Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták! Ellenségnek tartjáto...

Ateisták! Ellenségnek tartjátok a vallásos embereket?

Figyelt kérdés

2023. máj. 8. 14:27
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Én alapvetően az embereket nem a vallásuk alapján ítélem meg, nincsenek ellenégeim,egyáltalán nem zavar, hogy valaki vallásos addíg amíg nem árt nekem vagy a szeretteimnek,és nem akarja megszabni, hogy én mit csináljak. ( addig a pontig,míg én nem ártok neki/ a szeretteinek)-de ez minden más csopportra igaz. De akkor sem gyűlölném őket, ha bántanának engem, max a cselekedetüket ítélném el.
2023. máj. 9. 19:18
 22/26 anonim ***** válasza:
80%

"15-ös válaszoló! Tehát akkor szerinted ezek miatt nem létezik Isten? xD"

>A kereszténység azt tanítja, hogy ez a vallás megjobbítja az embert. Ezzel ellentétben azonban úgy látszik, hogy a hívei nem változnak meg. És meggyőződésem szerint aki jó köztük, az nem a vallás, hanem az alaptermészete miatt az. Vagyis alapvetően nincs különbség ateista és vallásos ember között, nem látszik, hogy a vallásos közösségben valamiféle természetfeletti, vagy szokatlan műkodbe. Így a kereszténység állapotát használhatom Isten létezése elleni érvnek is. De persze nem csak ezért gondolom azt, hogy nem létezik.

"Akik az ateizmusba menekülnek a könnyebbik utat választják,"

>Olyan értelemben könnyebb, hogy nincs felesleges bűntudatkeltés. Másrészt viszont nehezebb, hiszen az ateizmusban nem él az ember abban a tudatban, hogy van felette egy Isten, aki segíti őt az úton.

Valójában még istenhívőként sem kellene ebben élnie, pl. a deizmus miatt, de a deista istenkép nem vonzó a hívő embereknek.

"csak az még logikailag nem egyenértékű azzal, hogy Isten nem létezik."

>A vallások - és így a kereszténység - istenéről is bizonyosan tudható, hogy nem létezik.

Hogy valamiféle felsőbb hatalom/vallásoktól mentes istenség létezik-e, azt nem tudom, de semmi sem utal arra, hogy igen. Ezért nem hiszek abban sem.

Agnosztikus ateista vagyok.

"Minden ateista ilyen. Nincsen kivétel, Mind ilyen, aki mást állít az hazudik, még magának is......."

>Nem jó következtetést vontál le, ugyanis az ateizmusom egy összetett dolog, de azon is alapszik, hogy tényleg elvesztettem az istenhitemet, ez egy fokozat, ami a mai napig tart. Minél többet tanulok a világról, annál jobban erősödik bennem az, hogy nincs Isten.

"Mielőtt megértenénk a tudományt, természetes azt hinni, hogy Isten teremtette a Világegyetemet. Most már azonban a tudomány meggyőző magyarázatot kínál erre. Mindent tudunk, amit Isten tudhatna, ha létezne. De nem létezik." (Stephen Hawking)

2023. máj. 10. 06:30
 23/26 anonim ***** válasza:
0%

22, 15-ös

Nem vitázni, érvelni akarok, mert egyfelől nem tudom mi vezetett téged ezen az úton, milyen sérelmeid voltak. Sajnálom, hogy magát kereszténynek valló közösségben ennyire csalódtál.

És megértem amit mondasz, hogy elvileg nekünk keresztényeknek jobbnak kéne lennünk, de ez sajnos nem ilyen egyértelmű. Mert nem minden ember keresztény aki annak vallja magát, mi nem ismerünk minden motivációt, minden szívet. Sajnos nekem is az a tapasztalatom, hogy nagyon sok magát kereszténynek valló ember vagy kulturális okból keresztény, vagy a Pokoltól való félelem miatt vagy személyes haszonszerzés céljából. Persze az indok millió lehet.

Viszont én személyesen megtapasztaltam Isten szabadítását. Tudok azonosulni veled olyan téren, hogy mindig is keresztény közegben nőttem fel, úgyhogy a bűntudatkeltéssel én is megküzdöttem. Igazából egészen addig félelemből voltam “ keresztény”, míg meg nem értettem a valódi szabadítást. Onnan viszont hogy rájöttem, hogy Jézus értem is meghalt és hogy már nem nyom a bűneim terhe, paradox módon szívesebben és nagyobb örömmel csinálom azt ami Istennek kedves, és jobban utálom ami meg nem kedves. Azt jelenti, hogy én most jó ember vagyok? Koránt sem! De napról napra látom a változást az életemben, és sokszor ez a változás nem könnyű. De hatalmas szabadság tudni, hogy már nincs kárhoztató ítélet rajtam. És érdekes módon mióta ez van, a kételyeim is elmúltak Isten létezésével kapcsolatban.

Nem teríteni akarlak, ez csak az én személyes bizonyságtételem. Minden esetre ha majd egyszer zsákutcába kerülne az agnosztikus ateizmusod, tudd, hogy Jézus keresztjénél ott a szabadítás. És lehet keresztényként a bűntudat súlya nélkül élni, ezt én magam is megtapasztaltam. Kívánom hogy egy nap majd te is.

2023. máj. 12. 16:39
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem tartom ellenségnek, a többség teljesen normális. Azokkal van problémám, akik a saját maguk által vállalt vallási szabályokat más emberekre akarják ráerőltetni, és szinte erőszakosan akarnak megtéríteni. Na azt a fajta vallásos embercsoportot nagyon utálom.
2023. máj. 30. 16:06
 25/26 Jégszív ***** válasza:
100%

NEM!

...De sokuknak akad két jellemzője, amit rendkívül VISSZATASZÍTÓNAK találok! Ezek a

- KÉPMUTATÁS,

- és a FANATIZMUS - főleg, ha ez még OSTOBASÁGGAL is társul.

2023. jún. 23. 12:48
 26/26 anonim ***** válasza:
Nem, miért kéne?
2023. dec. 6. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!