért cikket, s akkor nem kell megvennem. De lehet ennyi felebaráti szeretet sincs benned, talán mégis igaz, amit a tanúkra mondanak, hogy csak saját társaikat segítik.
"Igen ott járt, de nem ünnepelni ment"
Ahha, tehát Jézus felment az ünnepre, hogy ne ünneplejen :)
Ennél gyatrább érvet sehol se olvastam, pláne úgy, hogy írja előtte (amit te rafinált módon már kitöröltél):
"Jeruzsálemben elérkezett a templomszentelés ünnepe."
Tehát egyértelműen erre ment fel Jézus, mivel nem ott lakott, nem ott tanított, hanem messzebb.
"Képzeld 31 éve tanulmányozom a Bibliát"
Bocsánat, te az őrtornyot tanulmányozod, ami bizonyos dolgokban hivatkozik a Bibliára. Ha a Bibliát tanulmányoznád, akkor az őrtornyot ki is dobhatnád. De nem teszed, mert neked az az elsődleges forrás.
"szorult beléd annyi keresztényi szeretet, hogy kimásolod a kért cikket, s akkor nem kell megvennem".
Ki másoltam, de nem fogadtad el. Sőt, a "jegyajándékról", még megtörtént esetet is írtam a Bibliából, amit szintén nem fogadtál el.
Hogy némelyek mit mondanak vagy gondolnak rólunk, az egy dolog. Jézus megmondta, mi vállaljuk.
Ha úgy véled, vagy úgy értelmezed, hogy Jézus ellent mondott a saját tanításának, és ünnepelte a hanukát, az is személyes döntésed. Ezzel csak azt erősíted magadban, hogy bármilyen dolgot meglehet tenni Jézus nevében...Tedd. /még a Sabbatot se tartotta meg amikor már szolgált, a tanítványai sem, ezért voltak felháborodva a farizeusok/ Sőt a rituális kézmosást sem.
Valaki kitalálta, hogy ha egy Bibliai témát megbeszélünk egy füzet segítségével, akkor nem a Bibliát tanuljuk.
Azonban az Őrtorony folyóiratnak a forrása, alapja a
Biblia, Isten szava. Minden témát a Bibliával hitelesítenek.
A Bibliát témákra osztottuk, hogy könnyebb legyen tanulni belőle.
PL: ha a házasságról akarunk tanulni, akkor azokat a Biblia verseket tartalmazza a cikk, amik arról szólnak, magyarázattal.
Ha az engedelmességről, akkor azokat a Biblia verseket tartalmazza a cikk, ami azzal a témával kapcsolatos, hogy jól alkalmazzuk.
Az őrtorony a Biblia tanulmányozására szánt folyóirat, témákra osztva.
Így nem kell külön keresgetni a Bibliában egy adott témához tartozó idézeteket, mert azok kigyűjtésre kerültek.
Ezért a Tanúk a BIBLIÁT TANULMÁNYOZZÁK TÉMA SZERINT, egy folyóirat segítségével, amit a Máté 24:45-47 versekben említett kinevezettek készítenek eledelül.
Az encyklopédiák, és más könyvek pedig a központi könyvtárban van, ahol több mint 60 ezer forrásanyagot gyűjtöttek össze, ezeket nem lehet se lefotózni, sem kivinni.
"Ki másoltam, de nem fogadtad el."
Nem másoltad ki, hogy mit ír ez az enciklopédia a jegygyűrűről. Miért nem másolod ki, mert esetleg olyasmit ír, ami alapján pogány dolog, s így bálványimádás?
"Ha úgy véled, vagy úgy értelmezed, hogy Jézus ellent mondott a saját tanításának, és ünnepelte a hanukát, az is személyes döntésed."
Az biztos, hogy Jézus megtartotta, de ezzel miért mondott volna ellent önmagának? Sehol nem tanította azt, hogy a hanukát nem szabad megtartani. Isten egyetlen prófétája se mondta ezt, ha tilos lett volna, akkor szólnak ellene.
"még a Sabbatot se tartotta meg amikor már szolgált"
Jézus megtartotta a szombatot, miért gyalázod Krisztust azzal, hogy állítod, nem tartotta meg?
"Azonban az Őrtorony folyóiratnak a forrása, alapja a Biblia, Isten szava."
Nem, az őrtorony forás a vezető vének éppen aktuális tanítása, amihez szoktak bibliai verseket is mellékelni. Ennek semmi köze a Biblia tanulmányozásához.
"amit a Máté 24:45-47 versekben említett kinevezettek készítenek eledelül"
De ezeket a önjelölt véneket senki se nevezte ki.
"Az encyklopédiák, és más könyvek pedig a központi könyvtárban van, ahol több mint 60 ezer forrásanyagot gyűjtöttek össze, ezeket nem lehet se lefotózni, sem kivinni."
Miért nem lehet lefotózni? Mert kiderülnének az igazságok? :)
Csak reméltem, hogy nem ez lesz a következő...."kiderülnének az igazságok".
Higgy és gondolkozz úgy ahogy neked tetszik....
Nincs titkolni való. A forrás anyagot tudod, nézz utána.
Ha mást találsz benne, írd meg nekem.
S akkor elmondhatod, hogy "titkolunk" valamit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!