Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nincs ma már a keresztén...

Miért nincs ma már a kereszténységnek saját hadserege?

Figyelt kérdés
Legalább a pápának lehetne egy komoly katonai erőt képviselő serege, amit természetesen az azt követő pápa mindig megörökölne.

2023. júl. 8. 09:49
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
81%
Mi állítaná meg a pápát abban, hogy önkényesen háborút indítson a hitetlenek vagy más istenekben hívők ellen?
2023. júl. 9. 13:21
 12/24 Jégszív ***** válasza:
78%

Én is azt az állítást fogadom el, hogy NINCS. Jobb is!

Borzalmas lenne, ha az ISIS-nak keresztény ellenpólusa lenne...

Nem voltak elég a keresztes háborúk, a harmincéves háború, a "szent" inkvizíció, Amerika őslakosainak részleges kiirtása!?

Kösz szépen, vastagon megvan a véleményem azokról a vallásokról, amelyek a SZERETET nevében ÖLNI, GYŰLÖLKÖDNI képesek... 🤮

2023. júl. 9. 16:25
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

A "kereszténységnek" nincsen hadserege, de a Vatikánnak ott a Svájci Gárda.

Mit értesz keresztény hadsereg alatt?

Nincs egységes kereszténység.

Furcsa lenne, ha mondjuk ugyanannak a hadseregnek az irányításába mind beleszólna az Orosz és az Ukrán ortodox egyház is .

Egy a Katolikus Egyház által irányított hadseregre

gondolsz vagy azt szeretnéd hogy minden keresztény felekezetek legyen sajátja?

Egyáltalán miből és miért tartanák fenn?

Hol állomásoznának? Hogyan egyeztethető össze a ne ölj parancsolattal?

A kölönböző államok miért hagynák a megalakulását?

Ha megalakul egy ilyesmi, mi akadályozza meg,hogy más egyház/vallásellenes paramilitáris csoportok is megalakulhassanak

2023. júl. 10. 07:49
 14/24 A kérdező kommentje:

"Mi állítaná meg a pápát abban, hogy önkényesen háborút indítson a hitetlenek vagy más istenekben hívők ellen?"

Keresztényi jóság.

"Nem voltak elég a keresztes háborúk,"

A vallási háborúk, a történelmi háborúk összességének nem teszi ki a 3%-át.

" a "szent" inkvizíció,"

Semmit nem tudsz az inkvizícióról! Semmit! Előbb művelődj kicsit.

https://www.youtube.com/watch?v=iHZBGMI4D1I

"Amerika őslakosainak részleges kiirtása!?"

Hát az meg már hogy jön a kereszténységhez?

Vagy minden ami Krisztus után 100 - és nagyjából 1800-ig megtörtént, automatikusan a kereszténység számlájára akarod írni?

"Kösz szépen, vastagon megvan a véleményem azokról a vallásokról, amelyek a SZERETET nevében ÖLNI, GYŰLÖLKÖDNI képesek... "

Nekem is megvan a véleményem a "NAGY" haladár ateistákról, akik hazudoznak gyűlölködnek, vallásüldözők, templomokban lövöldöznek keresztényekre, templomokat gyújtogatnak, vandálkodnak, Istent káromolják, meggyaláznak mindent ami kicsit is szent a másiknak, a kereszténységet próbálják befeketeníteni, úgy ahogyan ezt most te is teszed kedves Jégszív!

2023. júl. 10. 17:16
 15/24 Jégszív ***** válasza:
100%

Nem tudom - bár sejtem! - hol tanultál történelmet.

Tájékozottságodról annyit:

- Akik "templomokban lövöldöznek keresztényekre, templomokat gyújtogatnak, vandálkodnak", azok nem az ateisták, hanem más vallások FANATIKUSAI! (Én a sztálinista söpredéket is ide értem...)

-"a kereszténységet próbálják befeketeníteni, úgy ahogyan ezt most te is teszed"

Én??? Tök fölösleges: Minden korban megtették azt saját álszent fanatikusai. Te is rájössz, ha leküzdöd magadról a szent szemellenzőt...

2023. júl. 10. 18:51
 16/24 A kérdező kommentje:

"Tájékozottságodról annyit:

- Akik "templomokban lövöldöznek keresztényekre, templomokat gyújtogatnak, vandálkodnak", azok nem az ateisták, hanem más vallások FANATIKUSAI! (Én a sztálinista söpredéket is ide értem...)"

A te tájékozottságodról meg ennyit:

https://www.youtube.com/watch?v=lMGLbwifC84

"(Én a sztálinista söpredéket is ide értem...)"

Rosszul teszed!

[link]

"Én??? Tök fölösleges: Minden korban megtették azt saját álszent fanatikusai. Te is rájössz, ha leküzdöd magadról a szent szemellenzőt..."

Mi lenne ha te küzdenéd le magadról az ateista szemellenzőt?

Akkor talán észre is vehetnéd azt a rút szörnyeteget melyet az ateisták maszk mögé rejtenek.

2023. júl. 10. 19:21
 17/24 anonim ***** válasza:
52%

Megjegyezném amennyiben az ateistákat egy kalap alá veszed akkor az olyan mintha a hívőket is egy kalap alá vennéd. Tehát nagyjából annyi mintha valamelyik barbár vallás követőinek a tetteivel próbálnánk a kereszténység ellen érvelni.

Ezért nem is értelmetlenek azok az érvek, hogy az ateisták ilyen meg olyan dolgokat tettek.

2023. júl. 10. 19:41
 18/24 A kérdező kommentje:

#17 Mintha az ateisták nem vennék egy kalap alá a keresztényeket.....

Kölcsönkenyér visszajár.

2023. júl. 10. 19:57
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy kalap alá akarod venni az embereket akkor ilyen módon az ateisták párja az hívők lennének. Tehát ez nem kölcsön kenyér. Akkor lenne kölcsön kenyér ha a keresztények megkérdeznék az adott személy nézeteit és azokkal venné egy kalap alá.

Remélem így kicsit érthetőbb, hogy mi a probléma.

Egyébként örülök, hogy viselkedésben is keresztény vagy és érett felnőtt ember. Azt nem akartad mondani, hogy "de ők kezdték"?

2023. júl. 10. 20:08
 20/24 A kérdező kommentje:

"Egyébként örülök, hogy viselkedésben is keresztény vagy és érett felnőtt ember. Azt nem akartad mondani, hogy "de ők kezdték"?"

De ez egy Internetes fórum, nem a valóság!

Igazából végtelenül kedves, megértő és segítőkész ember vagyok.

Ez itt más világ, más szabályokkal.

2023. júl. 10. 20:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!