Ez lehetséges? (Kérdésed túl rövid. )
Mióta az eszemet tudom rajongok Ázsiáért azon belül is Japánért legjobban. A kultúrájuk a nyelvük...ahhww😍😍. Az lenne a kérdésem hogy lehet hogy japán vagy ázsiai ember voltam előző életembe? Már 2x álmodtam azt hogy egy japán suliba jártam és ott volt egy fiú(természetesen japán) és azt mondta "Miss you". Meg amikor bármilyen japán filmet nézek vagy japán zenét hallgatok elkezdek sírni (xd)de nem tudom miert. Szinte csak ázsiai fiúk tetszenek. Mindig Japánba vágyakozom.Tehát lehetséges ez vagy hülyeség?
Trollok kérlek kíméljenek meg☺és ne nézzetek őrültnek légyszii
Majdnem teljesen így vagyok ezzel én is. Csak nekem nem csak szinte hanem 100%ig egyedül az ázsiaiak tetszenek :D
Egyébként a pontos okát ennek én sem tudom, de elmondhatom én hogy magyarázom magamnak ezeket. Abban a korszakomban kezdtem el odalenni az animékért, Japán dolgokért, amikor legerősebben érett a személyiségem, és pont olyan helyzetben voltam, hogy kellett valami új, valami más, ahová legalább gondolatban elmenekülhetek. Ahogy teltek az évek és továbbra is az ázsiai filmek, zenék stb voltak a szemeim előtt, úgy vettem át dolgokat belőlük és lettek számomra természetesebbek. Elrugaszkodva, mint mikor bekerülsz egy új környezetbe és alkalmazkodsz hozzá, ha sok időt töltesz ott gondolatban mármár otthonod lesz. A japán nyelv egyébként hasonlít a magyarra és tényleg nagyon klassz, számomra a vallások közül is a shinto amiért kiskorom óta a leginkább odavagyok (Inuyasha). Már régen is voltak emberek (híres festők, költők, írók stb.) akiket lenyűgöztek az idegen kultúrák, ha egyszerűen úgy alakultál hogy az ázsiai áll a legközelebb a stílusodhoz, akkor nincs azzal semmi baj, másoknak az amerikai, indiai, spanyol stb tetszik.
Nem hiszem, hogy lenne itt bárki, aki fixen elmondhatná hogy a reinkarnáció létezik-e egyáltalán. Ha hiszel benne, az az egyéni döntésed, de próbálhatod magyarázni pszichológiával is, ahogy én igyekszem.
Én azt gondolom, számos ember él hasonló dilemmával, érzésekkel magában. Ezernyi oka lehet, s maga sem tudja miért, de érzi, nem oda és akkor született, mint ahogy jelenleg igazán szeretné. Nem egy kellemes érzés, mellyel a legtöbbünknek együtt kell élnie, hiszen nem sokan tudnak lényegesen változtatni a jelenlegi életkörülményeiken.
Azt fontos megemlíteni, hogy mindez nem holmi "tévedés" eredménye. A leszületésünk előtt alaposan és jó okkal tervezzük és választjuk ki a mindenkori életünk főbb körülményeit, feltételeit, képességeit, a születési helyet, országot, stb. Ezt ugyan most kevésbé értjük meg, de ne felejtsük el, hogy akik most vagyunk, csupán egy felvett személyiség, mely a fizikai testhez köthető. Valójában egy teljes tudatossággal rendelkező fénylények, lelkek vagyunk mindannyian, akik a fizikai élet kiválasztásánál a teljes tudatosságukat igénybe veszik, a létezést egészében (és nem csak a fizikai születés és halál közé szorítkozva) nézik. Magyarul nem igazán van "jogunk" felülbírálni korlátozott "földi eszünkkel" azt a döntésünket, melyet tudatunk, tudatosságunk teljes birtokában hoztunk.
Ha például most azt érezzük, hogy nem ide kellett volna születnünk, a legkevésbé valószínű az, hogy ez így is lenne valójában. Tehát hogy mindez csupán egy tévedés lett volna.
Mindannyiunk sok életet leélt már, s nyilvánvalóan sok földrészt, országot bejártunk már itt a Földön. Most ezek közül nyilvánvalóan vannak helyek, melyekhez erősebb érzelmi szálak fűznek, s a lélek valahol mélyen nem felejt. Ennek a visszatükröződése, felsejlése is lehet az ilyen vágyódás oka.
Az is lehet, hogy meg kell tanulnod japánul, át kell érezd, magadévá kell tenned a kultúrájukat, mert dolgod van vele, s így, e rajongással könnyebben megteszed mindezt. S hogy miért is kell? Mert valami dolgod van vele. Ez most csak egy kiragadott és kisarkított példa lesz, de hogy idegenvezető légy például... vagy bármi más, amivel szolgálatot tehetsz, amiben örömödet leled, ami a céljaid eléréséhez kell és ami nem menne anélkül, hogy ismerd és tudd a japán nyelvet és kultúrát.
Az, hogy az álmodban a fiú angol nyelven szólt, alapjaiban nem renget meg semmit, hiszen a tudatod mindenhez azt kapcsol hozzá, amit éppen (persze nem véletlenül) jónak lát.
Tehát a vágyad nem véletlen, mindenképpen okkal van benned jelen. A kérdés csak az, hogy mihez kezdesz vele. Itthon kamatoztatod vagy oda költözöl, hogy két szélsőséges példát említsek. Ezt neked kell felmérned a lehetőségeidhez képest. Fogadd el mindenképpen, s nem akarj soha többet kihozni belőle illetve többet belegondolni, mint amit a lehetőségeid engednek. Annyit azonban mindenképpen.
Eleve kezdjük ott, hogy a világon semmi dolog vonatkozásában nem létezik éles határvonal. Arányok léteznek.
Ha meg konkrétan a japán, székely magyar és koreai származást, genetikát vesszük alapul, viszonylag közeli rokonai egymásnak. Pl a koreai hagyomány szerint a koreai nép: vörös hun.
A reinkarnáció viszont sokkal egyszerűbb dolog, mint hiszik sokan, ugyanakkor sokkal bonyolultabb elmagyarázni, mint azt legtöbben leegyszerűsítik, ugyanis túlságosan megcsalnak az érzékeink. Az idő fogalma végtelenféle lehet, de alapvetően egyszerre zajlik minden.
Az egyéni tudat pl itt a Földön lineárisan éli meg az időt, egy dimenziósan. De bármi lehet akárhány dimenziós. Tehát ennél fogva az "előző", meg "következő" (pl inkarnáció) fogalma is relatív, viszonylagos, nincs nagy jelentősége. Egyetlen tudat van, az bomlik illuzorikusan végtelenféle egyéni tudatra, melyek sose statikusak, hanem folyton változóak. Mellékes,. h melyik pillanat mikor melyik más tudathoz kapcsolódik jobban, mert ez is állandóan változik.
Pl amikor valaki külföldön jár és felismer egy helyet, az lehet puszta 5 érzéken túli spontán infószerzés is, nem feltétlen jelenti, hogy "ő élt már ott".
A rendőség is alkalmaz tisztán látókat, és ha pl Angliában egy látó belső képpel lát mondjuk egy japán gyilkost egy japánbeli lakásban, az nem feltétlen jelenti, hogy Japánban "élt előző életében" az a tisztánlátó egyén. Hanem éppen ott van dolga a tudatának.
Ha meg éveken át többnyire adott, másik helyhez vonzódik a tudatod, lehet százféle oka... Kinél mi. Nem feltétlen "reinkarnációs". Pl itt, mondjuk Magyarországban egy adott élethelyzet megoldásához lehet, h úgy jutsz el, hogy tágabb dimenzióktól "sugallatra" kapod, hogy vonzódj a japán kultúrához, mert ennek tanulásán át pl egy magyarországi szitut meg tudsz oldani. De az is lehet, h azért kapod, mert életed egy szakaszában Japánba kell költöznöd, ott folytatva az élettapasztalatok szerzését.
Ez mind mind nem feltétlen oka annak, hogy "előző inkarnációd" japánbeli volt... Ennyi erővel akár előkészület is lehet, nem puszta "utánérzés", vagy "nosztalgia".
Mindenki "tisztánlátó" egy szintig, ezért nem egészen tisztán látunk mégse, hiszen ez többnyire öntudatlan, spontán 5 érzéken táli érzékelés... a nyelv szavai nincsenek megfelelően kitalálva erre, ezért tűnhet ambivalensnek.
Ami éppen zajlik, az a lényeg és az mutat meg legtöbbet a realitásból, de másodsorban a múlt is, jövő is lényeges (a múlt is, jövő is benne foglaltatik a jelenben), bár ezeknek végtelen vonala van,
mert nem egydimenziós a jövő sem, a múlt se. Csak látszólag olyanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!