Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen lehet Jehova Tanúi...

Milyen lehet Jehova Tanúi családba születni?

Figyelt kérdés

2023. aug. 30. 11:00
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
42%

Én Jehova Tanú családban nőttem fel. A lehető legjobb volt egy ilyen családban felnőni. Miért?

Nem hallottam káromkodást, nem láttam verekedés szülök között, a tanácsok melyeket kaptam megvédtek a rossz döntésektől, vallást nem erőltették rám. Önszántamból és Isten iránti szeretetből döntöttem úgy, hogy Jehova tanú leszek.Egy igazán szép és elégedett életet élek, melyért mindig hálás leszek.

2023. szept. 14. 12:42
 22/24 lilla64 ***** válasza:
70%
Jobb ha nem tudod.Egyszóval,szörnyű
2023. szept. 22. 14:13
 23/24 anonim ***** válasza:
75%

Sziasztok, végigolvastam a kommenteket, mind a 22-t, látom, hogy mennyire megoszlanak a vélemények. Aki JT gyerekként írja, hogy erőszakolják a szülei, hogy járjon gyülekezetbe és legyen ő is tanú, erre csak az jut eszembe, hogy nem csak JTközött vannak ilyen szülők. Ez gy ilyan “szülőtípus”.

Van ilkyen katolikus, zsidó és ateista családban is szép számmal. Tele van ilyen gyerekekkel (vagy már felnőttekkel, akik gyerekkorukban ettől szenvedtek ) a pszichológusok váróterme.

Szülők képesek terrorizálni, lelki nyomást gyakorolni, hogy a gyerek azt tegye, amit akarnak: olyan suliba menjen továbbtanulni, olyan szakmát válasszon stb. éés hogy azt a vallást válassza. Biztos JT szülő is van ilyen -és általában (bármilyen vallású is ) ezek a szülők jót akarak a gyereknek a maguk módján.

Jehova Tanúi sem tökéletesek -mint ahogy senki a világon.

De a gyűlöletkeltés ezzel a csoporttal szemben kiemelkedően nagy. Volt már, aki előttem kifejtette a” motoszkaestes” elképzelést és nyilván ,az a család, akik évtizedek óta nagy karácsonyi, meg szülinapi összeröffenéseket szerveztek, az nem veszi jó néven, ha egyszercsak valaki a családból azzal jön, hogy ebből mostantól ő szeretne kimaradni. Azt már a családtagok nem is hallják meg, hogy az illető miért döntött így, vagy hogy ez neki fontos, vagy hogy ettől még továbbra is nagyon szereti a családját.

Ők csak arra kötnek rá, hogy “ milyen dolog már, hogy nem ünnepli a családjával a gyönyörű karácsonyi ünnepet, amikor az olyan bensőséges és meghitt, vagy a születésnapját a saját édesanyjának! Micsoda ördgötőlvaló vallás már ez!”

Persze, így is be lehet állítani. De az, hogy ekkora szakadás történik egy családban azért, mert valamelyik tag JT lesz, ez nem a Tanúvá váló személy szándékos döntése. Ez annak a többi családtagnak a döntése, akik ezt így kezelik. A Tanú fél (felek) nyitottan állnak ahhoz, hogy ha nem a “karácsonyi szenteste” vacsoráján ugyan, de valamikor azokban a napokban meglátogassák az esetleg távol élő rokonokat, vagy ők is szívesen vendégül látják őket – ha akarja mindkét fél, akkor megtalálják a módjűt, hogy senkinek ne sérüljön a lelke.

Ha pl valaki egyszercsak kitalálja, hogy onnantól ő vegetáriánus, akkor, ha a családja szereti őt, elfogadják és nem fogják ráerőltetni, hogy egyen húst, hanem készítenek neki KÜLÖN vegetáriánus ételt, amikor tudják, hogy ott lesz egy nagy családi vacsorán.

Vagy ha egyszer egyik felnőtt gyerek úgy megy haza a szülői házba egy alkalmommal, hogy rájött arra, hogy tulajdonképpen a saját neméhez vonzódik, ma már mennyire “elfogadó” ezzel mindenki, és mennyire megy az “ÉRZÉKENYÍTÉS” . De ha valaki Jehova Tanúja lesz, azt rögtön kikiáltják egy családromboló utolsó szektásnak.

Végülis beszélt erről Jézus a Máté 10:21,22-ben , nyilván ismerte az emberi természetet és tudta, hogy ez lesz a reakció ÁLTALÁBAN, de mindenkinek a saját felelőssége, hogy adott esetben -a saját családi,baráti körében hogyan reagál.

2023. szept. 28. 12:31
 24/24 anonim ***** válasza:
79%
A nővérem tanú lett a férjével együtt. Utána született 2 lányuk akiket rendszeresen vittek gyülekezetbe. A nagyobbik 18 éves korában lelépett otthonról, és olyat csinált, ami a tanúknál betette a kaput. Azóta a szülők minden kapcsolatot megszakítottak vele. Nem beszélnek vele, kerülik, a szülői házba be sem teheti a lábát.
2023. okt. 2. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!