Tegnap ezzel a kérdésel valóban nyakon csíptem a reinkarnáció hívőket?
Nem hiszek a reinkarnációban de szerintem nem fogtad meg őket. Ezenfelül úgy tűnik, hogy a reinkarnációval kapcsolatban tényként kezelsz olyan dolgokat amiket leginkább a te elképzelésed szült.
Ha meg akarod találni a hibákat a reinkarnációban akkor az ezt vallók nézeteit kéne pontosabban megismerned. Ezenfelül akár beleásnod magad az előző életből maradt emlékes történetekbe is mert azokra sokat hivatkoznak.
Ha valaki erős a hitében, bármilyen hülyeségben hisz, nagyon nehezen tudod őket megfogni, ha egyáltalán lehet. Főleg ha a halál utáni sorsról van szó. Mindenki mond mindenfélét, hogy mi történik az emberrel, miután a teste elhunyt. Van, aki az örök jutalom/büntetésben látja a sorsát, van, aki a teljes megsemmisülésben, van aki egyszerűen abban hisz, hogy a halott lelke, mint kísértet/szellem, a földet járja az idők végezetéig, és tovább, és van, aki abban hisz, hogy a holt lelke egy új testben tér vissza. Egyiket se lehet olyan konkrét bizonyítékkal bizonyítani, ami mindenkit meggyőzne. Én ateistaként nem szeretem, ha erről balhéznak mások. Nem vagyok az abszolutizmusnak a híve, így nem prédikálom amit az ateisták szoktak, hogy ha meghalsz, megszűnsz létezni és nincs "szellemélet" a halál után.
Személy szerint jó lenne ha tényleg lenne. És ha van, akkor a halál annyival kevésbé félelmetes számomra.
"A lélek az emberi tapasztalásban mindig Isten társaságát keresi, mivel az ember valódi természete isteni eredetű. A lelki vágy a kapcsolatra Istenbeli gyökereinkre utal, és ebben a folyamatos keresésben bontakozik ki fejlődésünk."
Ez ostobaság.
El sem hinnéd,hogy mennyi másfajta "lélek" van mint a tiéd.
A nagy nyakon csípésed gyakorlatilag annyi, hogy "hogy lehetne a ti elképzelésetek igaz a lélekről, amikor az enyém az igaz"
Imádom mikor két hívő vitázik mert olyankor hajigálják egymásra az elképesztőbbnél elképesztőbb állításokat, és már mindketten túl vannak azon hogy bizonyítással vacakoljanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!