Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Amerikában több iskolából is...

Amerikában több iskolából is kitiltották a bibliát. Csak szerintem lépték túl a határt ezzel már az ateisták?

2023. jún. 8. 17:42
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
98%
Ahogy 19-es is írta, nem az történt, hogy valami nagyon felvilágosult, ateista csoport kilobbizta a dolgot, hanem épp a mélykeresztény republikánusok hoztak olyan törvényt a gyerekek "védelmében", hogy a nekik nem tetsző könyveket el lehessen távolítani. És hát igen, visszanyalt a fagyi. :D
2023. jún. 9. 05:58
 22/31 anonim ***** válasza:
97%

Megnéztem a videót.

A srác rettentően elfogult és egyoldalúan vázolja a helyzetet.

Arról nem is beszélve, hogy az egész egy feltételezésen alapul ahogyan a kérdés is. Nem több ez az egész mint ateisták elleni gyűlölködés.

Ezért sem szabad elfogult, fanatista csatornákról informálódni. Nem ez az első olyan kérdés ami egy ilyen hazugságaiból, ferdítéseiből vont le alaptalan vagy téves következtetést.

A kérdezőbben se nagyon látszanak a keresztényi értékrend nyomai de a videós srácban még annyira sem.

(már látom is, hogy ez is egy érv lesz a Biblia ellen mert sokan csak ilyen divat szerűen követik, nagy száj de tettek már nincsenek)

2023. jún. 9. 09:41
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Szerintem a Bibliának semmi helye az iskolában leszámítva az irodalom órát.

Az meg (mert olyan is volt) hogy az osztálynak kötelezően imát kell mondania szerintem méginkább problematikus.

Másrészt szerintem ez nem feltételnül kötődik az ateistákhoz, és egy liberálisabb vallásos ember is egyetérthet vele.

2023. jún. 9. 21:53
 24/31 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem irodalomórákon lehet foglalkozni a Bibliával. Nekem sokat segített 9. osztályban, mert legalább rájöttem, mekkora baromság a kereszténység. Mondjuk a többi is, de itt Európában ezt ismerjük jobban. Ha helyükön kezeljük ezeket a könyveket - értsd: nem látunk bele többet, mint mondjuk egy Hamletbe -, akkor nincs gond velük. A hittanóra sokkal károsabb, na azt aki beengedte az iskolákba, az egyszerűen nem normális. Egyébként tudtommal nem vallási okokból távolítják el a Bibliát, hanem az erőszakossága miatt.
2023. jún. 10. 17:09
 25/31 anonim ***** válasza:
0%
Én erről nem hallodtam,
2023. jún. 11. 18:25
 26/31 anonim ***** válasza:
51%
Akkor előbb hallodjál,,,, majd gyere vissza véleményezni.
2023. jún. 11. 18:47
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Vallásosként írok.

Hadd döntse már mindenki saját maga el, hogy miben hisz és miben nem

2023. jún. 11. 22:28
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan
2023. jún. 12. 09:32
 29/31 anonim ***** válasza:
10%
A Bibliát egyébként a legtöbb helyen gender alapon támadják az extrém feministák és nem vallási okokból. Legalább is az USÁ-ban.
2023. jún. 12. 09:58
 30/31 Jégszív ***** válasza:
100%

LOL!

„Felesleges rosszindulatot feltételezni ott, ahol a hülyeség is mindent megmagyaráz”

2023. júl. 16. 11:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!