Többször olvastam, hogy mesehősnek nevezi itt egy két ateista Jézust. Biztosak lehettek benne, hogy nem léptek be Isten országába. Honnan veszed a bátorságod, hogy mesehősnek hívd a megváltodat?
Nem tehet róla, valláskárosult, mégpedig a rosszindulatú fajtából.
Olyan elvakult, hogy semmit nem ért már a valóságból, az értelmes szót különösen.
Erősen hasonlít az Iszlám fanatikus híveire, akik saját istenük parancsára felrobbantják magukat is, meg másokat. Az egyik a Koránjába, a másik a Bibliájába van belepistulva.
Persze egy muszlimnak megvan a véleménye a keresztényekről, azoknak meg a muszlimról, tisztára olyanok, mint Karinthy Röhög az egész osztály novellájában a két cédulázó fiú, akik egymás hátára cédulát ragasztanak 'SZAMÁR' felirattal és röhögnek egymáson, ám mindenki más meg rajtuk.
Én ateista vagyok és nem tartom mesehősnek Jézust.
A Biblia nem mese. Műfajilag inkább a disztopikus thriller, esetleg horror kategóriába tenném. Van benne minden, ami 18+.
Jézus pedig semmiképpen nem hős. Hacsak nem antihős, miután az emberiség és az állatok majdem 100%-át lemészárolta, illetve népírtást rendelt el, stb.
Ha Isten országa alatt a biblai mennyországot érted, oda semmilyen ateista nem akar bejutni. Ahol folyamatosan Istent kell dicsőíteni... Ahol nem lehetnek ott a szeretteink, csak mert valami eszetlen törvényeteket nem tartották be. Ahogyan ti is tettétek, csak utána bocsánatot kértetek...
A legkorábbi írásban, Márkéban, nincsenek Jézussal kapcsolatos, feltámadás utáni jelenések.
Aztán Máté jön, és ott már megjelennek ilyenek.
Ezután Lukácsnál még több ilyen jelenés kerül be.
Ahogy telik az idő, úgy szaporodnak a Jézus feltámadása utáni fantasztikus részletek. Hogy aztán János rátegye a koronát a sztorira a hitetlen (kétkedő) Tamással, amivel kioktathatja a Jézusban kétkedőket.
Végülis ilyen szempontból mesehős Jézus, egy folyton alakuló mítosz hőse. Van különbség a korai keresztények hite és a mai változatok között, ami a sztori alakulását látva érthető is.
A legérdekesebb fejlődéseket a Biblia utólagos szerkesztései adják, meg a keresztény dogmák evolúciója. Ahogyan a 4. században hozzácsapták az addig sehol a Bibliában le nem írt Szentháromságot. Ha valami igazán felturbózta Jézus pozícióját, az ez lehetett. Innentől ugyanis Jézus nem csak a saját tettiért felelős, de az Ószövetségben elkövetett isteni gonoszságokért is.
"nem léptek be Isten országába"
Én elolvastam a Bibliát és tudom mit ír Isten országáról. Pontosan emiatt akkor sem akarnék belépni oda, ha tényleg létezne. Ne csak a mézes-mázos állításokat hallgasd meg hívő társaidtól, olvasd el magad is, hátha megérted, miért irtózik minden normális ember az ötlettől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!