Szerintetek nem unfair Istentől hogy azok is a pokolra kerültek akik a kereszténység megalakulása előtt éltek?
# 40.
Nem én értelmezek, a Biblia konkrétan írja, hogy aki meghalt, az "elaludt".
Jézus is azt mondta Jairus meghalt lányáról, hogy csak alszik. Lázárról is azt mondta, hogy "Lázár, a mi barátunk elaludt, elmegyek, hogy felköltsem őt". És felkeltette. Igaz, még nem az örök életre, de megmutatta, hogy van hatalma a halál felett.
A halál utáni dolgokról meg azt mondta: "Annak pedig, aki elküldött engem, az az akarata, hogy abból, amit nekem adott, semmit se veszítsek el, hanem feltámasszam az utolsó napon." (Ján 6,39).
Tehát a halott alszik, és Jézus majd felkelti. Feltámasztja, mert akkor már örök életre támaszt fel. Ha valahol ébren várakozik az ember, akkor minek feltámasztani?
Tehát ítélet csak a feltámadás után lehet. Ítélet nélkül senki nem megy sehová.
41
Ezért lenne jó, hogy ha az reagálna a válaszra akinek szólt. A 37. válasz nem neked szólt, hanem a 35. aki nagyon másként értelmezi a Bibliát.
Ami pedig le van írva azt többféleképpen is lehet érteni. Te kiválasztottad az egyik félét ahogyan sokan mások másikat. Mint ahogyan a másik válaszoló is másként értelmezi a Bibliát. Ezen nem változtat az, hogy te szó szerint értelmezed az írtakat és hasonló eltérések.
# 42. Nem baj, ha nem nekem szólt, attól még válaszolhatok rá, mert ezzel egyben a kérdező kérdésére is válaszoltam.
Isten senkit sem ítél el ítélet nélkül, ez bibliai alapelv, ezt fejezi ki Mózes törvénye is. Az utolsó ítélet pedig még nem történt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!