Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten milyen kritériumok...

Isten milyen kritériumok alapján dönti el, hogy kik képviselik az egyetlen igaz vallást?

Figyelt kérdés
ha mindegyik nagy vallás hívei azt állítják,övék az igaz vallás,akkor hogyan dönt Isten,hogy igazságos legyen a dolog?
2010. okt. 13. 19:09
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
53%

“Kedvenc” felekezetem a mormon, ott egyszer végigvitáztam egy hasonló témát.

Mormon alapállítás: A mormon egyház Isten egyetlen igaz egyháza

Kritika: Honnan tudjuk ezt?

Mormon: Onnan, hogy a Szentlélek bizonyságot tett.

Kritika: Kinek tesz bizonyságot a Szentlélek?

Mormon: Mindenkinek, aki őszinte szívvel imában megkérdezi Istent.

Kritika: S aki mégsem kapott ilyen választ imájára?

Mormon: Az nem imádkozott eléggé őszintén.

Kritika: És akinek a Szentlélek más felekezetet illetően tett bizonyságot? A haverom hitgyülis és neki a Szentlélek azt mondta, hogy a HitGyüli Isten igaz egyháza, hogyan lehet ez?

Mormon: Az nem a Szentlélek volt, hanem a Sátán, aki Szentléleknek tetette magát!

Kritika: Honnan tudhatjuk, hogy mikor beszél a Szentlélek és mikor a Sátán magát Szentléleknek tetetve?

Mormon: Onnan, hogy a Szentlélek Isten igaz egyházát erősíti meg, a Sátán meg munkálkodik ellene.

Kritika: Tehát onnan tudjuk, hogy melyik Isten igaz egyháza, hogy a Szentlélek megerősíti azt, viszont azt pedig, hogy mikor szól hozzánk a Szentlélek és nem a Sátán a Szentlélek hangján meg onnan tudjuk, hogy az a Szentlélek, amelyik az Isten igaz egyházát tanúsítja – tehát nem tudunk semmit, mert nincs támpont sehol?

Itt a mormon abbahagyta a vitát…

2010. okt. 13. 21:18
 12/23 anonim ***** válasza:
48%

Attól függ melyik istenre gondoltál. Ahány nép annyi isten, sőt volt olyan is, hogy több.

Az indián nép volt legközelebb a természethez, ők az istent "Nagy szellemként" tisztelték és valószínű, hogy náluk az igazság.

Ha belegondolsz a túlvilágról meg senki sem tért vissza hitelesen és nem mondott semmit az istenekről, mennyországról, pokolról (úgy látszik a lélek "vándorlása" csak egyirányú).

Én a magyarok istenében hiszek - aki különleges: a monda szerint őseink a tejúton jöttek, tehát galaktikus tudásunk,- kapcsolatunk van (nézd meg a Nobel-díjasok listáját és a nemzet létszámához viszonyítva mi vagyunk a "legtermékenyebbek").

2010. okt. 13. 21:21
 13/23 anonim ***** válasza:
55%

1. Krisztus igaz egyháza csak az lehet, amelyben »egy« közös fő van.

2. Krisztus igaz egyháza csak az lehet, amelyben szentek is vannak, kiknek szentségét Isten csodákkal igazolta.

3. Krisztus igaz egyháza csak az lehet, amely az apostoli időtől fogva mindig létezett.

2010. okt. 13. 21:23
 14/23 anonim ***** válasza:

tegnap 21:21

A ,,magyar" Nobel-díjasok legnagyobb része zsidó származású. Szentgyörgyi az egyetlen, aki tényleg magyar volt. A többi zsidó caládból származik.

2010. okt. 14. 00:14
 15/23 anonim ***** válasza:
00.14: Amit írsz az igaz, de magyar zsidó család. Ha igaz a "mese" (monda) a tejútról, akkor a zsidók (Isten kiválasztott népe) velünk keveredtek és csodálatos nép lett a magyar - én meg ebben hiszek, amíg konkrétabb értelmezés nincs.
2010. okt. 14. 09:05
 16/23 anonim ***** válasza:

09:05

Értem. Mondjuk ez is megér egy misét, hogy ki is a magyar. Annyi nemzet keveredett itt is... Nekem összesen ha egy dédszülőm volt magyar. A többi sváb, szlovák, horvát...

2010. okt. 14. 09:19
 17/23 anonim ***** válasza:

a mérce igazából a tiszta önzetlen szeretet nevében való gondolkodás és cselekvés...s mivel ennek van definíciója, ezért te magad is el tudod dönteni, hogy ki "igaz" ember...a vallási csoportokat meg ne keverjük ide...azok is olyanok, vagyis a tanuk, amilyenek az azt hirdető emberek épp...de valójában mind arról szól, amit az első sorban leírtam. :)

ohh és ne úgy képzeld el, hogy Isten válogat...mindenki fejlődik, tapasztal, és mindenki saját magától fog rájönni, hogy a tiszta önzetlen szeretet a megoldás...lehet választani, hogy az egészért létezünk, vagy magunkért...ha akaratoskodunk(utóbbi), nyilván szenvedni is fogunk...ha elfogadjuk az egyetlen szabályt(hogy minden egy, magunkkal együtt), akkor megszűnhet a szenvedés és fájdalom. ehhez vannak különböző segítségek, leírások. :)

üdv és sok sikert mindenkinek

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 14. 09:30
 18/23 A kérdező kommentje:

21:18

igen tetszik ez a mormonos sztori :-) valójában én is úgy látom,nem lehet biztos támpontot felállítani,mi alapján létezik az egyetlen igaz vallás.

eddig nekem Péter és Lastone válasza tetszett a legjobban.

2010. okt. 14. 15:31
 19/23 A kérdező kommentje:

21:18

Hát azok tényleg idegesítőek,én is kerülöm őket ha tudom.

2010. okt. 14. 15:33
 20/23 anonim ***** válasza:

"szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség."

Azt írta Péter, erről ismerszik meg az igaz vallás követője. Egyet értek vele: ismerek ilyen lelkű keresztényt, wiccát, buddhistát és sintoistát.

Mind az igaz vallást követik: az igazi Istenséget (aki nézőpont alapján egy vagy több személyű), és ezért mind oda jut, ahova megérdemli. A keresztény a mennybe, a buddhista ismét a földre, aztán majd meglátják melyikük járt jobban :)

2010. okt. 14. 18:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!