Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek nem unfair Istentő...

Szerintetek nem unfair Istentől hogy azok is a pokolra kerültek akik a kereszténység megalakulása előtt éltek?

Figyelt kérdés
Mit tehetnek ők arról hogy rosszkor születtek? Meg Istennek nem volt fura hogy csak gyűltek a tömegek a pokolban míg a menyország kongott az ürességtől?

2023. júl. 27. 15:57
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
0%

# 40.

Nem én értelmezek, a Biblia konkrétan írja, hogy aki meghalt, az "elaludt".

Jézus is azt mondta Jairus meghalt lányáról, hogy csak alszik. Lázárról is azt mondta, hogy "Lázár, a mi barátunk elaludt, elmegyek, hogy felköltsem őt". És felkeltette. Igaz, még nem az örök életre, de megmutatta, hogy van hatalma a halál felett.

A halál utáni dolgokról meg azt mondta: "Annak pedig, aki elküldött engem, az az akarata, hogy abból, amit nekem adott, semmit se veszítsek el, hanem feltámasszam az utolsó napon." (Ján 6,39).

Tehát a halott alszik, és Jézus majd felkelti. Feltámasztja, mert akkor már örök életre támaszt fel. Ha valahol ébren várakozik az ember, akkor minek feltámasztani?

Tehát ítélet csak a feltámadás után lehet. Ítélet nélkül senki nem megy sehová.

2023. júl. 31. 13:27
 42/45 anonim ***** válasza:
49%

41

Ezért lenne jó, hogy ha az reagálna a válaszra akinek szólt. A 37. válasz nem neked szólt, hanem a 35. aki nagyon másként értelmezi a Bibliát.

Ami pedig le van írva azt többféleképpen is lehet érteni. Te kiválasztottad az egyik félét ahogyan sokan mások másikat. Mint ahogyan a másik válaszoló is másként értelmezi a Bibliát. Ezen nem változtat az, hogy te szó szerint értelmezed az írtakat és hasonló eltérések.

2023. júl. 31. 13:38
 43/45 anonim ***** válasza:
0%

# 42. Nem baj, ha nem nekem szólt, attól még válaszolhatok rá, mert ezzel egyben a kérdező kérdésére is válaszoltam.

Isten senkit sem ítél el ítélet nélkül, ez bibliai alapelv, ezt fejezi ki Mózes törvénye is. Az utolsó ítélet pedig még nem történt meg.

2023. júl. 31. 18:26
 44/45 anonim ***** válasza:
49%
Válaszolni válaszolhatsz csak így lényegében nem is a kérdésemre válaszoltál és így értelmetlen volt. Értelmesebb lett volna ha csak a kérdező kérdésére reagálsz.
2023. júl. 31. 19:31
 45/45 anonim ***** válasza:
49%
Vedd úgy, hogy arra reagáltam.
2023. júl. 31. 19:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!