Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Etikus, igazságos dolog e egy...

Etikus, igazságos dolog e egy jóságos Istentől, hogy nem tudatja veled, nem árulja el, hogy neked miért adott nagyobb keresztet az életben, mint mondjuk más embernek?

Figyelt kérdés
Mikor egy jó ember sokkal többet szenved mondjuk egy rossz embernél, pl. hihetetlen nyomorékon születik és szenvednek egész életen át, valaki meg tök rossz ember és 100 évesen hal meg fájdalom nélkül, szenvedés nélkül vagy pl. valaki hirtelen meghal, nem szenved, valaki éveket szenved egy súlyos daganatos betegségben és még lehetne sorolni ezeket az igazságtalan dolgokat, amikor valakire Isten nagyobb keresztet tett valamiért, erre általában sokszor az a válasz vallási emberektől hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek, ezt még nem tudhatod, ezt nem tudod még felfogni, hogy miért, de valóban jóságos istentől igazságos dolog e és legfőképpen etikus e hogy azt nem tudatta veled vagy ha nem tudod ezeket felfogni akkor olyan lényeket teremtett hogy nem tudja felfogni a szenvedés okát, ha Isten létezik biztos hogy nem jóságos
2023. okt. 7. 09:00
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%

Öngyilkos a kereszt miatt? Aki öngyilkos, az eldobja a keresztet.

A kereszt az életében van az emberen. Odaát már az ember van a kereszten.

2023. okt. 8. 22:31
 12/21 A kérdező kommentje:
11. Azért dobja el mert nem bírja tehát nem ad Isten mindenkinek olyan terhet amit elbír
2023. okt. 8. 22:39
 13/21 anonim ***** válasza:
0%

Az a kereszt, amiről írsz, nem azért van, hogy csak szenvedjünk és kínlódjunk vele. Attól az ember sosem szabadul, egész életében hordozza hívőként. A kereszt arra való, amire Krisztus használja. Általa tanít másokat. Általa dicsőül meg. Szenved vele, ez tény és való. De nem egyedül kell szenvednie. Ugyanis Krisztus vele együtt szenved. Az vesse az első követ, aki sosem szenvedett életében. Én is szenvedtem. Testileg is, lelkileg is. Meg van a keresztem. van akinek látható a keresztje. bizony, bizony az még könnyebb kereszt, mint az, amit nem lehet látni.

A jóságos Isten nem ezt a földi létet szánja az embernek végső helyéül. Ez csak az anyaméh. Öngyilkosnak lenni pedig olyan lenne, mintha a magzat megfojtaná magát szándékosan a köldökzsinórral az anyaméhben.

2023. okt. 8. 22:40
 14/21 A kérdező kommentje:
13. Sose fogom a keresztények logikáját felfogni....
2023. okt. 8. 22:46
 15/21 anonim ***** válasza:
0%

Hát persze, hogy nem érted, mert nem e világból valók vagyunk. Ha e világból valók lennénk, mindenki értené ezt a logikát, hiszen e világból való logika lenne. Ám ez a logika sem e világi. Ezért értik azok, akik nem e világból valók.

Te innen alulról való vagy, mi onnan felüliről jöttünk. De mind voltunk alulról valók is. Akkor mi sem értettük ezt a logikát. De már értjük.

2023. okt. 9. 00:57
 16/21 anonim ***** válasza:

14

Mert még nem sajátítottad el rendesen a dupla gondolt. Ez mindenféle ellentmondást és hasonló problémát megold.

2023. okt. 9. 06:15
 17/21 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Sem igazságos, sem jóságos nem lenne Isten, ha igaz lenne az, amit leírtál(amivel vádolod) Istent. Ez csak azért történhetett meg, mert nem ismered a Teremtődet.

Van mit pótolnod.

Amiről te írtál, arról számunkra ezt íratta le Isten: "Mé értelme dolgokatg valamit láttam a nap alatt: Nem mindig a gyorsak nyerik meg a versenyt vagy az erősek győznek a csatában, a bölcseknek nincs mindig ennivalójuk, az értelmesek nem mindig gazdagok, és nem mindig sikeresek azok, akiknek nagy a tudásuk, mert bármikor történhetnek váratlan események mindannyiukkal." Prédikátor 9:11. Ezek bölcs Salamon szavai, aki megfigyelte a körülötte zajló életet.

Azt is leíratta Isten, szeretne számunkra hasznos, az életünket érintő fontos dolgokra megtanítani.

"Ezt mondja Jehova, a te megváltód, Izrael szentje:„Én, Jehova, vagyok a te Istened, aki arra tanítalak, ami javadra válik, aki azon az úton vezetlek, amelyen járnod kell." Ézsaiás 48:17

Zsoltárok 32:8

„Éleslátást adok neked, és oktatlak, hogy a helyes úton járj. Tanácsot adok neked, szemeim rajtad nyugodnak."

Példabeszédek 3:6

"Bármihez fogsz is, vedd figyelembe őt, és akkor egyengetni fogja az utadat."

2023. okt. 12. 16:25
 18/21 Darkmoon80 ***** válasza:

"„Éleslátást adok neked, és oktatlak, hogy a helyes úton járj. Tanácsot adok neked, szemeim rajtad nyugodnak."

"Ez csak azért történhetett meg, mert nem ismered a Teremtődet."

Most melyik az igaz???

2023. okt. 27. 10:39
 19/21 KZitus ***** válasza:

Mindkettő igaz.

Az egyiket Isten kínálja számodra: ("Éleslátást adok....)

("Ez csak azért történhetett meg, mert nem ismered a Teremtődet.")- ezt én írtam neked.

2023. okt. 27. 17:55
 20/21 Darkmoon80 ***** válasza:

Értem te írtad, de ettől még helyénvaló a kérdés, hogyan lehetséges nem ismerni a Teremtőt, ha egyszer ö maga oktat(!) és ad éleslátást ahhoz, hogy a helyes úton járjon az ember?

Ennyire rosszul oktat?

Ennyire nem jó a látás amit ad, hogy az emberek nem látják a helyes utat?

2023. okt. 29. 22:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!