Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek nem unfair Istentő...

Szerintetek nem unfair Istentől hogy azok is a pokolra kerültek akik a kereszténység megalakulása előtt éltek?

Figyelt kérdés
Mit tehetnek ők arról hogy rosszkor születtek? Meg Istennek nem volt fura hogy csak gyűltek a tömegek a pokolban míg a menyország kongott az ürességtől?

2023. júl. 27. 15:57
1 2 3 4 5
 21/45 Demion ***** válasza:
29%

"Milyen el nem követett bűnért? Te ismersz bűntelen embert? Én nem."

Minden gyerek élete első néhány évében bűntelen, mert annyira fejletlen a tudatuk, hogy csak az ösztöneik irányítják őket.

De rendben van, ha már sikerült a mondatom leglényegtelenebb részébe belekötnöd, akkor a kedvedért átjavítom:

Ha Jézus kereszthalála nem történik meg, akkor mindenki, a jóságos és igaz embereket is beleértve a pokolra kerül. Nem számítana a megbánás, nem számítana az egyéni áldozathozatal, ha Jézus nincs, Isten mindenkit pokolra küldene, válogatás nélkül.

Korrekt?

2023. júl. 27. 19:26
 22/45 anonim ***** válasza:
20%

A Biblia szerint azok az emberek, akikről írsz, a megváltásig nem a pokolban voltak, hanem egy külön helyen, amit a zsidók Ábrahám kebelének is neveztek. A teológia is elveti azt, amit írsz.

Tehát nem korrekt, mellé lőttél, de pontozz le nyugodtan, a hülyeségek írása mellett csak ez megy ;)

2023. júl. 27. 19:32
 23/45 Demion ***** válasza:
30%

Még jó, hogy a kérdésemet sem értetted, de azért a lehülyézés nagyon megy (már sokadjára). Olvasd el még egyszer a 21. választ, és próbáld értelmezni.

2023. júl. 27. 19:51
 24/45 anonim ***** válasza:
21%

Teljesen jól értettem, meg is válaszoltam, hogy nem korrekt, hazudsz a keresztény hitről.

De mi értelme hazudni a keresztény tanításról? Akit érdekel, utána tud nézni és látja, hogy közel sincs úgy, mint itt próbálod beadni.

2023. júl. 27. 20:26
 25/45 anonim ***** válasza:
19%

"Teljesen jól értettem"

Nem, nem értetted, mert a válaszod totál irreleváns Demion kérdése viszonylatában, úgyhogy vagy tényleg nem értetted a kérdését, vagy szándékosan terelsz.

Ő azt kérdezte, mi van, ha nincs Jézus? Érted, agyas? Nincs keresztrefeszítés, nincs helyettesítő áldozat, az egész nem történik meg. SOHA. Namármost, a te bullshi... akarom mondani elméleted szerint, az üdvözülés lehetősége csakis Jézusnak köszönhető, nélküle az embereknek nem lett volna lehetősége üdvözölni. Eddig érted? Jó, akkor most továbbmegyünk. Próbálj koncentrálni, mert most jön a lényeg: HA nincs Jézus, HA nem hal meg SOHA, akkor a logikád szerint, nem lenne lehetőség üdvözölni, és a te istened mindenkit válogatás nélkül, automatikusan pokolra küldene.

Ez igaz? Az istened ebben az esetben mindenkit kárhozatra ítélne?

Segítek, két válaszlehetőség van: igaz, vagy nem igaz.

1. Ha igaz, akkor az istened egy seggfej, és az egész helyettesítő áldozat csak egy ócska színjáték volt, hogy az embereket magához láncolja.

2. Ha nem igaz, vagyis isten egy jó embert akkor sem ítélne kárhozatra, ha Jézus halála soha nem történik meg, akkor Jézus kihagyható az egyenletből. Ez esetben a kereszténység felesleges és értelmetlen.

Illetve 3. lehetőség: isten nem létezik, és az egész bullshi... akarom mondani teológiát emberek találták ki.

Szóval melyik?

2023. júl. 27. 21:17
 26/45 anonim ***** válasza:
71%

Ha egy mindenható istenről van szó, aki előre tudja hogyan váltja meg az emberiséget, akkor nem léteznek opciók, hisz eleve csak és kizárólag úgy alakulhat minden, hogy megtörténjen a megváltás.

2023. júl. 27. 21:21
 27/45 Demion ***** válasza:
30%

Kösz a tisztázást :)

Nem kell megijedni, ez csak egy elméleti kérdés, nem kell kibújni alóla. Szóval, ha nem történik meg a "helyettesítő áldozat" sem most, sem a múltban, sem a jövőben, akkor Isten mindenkit pokolra küldene?

Mert a ti elméletetek szerint ezt kellene tennie. Pont azért kellett Jézus áldozata, hogy ne ez legyen. Viszont akkor tényleg csak színjáték volt az egész áldozósdi.

2023. júl. 27. 21:47
 28/45 anonim ***** válasza:
20%
Nem kibújás, ez szimpla tény. Egy mindenható lény esetében nem létezik olyan opció, hogy amit akar, az ne következzen be.
2023. júl. 27. 21:51
 29/45 A kérdező kommentje:
Elég lett volna annyit írni, hogy ti sem tudjátok. Nem kell itt bitatkozni. :)
2023. júl. 27. 21:59
 30/45 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, lécci ne hazudj! Mindenre választ adtunk, többen is, így a #22-ben és más hozzászólásokban. Jézus kereszthaláláig nem kerülhettek be a mennybe az Isten által pozitívan megítélt emberek (2 kivétellel: Énok, Illés). Hanem a #22-ben is említett átmeneti tartózkodási helyre kerültek, amit a Biblia Ábrahám kebelének nevez. Ábrahám, egy nagyon pozitív bibliai szereplő is itt tartózkodott, ez tudható a Bibliából. Ez a hely nem volt sem a pokol, sem a mennyország. Jézus megváltása után és miatt kerülhettek innen át ezek az emberek a mennybe. De a pokolba sohasem kerültek be, az alapkérdésben szereplő hazugsággal ellentétben.

Most, ha nem történik meg a helyettesítő áldozat, akkor szerintem (ez csak az én véleményem) továbbra is ott maradtak volna, határozatlan ideig. Amíg Isten valamilyen lépést ki nem talál amivel megváltja őket. De kitalált egyet, és ez Jézus Krisztus halála volt.

Mindezeket csak a rend kedvéért ismételtem meg, mások már leírták előttem.

Egyébiránt én sem látom sok értelmét fiktív kérdésfeltevésekről vitatkozni, ilyenekről, mint pl. mi van ha nincs Jézus Krisztus, vagy mi van, ha nincs Föld, vagy mi lenne, ha ez a fórum sem létezne - az ilyen kérdésfeltevéseknek nincs relevanciájuk a valós életre nézve. Meg, másik oldalról, ilyen emberekkel, mint ti, sem látom sok értelmét vitatkozni. Nem értetek a Bibliához, időnként hazudtok is, nem vitatkoztok normális hangnemben, és csak arra törekedtek, hogy logikai csúsztatásokkal valami eredményt elérjetek. Szerintem veletek a normális életben nagyon kevés pap vagy lelkész állna le vitatkozni.

2023. júl. 27. 22:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!