Mért van ez? H lehetnek ilyenek?
A hit nem divat kérdése, hála Istennek! Állítsd le a haverokat. Mondd meg nekik, hogy te egy egyéniség vagy és neked nem kell beleolvadnod az ő tucatkultúrájukba. Te így érzed jól magad, és vállalod a véleményedet. Mondd el nekik, hogy a drog,a cigi meg a pia, na az a gáz.
Én 16 évesen ismerkedtem meg a kereszténységgel, és nem érdekelt senki piszkálódása. Nem is piszkáltak egy idő után. Aki nem fogad el téged így, ahogy vagy, az nem igazi barát, azután ne sírjál.
freya
Ne haragudj, de én egyáltalán nem ezt mondtam. Csak felsoroltam pár dolgot, ami "ciki". A hit nem az. Tudod az én barátaim nem vallásosak, és egyik sem drogozik meg iszik.
Freya
Akkor félreértettem, bocs. Mindenesetre az tény, hogy a mai világban, amit a tudomány és a technika ural már nincs sok helye a vallásnak, ráadásul a vallásos élet már sok esetben nem összeegyeztethető a mai normál élettel.
(egyébként mi az, hogy "H lehetnek ilyenek?"? Írd már ki azt a plusz 4 betűt légyszíves, nem msn-en csetelsz.
A vallás nem ciki! Miért nem egyeztethető össze a tudomány a vallás és a mai élet, csak egy példát mondj!? Ne törődj velük, előbb utóbb megértik, velem is így volt. Hidd el az hogy te ragaszkodsz az elveidhez, még ha gúnyolnak is érte előbb utóbb tiszteletet fog kivívni a szemükben. Kérdezd meg mi a gáz benne, én is ezt tettem, azóta nem cikiznek...
Csabi
Ők haverok és nem barátok. Szükséged van olyan barátra/barátokra, akik elfogadnak a hiteddel együtt, esetleg maguk is hívők. Mindenképp keress ilyen embereket.
Ez nem azt jelenti, hogy zárkozz el a haveroktól. Ahogy Csabi írta, ha következetesen kiállsz a hited mellett, előbb-utóbb elfogadják, sőt talán majd érdeklődnek is vagy a bajaikkal hozzád mennek egyszer. A lényeg, hogy nem kell magyarázkodnod, szabadkoznod a hited miatt, hanem ha kérdeznek, arról beszélj, hogy személyesen neked mit jelent a hited és miért jó abba a közösségbe tartozni, ahova jársz.
(Azt pedig Jézus is mondta, hogy a követőinek sem lesz könnyű, ahogy neki sem volt az.)
Tartsd meg jó szokásod, kérdező, a haverok véleményére pedig semmiképp se adj ebben a kérdésben. Követheted őket divatban, zenei ízlésben, meg a jó ég tudja, miben, de a hited az, amit senki nem vehet el tőled.
Bizonyos szempontból hasonló a helyzetem, csak máshogy kezelem. Mivel a környezetemben sok ember van, aki nem vallásos, az elején letisztáztuk a határokat, amit nem lépünk át a másik jelenlétében, ezzel is megtisztelve a másikat (muszáj volt, mivel ha épp nincsenek órák, napi 24 órában össze vagyunk zárva). Egyébként pedig jól megértjük egymást, sok szempontból hasonló a gondolkodásunk, és elfogadjuk a másik nézeteit, hiszen már ismerjük az okait a másiknak.
Azt hiszem, a kölcsönös elfogadás az, amit a haverjaidnak, és neked is tanulni kell még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!