Miért nincs ma már a kereszténységnek saját hadserege?
Én is azt az állítást fogadom el, hogy NINCS. Jobb is!
Borzalmas lenne, ha az ISIS-nak keresztény ellenpólusa lenne...
Nem voltak elég a keresztes háborúk, a harmincéves háború, a "szent" inkvizíció, Amerika őslakosainak részleges kiirtása!?
Kösz szépen, vastagon megvan a véleményem azokról a vallásokról, amelyek a SZERETET nevében ÖLNI, GYŰLÖLKÖDNI képesek... 🤮
Kedves kérdező!
A "kereszténységnek" nincsen hadserege, de a Vatikánnak ott a Svájci Gárda.
Mit értesz keresztény hadsereg alatt?
Nincs egységes kereszténység.
Furcsa lenne, ha mondjuk ugyanannak a hadseregnek az irányításába mind beleszólna az Orosz és az Ukrán ortodox egyház is .
Egy a Katolikus Egyház által irányított hadseregre
gondolsz vagy azt szeretnéd hogy minden keresztény felekezetek legyen sajátja?
Egyáltalán miből és miért tartanák fenn?
Hol állomásoznának? Hogyan egyeztethető össze a ne ölj parancsolattal?
A kölönböző államok miért hagynák a megalakulását?
Ha megalakul egy ilyesmi, mi akadályozza meg,hogy más egyház/vallásellenes paramilitáris csoportok is megalakulhassanak
"Mi állítaná meg a pápát abban, hogy önkényesen háborút indítson a hitetlenek vagy más istenekben hívők ellen?"
Keresztényi jóság.
"Nem voltak elég a keresztes háborúk,"
A vallási háborúk, a történelmi háborúk összességének nem teszi ki a 3%-át.
" a "szent" inkvizíció,"
Semmit nem tudsz az inkvizícióról! Semmit! Előbb művelődj kicsit.
https://www.youtube.com/watch?v=iHZBGMI4D1I
"Amerika őslakosainak részleges kiirtása!?"
Hát az meg már hogy jön a kereszténységhez?
Vagy minden ami Krisztus után 100 - és nagyjából 1800-ig megtörtént, automatikusan a kereszténység számlájára akarod írni?
"Kösz szépen, vastagon megvan a véleményem azokról a vallásokról, amelyek a SZERETET nevében ÖLNI, GYŰLÖLKÖDNI képesek... "
Nekem is megvan a véleményem a "NAGY" haladár ateistákról, akik hazudoznak gyűlölködnek, vallásüldözők, templomokban lövöldöznek keresztényekre, templomokat gyújtogatnak, vandálkodnak, Istent káromolják, meggyaláznak mindent ami kicsit is szent a másiknak, a kereszténységet próbálják befeketeníteni, úgy ahogyan ezt most te is teszed kedves Jégszív!
Nem tudom - bár sejtem! - hol tanultál történelmet.
Tájékozottságodról annyit:
- Akik "templomokban lövöldöznek keresztényekre, templomokat gyújtogatnak, vandálkodnak", azok nem az ateisták, hanem más vallások FANATIKUSAI! (Én a sztálinista söpredéket is ide értem...)
-"a kereszténységet próbálják befeketeníteni, úgy ahogyan ezt most te is teszed"
Én??? Tök fölösleges: Minden korban megtették azt saját álszent fanatikusai. Te is rájössz, ha leküzdöd magadról a szent szemellenzőt...
"Tájékozottságodról annyit:
- Akik "templomokban lövöldöznek keresztényekre, templomokat gyújtogatnak, vandálkodnak", azok nem az ateisták, hanem más vallások FANATIKUSAI! (Én a sztálinista söpredéket is ide értem...)"
A te tájékozottságodról meg ennyit:
https://www.youtube.com/watch?v=lMGLbwifC84
"(Én a sztálinista söpredéket is ide értem...)"
Rosszul teszed!
"Én??? Tök fölösleges: Minden korban megtették azt saját álszent fanatikusai. Te is rájössz, ha leküzdöd magadról a szent szemellenzőt..."
Mi lenne ha te küzdenéd le magadról az ateista szemellenzőt?
Akkor talán észre is vehetnéd azt a rút szörnyeteget melyet az ateisták maszk mögé rejtenek.
Megjegyezném amennyiben az ateistákat egy kalap alá veszed akkor az olyan mintha a hívőket is egy kalap alá vennéd. Tehát nagyjából annyi mintha valamelyik barbár vallás követőinek a tetteivel próbálnánk a kereszténység ellen érvelni.
Ezért nem is értelmetlenek azok az érvek, hogy az ateisták ilyen meg olyan dolgokat tettek.
#17 Mintha az ateisták nem vennék egy kalap alá a keresztényeket.....
Kölcsönkenyér visszajár.
Ha egy kalap alá akarod venni az embereket akkor ilyen módon az ateisták párja az hívők lennének. Tehát ez nem kölcsön kenyér. Akkor lenne kölcsön kenyér ha a keresztények megkérdeznék az adott személy nézeteit és azokkal venné egy kalap alá.
Remélem így kicsit érthetőbb, hogy mi a probléma.
Egyébként örülök, hogy viselkedésben is keresztény vagy és érett felnőtt ember. Azt nem akartad mondani, hogy "de ők kezdték"?
"Egyébként örülök, hogy viselkedésben is keresztény vagy és érett felnőtt ember. Azt nem akartad mondani, hogy "de ők kezdték"?"
De ez egy Internetes fórum, nem a valóság!
Igazából végtelenül kedves, megértő és segítőkész ember vagyok.
Ez itt más világ, más szabályokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!