Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Régi jó haverom mindenképpen,...

Régi jó haverom mindenképpen, rámenősen és az ő módszerének megfelelően téríteni akar engem, mit tehetek?

Figyelt kérdés
Ugyanakkor az én bármilyen, bármiben (!) való hitemet kritizálja, pedig nem is vagyok igazán ateista. Mindezt jó szándékkal, mert én én éppen komolyabb érzelmi válságban vagyok. Mit tegyek, én is erőszakosan lerázzam? Vagy van jobb, biztosabb módszer?
2010. okt. 18. 20:45
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Mindezt jó szándékkal, mert én én éppen komolyabb érzelmi válságban vagyok." Akkor ér támadás,mikor a legsebezhetőbb vagy.Persze Ő tudja a "kiutat" és szívesen be is vezet.

Ha kritizál,gyúrd ki magad érvek,ellenérvek terén és mosd le a pályáról.

2011. máj. 8. 09:14
 12/12 anonim ***** válasza:

Én mondjuk nem értem, minek kellene egy jó szándékú barátot "lemosni a pályáról", vagy eljátszani egy hamis szerepet, hogy kőateista vagy, ha nem is.

Én inkább arra hajlok, mint már többen előttem, hogy érdeklődj őszintén, tudj meg minél többet a barátod vallásáról (ne csak tőle) és ami ebből megszólít téged is, azt azért fogadd meg: ne öntsd ki a fürdővízzel együtt a gyereket is.

Ha tud neked újat mondani, attól csak te leszel gazdagabb. Ha nem, akkor az azt jelenti, hogy máris felkészültél egy építő vitára.

De egy segítő szándékú baráttal kár ezért összeveszni...

2014. márc. 18. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!