Isten azért nem válaszol, mert elnyelte egy fekete lyuk?
Azt, hogy amikor az orvosok azt mondják, emberileg nincs remény, nincs gyógymód, nála van.
A főorvos is azt mondta nekem, hogy maga biztosan hisz Istenben, mert magát fentről segítették, hiszen ilyen gyógyulást 40 éves pályafutásom alatt nem láttam, képtelenség, hogy maga még él.
Az ima arra való, hogy téged megnyugtasson, hitedet erősítse. Isten úgymond meghallgatja, de nem Ő teljesíti a kérésedet, hanem ezáltal helyreállhat a kapcsolatod vele, és így megoldódik az adott problémád. Mert Isten közelében a szenvedés megszűnik.
Csakhogy nem egyszerű közel kerülni hozzá. Az ima nem elég. A fekete lyuk jó hasonlat, mert a bűnös ember és Isten között egy mélységes szakadék tátong, amit emberi okoskodással lehetetlen áthidalni.
Kései Sirató!
"...maga biztosan hisz Istenben, mert magát fentről segítették, hiszen ilyen gyógyulást 40 éves pályafutásom alatt nem láttam, képtelenség, hogy maga még él."
Értem, tehát minden Istenben hívő nagybeteg csodálatos módon meggyógyul?
Vagy mégsem?
És Te mégis??
Akkor bizonyára úgy gondolod, hogy te jobb vagy náluk valamiben, hiszen neked segített Isten, nekik pedig nem.
Mivel érdemelted ki, ami másokból hiányzott????
Bár azon is el lehetne gondolkodni, hogy ilyen Isteni támogatás mellett mégis hogyan alakulhatott ki olyan súlyos betegséged, hogy majdnem belehaltál....
AZ vajon nem Istentől származott??
Nem jobb/hatékonyabb lett volna ha Isten ÚGY segít neked, hogy ne legyen csodára szükség az életben maradásodhoz, ráadásul így elkerülve a kivételezett egyke titulust is, ami azért ekkora hátszélért kijár...
15
"Értem, tehát minden Istenben hívő nagybeteg csodálatos módon meggyógyul?"
Szerinted ezt állítottam? Olvasd vissza!
Én meggyógyultam, nekem ez a személyes, valóságos tapasztalatom.
Abban a következtetésedben is tévedsz, amely szerint én úgy gondolom, hogy jobb vagyok másoknál, azoknál, akik nem gyógyultak meg. Eszembe sem jutott ez. Olvastam a Bibliát, Isten nem érdemeink szerint cselekszik, nem gondolom, hogy azért gyógyultam meg, mert megérdemeltem. Inkább azt hiszem, hogy emberi érdemek nincsenek, csak kegyelem.
Nem Isten miatt haltam bele majdnem, hanem egy (vagy 2) szülész hibájából. Egy korábbi szülésemből származott a betegségem (amikor 2 szülész orvos közül az egyik ott hagyott és elment temetésre, a másik kezdő volt, 2 hete volt orvos, könyvből nézegette, mit hogyan csináljon, amikor volt egy nehéz szülésem). Ezt megállapították tisztán, hogy ez okozta. Tehát nem Isten.
Tudom, hogy itt a gyakorin szokás emberi hibákért Istent okolni, én nem teszem ezt, főleg így, hogy ennyire egyértelmű.
/Van, hogy valaki meghal egy balesetben és a hozzátartozó Istent hibáztatja, holott a rendőrség konkrétan megállapítja, ki okozta a balesetet, na ilyen az én történetem is./
Szép napot!
"Én meggyógyultam, nekem ez a személyes, valóságos tapasztalatom."
OK, meggyógyultál (mások meg nem). De mi módon kapcsolódik ez Istenhez, egy isteni "beavatkozáshoz" és nem pusztán az orvostudomány által MÉG nem ismert természetes folyamathoz, mely szerencsédre nálad éppen működött???
Éppen te írod: "... aki állít, az bizonyít. A bíróságon is ez az alapszabály."
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr.. (9-es hozzászólásban)
Így itt és most rajtad a bizonyítás terhe:
"Nekem válaszolt, meggyógyított."
Mutasd ki, hogy VALÓBAN Isten gyógyított meg.
1, Milyen fizikai/kémiai/biológiai hatás révén valósult ez meg?
2, Mi módon mutatható ki az anyagi világ ilyen kapcsolata Istennel?
Egyéb iránt ezek hiányában az állításod csupán a személyes kétely kategóriába eső érvelési hiba: "Én nem hiszem, hogy Isten nélkül meggyógyulhattam..."
"OK, meggyógyultál (mások meg nem). De mi módon kapcsolódik ez Istenhez, egy isteni "beavatkozáshoz" és nem pusztán az orvostudomány által MÉG nem ismert természetes folyamathoz, mely szerencsédre nálad éppen működött???"
Esetleg bármilyen más természetfelettihez Istenen kívül?
Ejj, Darkmoon80 oly régóta harcol már Isten ellen......
Csak nehogy a végén te is ennek az ateistának a sorsára juss:
A hozzászólásodnak mi köze van az itt leírtakhoz?
(Ellentétben a májaddal...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!