Van olyan keresztény irányzat ami nem december 24-én ünnepli Jézus születését?
Persze, tehenek is potyoghatnak az égből, de én decemberben folyamatosan 20 fok feletti nappali hőmérsékletet látok. Lehet te valami rossz oldalt néztél...
A cikkedben pedig:
"szokatlan időjárás" Ez magyarul annyit jelent, hogy nem szokott ilyen idő lenni :) Köszönöm, hogy ezzel is alátámasztottad, mennyire gyenge érv decemberi dátum ellen az időjárásra hivatkozni. Mivel nagyon kellemes, nálunk április-májusi időnek mondott időjárás van ott ilyenkor.
"Tehát egyértelműen kizárható hogy Jézus decemberben született."
Továbbra se értem miért is kizárható. Ha tudsz mutatni feljegyzéseket Júdea időjárásáról Jézus születésének évében, s az kemény telet, hóval faggyal mutat, akkor kizárhatjuk. Addig elég nehéz lenne.
"Inkább indíts egy kezdeményezést hogy tegyék át nyár végre, ősz elejére. Ez szimpatikus lenne."
Miért lenne szimpatikus egy újabb dátum, ami valószínűleg nem igaz?
Leírtam igaz? Nem kapnátok meg azt a kritikát hogy december 24 a pogány napisten ünnepe.
A 10-es válaszoló pedig további bizonyítékokat írt.
De minket nem érdekel. Nincs olyan nap az évben, amikor ne lett volna a számtalan pogány vallásnak legalább egy ünnepe. Lásd karácsonyt is kettővel hozzák összefüggésbe. Ha október 7-én ünnepelnénk karácsonyt, akkor is találnának rá valami pogány ünnepet. A keresztényellenesek ilyenek, nem a nap számít, hanem az, hogy ne ünnepeljük Krisztust.
Abból is kilehet számolni Jézus születésének hónapját, hogy a halálának időpontjából elveszünk fél évet.
Jézus 3, és fél évet szolgált, a prófécia szerint az év felénél kivégzik.
Jézus tavasszal halt meg, Niszán hónap 14-én. Ha ebből elveszünk 6. hónapot, megtudjuk, mikor töltötte be a 33. születési évét. Ez pedig sehogy sem december.
Ugyanakkor abból is kiszámolható, hogy Simeon, a lévi törzséből, mikor szolgált. Ő volt az az idős férfi, aki megláthatta a messiást, csecsemőként. A két szolgálati idő közül az őszi szolgálat van összhangban Jézus születésének idejével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!