A sátán csak azért került bele a Bibliába mert a főnök gonosz volt ?
"Az egész írásodból az látszik, hogy csak úgy vagy képes össze tartani az Istenről alkotott képedet, hogy közben bénának és ostobának nézed azt akit közben mindenhatónak és mindentudónak is tartasz."
Beteg kép? pfffff...
Na jólvan látom hülye vagy mint atom, léptem.
Akkor már idézd azt a részt amiben szerepel az a rész amire rákérdezel.
"és azok is akik nem elfogultan olvasták a Bibliát ezért nem az a beteg kép alakult ki bennük, hogy "Isten jaj de jóságos volt, hogy széttépette a medvével a kisgyereket."
"Beteg kép? pfffff..."
Igen. Beteges azt gondolni, hogy valaki jóságos aki gyerekeket tépet szét medvével egy ostoba csínytevés miatt. Még ha ez olyan hatalmas bűntett is lett volna akkor is lett volna végtelen lehetősége arra, hogy megelőzze ezt (a szabad akarat megsértése nélkül) vagy ha azt nem akarja akkor is marad lényegében végtelen lehetősége arra, hogy a (szabad akarat megsértése nélkül) megelőzze a tovább rossz elkövetését anélkül, hogy bárkinek is ártania kellett volna.
Így semmilyen indok nem volt arra, hogy ezt a módszert válassza a probléma megoldására -> gonosz cselekedett volt.
Az pedig nem elég, hogy egy gonosz gyilkos cselekedetét akarod jónak beállítani még hozzá egy gyerek gyilkosét ami még rosszabb. Ezt az egészet jónak tartani pedig egy nagyon eltorzult és beteges erkölcsi nézetre vall.
"Na jólvan látom hülye vagy mint atom, léptem."
Igen, értek mellébeszélésül. Értem, hogy képtelen vagy bármiféle érdemi érvet felhozni már ezért inkább csak megpróbálsz (nagyon keresztényi hozzá állással) sértegetni és lelépsz mert különbben be kéne látnod, hogy tévedtél.
"Igen. Beteges azt gondolni, hogy valaki jóságos aki gyerekeket tépet szét medvével egy ostoba csínytevés miatt."
Ki mondta, hogy az jóságos tett volt Isten részéről? Inkább semleges.
A helyzet az, hogy nagyon gyenge vagy, ezt a gyengeséget kevered a jósággal. Az nem jóság ha még a legyet is megsiratod ha lecsapják....
Na azért arra kíváncsi lennék az ilyen állítólag extrém jó emberek mihez kezdenek a börtönben, vagy a háborúban.
"Ki mondta, hogy az jóságos tett volt Isten részéről? Inkább semleges."
Inkább erkölcstelen, ostoba, kegyetlen, gonosz, ...
"az ilyen állítólag extrém jó emberek"
Milyen állítólag extrém jó emberek?
Miről beszélsz? Az, hogy van egy normális és egészséges erkölcsi érzékem az sehol nem jelenti, hogy én jó lennék. Pusztán annyit jelent, hogy nem képes vagyok megmondani valamiről, hogy jó vagy rossz.
A gyerekek medvével való széttépetése (amire még rá tesz egy lapáttal az is, hogy erre a saját akaratán kívül nem volt más indoka) egyértelműen gonosz és ez még nagyon enyhe kifejezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!