Isten létezésének felderítését a jövőben, egy a mostaniaknál fejlettebb mesterséges intelligencia fogja megoldani?
" belegondoltok, hogy volt-e az egész világmindenségnek kezdete"
Mert volt?
Én úgy tudom, hogy arról jelenleg senkinek gőze nincs, hogy mi volt az ősrobbanás előtt.
"hogy létezne Isten és ő teremtett volna mindent. "
Létezne egy még bonyolultabb ami megteremtett mindent? Nem ez nem gyanús.
"az ember teljesen alkalmatlan Isten létének kutatásában."
Még a kérdés feltevésére is alkalmatlan vagy, akkor mint dilettáns minek foglalkozol ilyesmivel? Vakargasd a cipzárt kívül-belül, hátha megtalálod a kifelé vezető bejáratot.
Kihagytam vagy két évet a gyakorin, íme megint előjönnek az észt repedésen átpréselők.
Kérdezd meg inkább, mennyi homok fér a homokozóba, ha nincs lefedve? És ha jön válasz, ne vitatkozz, fogadd el. Az ember úgy is teljesen alkalmatlan a homokozó tesztelésére.
"Minél több valláskarosult ossza a hülyeségét a neten, annál inkább tartja az AI azt helyesnek, mert abból van több" Ebből ha jól szürtem le akkor minél több vallásos osztja hogy isten létezik annál jobban felül tudja irni a Mesterséges intelligenciát? Szóval addig fogják irogatni a hülyeséget amíg a robot azt mondja hogy isten létezik.
A vallás tönkre vágja a technológiát.
Isten létezése azért trükkös mert születése óta senki nem látta még a földön, senki nem tudott vele beszélgetni, kérdezni tőle dolgokat, hogy mi hogy van stb. Így ez bizonyíthatja, hogy nincs Isten.
De a másik variáció ami meg azt suggalja kell legyen Isten, mert sok embernek, rengeteg embernek mindig tudatán kívül, még ha nem is akarnák kimondani az emberek Isten nevét akkor is kimondják a nevét Istenem, Uram Isten, Úristen, Jézusom így jajjveszékelve, hogy Jaj Istenem, Úristen, Az Istenit neki.
De szinte sok ember tudatán kívül mondja ki ezeket, meg hogy Jézusom, ha megijed az ember, vagy fél valamitől.
Ez viszont meg azt suggalja kell legyen Isten.
17 vagyok az utolsó.
Szóval Isten van létét, meg Isten nem létezését egyiket se tudja ember bebizonyítani azt se hogy van Isten, de azt se, hogy nincs Isten.
Jézust se látta még ugyanúgy senki az életében, de sokaknak néha még az ő neve is kicsúszik az emberek száján, hogy Jézusom, Jézus Mária, ezek persze nem olyan sűrű elhangzások az emberek szájából akár tudat nélkül is kijőve, mint Isten neve, hogy Úristen, Jaj Istenem, Istenkém meg hogy az Isten b@sza meg, Istenit neki.
Stb. 😀
"Isten létezése azért trükkös mert születése óta senki nem látta még a földön, senki nem tudott vele beszélgetni, kérdezni tőle dolgokat, hogy mi hogy van stb. Így ez bizonyíthatja, hogy nincs Isten."
Nem.
A bizonyíték hiánya nem bizonyíték isten nem létezésére.
Viszont ha egy személyes istenben hiszel akivel tudnál beszélgetni és kérdezni tőle, annak az isten képnek a létezésére lehet bizonyíték a bizonyíték hiánya.
"De a másik variáció ami meg azt suggalja kell legyen Isten"
Nem.
"mert sok embernek, rengeteg embernek mindig tudatán kívül, még ha nem is akarnák kimondani az emberek Isten nevét akkor is kimondják a nevét Istenem, Uram Isten, Úristen, Jézusom így jajjveszékelve, hogy Jaj Istenem, Úristen, Az Istenit neki."
Neked az a bizonyítékod, hogy évek során eltanult dolgokat mondunk?
Én általában az "isten f*szát" kifejezést szoktam használni.
Ez arra alapul, hogy titokban szeretném hogy isten létezzen vagy csak sokszor hallottam ezt a szüleimtől?
Na melyik a valószínűbb?
Óvodás logika amit használsz.
De ha azt mondanám "menj a fenébe", akkor én az ősmagyar vallásokat támogatom és a Fene ördög barlangjához akarlak küldeni, aki megbetegít?
"Ez viszont meg azt suggalja kell legyen Isten."
Legjobb esetben is csak addig tudsz eljutni, hogy az emberek akarják vagy gondolják, hogy létezik isten.
Aki nem hallottam külső forrásokból istenről, annak fel sem merül ez.
"Szóval Isten van létét, meg Isten nem létezését egyiket se tudja ember bebizonyítani azt se hogy van Isten, de azt se, hogy nincs Isten."
A nem létét lehet bizonyítani, attól függ melyik istenről beszélünk.
Görög istenek akik az Olümposzon laknak, mehetünk megnézni.
Vagy ha teljesen mást fedezünk fel a valóságban, mint ami le van írva bizonyos szent könyvekben. Vagy ha a hívők maguk azt sem tudják megmondani, hogy miben hisznek.
"de sokaknak néha még az ő neve is kicsúszik az emberek száján, hogy Jézusom..."
Ez még mindig arra bizonyíték, hogy emberek átveszik egymástól a szólásokat és azt hiszik, hogy van isten.
Meg isten nem azt kérte, hogy ne vedd a szádra?
Nem is kell a keresztényeket meggyőzni Isten nem létéről, mivel akik nem hisznek benne, ugyanannyian vannak, mint akik hisznek benne.
Amennyi a hívő, pont ugyanannyi az ateista is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!