Ateisták! Ellenségnek tartjátok a vallásos embereket?
10-es, senki nem írta, hogy nem lehet véleményed.
Csak azt, hogyha egy embert/embereket butának tartasz, az semmivel nem jobb, mintha ellenségnek tartanád.
Nehéz kérdés.
Ellenség az, aki árt/ártani akar nekem. A kereszténység - bár talán nem szándékosan - de ártott nekem: mikor kijöttem a gyülekezetből, teljesen romokban volt az életem. Persze, nem mondom, hogy ez csak a kereszténység hibája, mivel végső soron én felelek az életemért, de eléggé benne volt abban, hogy mélypontra kerültem. Soha nem felejtem el azt, hogy a vallási utasításaival, bűntudatkeltésével, mennyi kellemetlenséget okozott nekem. Hogy hamis reményt ébresztett bennem, ezáltal a téveszmék örvényébe kerültem, amibe majdnem belefulladtam, és az ateizmus mentett ki. A mélyen hívő, keresztény emberekben alapvetően nem bízom. Mert tudom, hogy többségük az üdvösségre hajt, és Istennek akar megfelelni, ezáltal a tetteik mögött érdek lehet, nem pedig őszinteség. Így nem is engedem magamhoz őket közel.
Összességében:
Ellenségnek nem tekintem a keresztényeket, mert ártani már nem tudnak nekem, viszont szkeptikus vagyok velük szemben.
Más vallású emberekkel viszont nincs bajom, mert azok sosem bántottak engem.
"A kereszténység - bár talán nem szándékosan - de ártott nekem: mikor kijöttem a gyülekezetből, teljesen romokban volt az életem. Persze, nem mondom, hogy ez csak a kereszténység hibája, mivel végső soron én felelek az életemért, de eléggé benne volt abban, hogy mélypontra kerültem."
Ez inkább a saját hibád, mert valószínűleg egy szektához csatlakoztál. Ezeket a szektákat a keresztények se tartják kereszténynek.
Egy neoprotestáns felekezetben voltam, de ha a katolikus vallást gyakoroltam volna, akkor is hasonló lett volna az eredmény, ugyanis ezek a keresztény tanítások/viselkedések borzasztó távol állnak tőlem.
Tessék, itt van néhány kiakasztó katolikus akció:
1. A katolikusok szerint a maszturbálás "önmagában és súlyosan rendetlen cselekedetnek” minősül:
2. Lengyel katolikus papok Harry Potter könyveket égetettek:
3. Egy katolikus iskola már odáig ment, hogy igazi átkok vannak benne, ezért be lett tiltva:
4. A meleg hívő embereket borzasztóan korlátozza a Katolikus Egyház. Hiszen egy melegek közötti házasságot, vagy testi kapcsolatot nem fogadnak el. Így ha az Egyház tagjai akarnak maradni, akkor abból logikusan az következok, hogy cölibátusban kell élniük:
5. A neoprotestánsok között vannak képmutatók, de ez a katolikusokra is igaz.
Tudnék arról sokat beszélni, hogy mi folyik az egyik katolikus középiskolában.
Egy példa: a barátnőmmel kikezdett a házasságban élő(!!!) hittan tanára, mikor 12. osztályos volt...
Erről ennyit, tehát ha a katolikus vallást gyakoroltam volna, onnan is elmenekültem volna. Semmivel sem jobbak a történelmi egyházak, mint a "szekták", ráadásul az istenképük is annyira ellentmondásos, hogy nem is tudok már hinni benne.
Üdvözlettel, a #13-as kommentelő.
Elég sok katolikus olvassa a HP könyveket és nincsenek is indexen, szóval hülyeségeket nem kéne sugallani pár kiragadott és egyedi eset alapján.
A maszturbációt pedig a Biblia alapján természetesen bűnnek tekintik, ahogy szintén ezek könyv alapján nem adnak össze melegeket sem. Látom, ezek téged személyesen érintenek, de fogadd el, hogy egy 2000 éves intézmény nem hozzád alkalmazkodik :)
Semmilyen babonás embert nem tartok ellenségnek, felőlem bárki hihet bármilyen marhaságban, nekem nyolc, nem százas, oszt' annyi.
Azért egy kicsit vigyázni kell némelyikkel, mert ha speciel már hangokat is hall, vagy mit tudom én, végül is a keresztények is évszázadokon keresztül embereket égettek, a zsidók meg megköveztek másokat, a mohamedánok meg manapság is késelnek, meg még magukat is felrobbantják, ha az imámjuk parancsolja, csak hogy másoknak, mégpedig vadidegeneknek árthassanak.
Azt hiszem, hogy azon kívül, amelyik vallásos már teljesen megbuggyant, a veszélyességük főképpen attól függ, hogy a papjaik mennyire uszítják őket - erre tanú a történelem.-
Manapság a keresztényeket nem hergeli a papságuk, így a nagy többségük veszélytelen, akkor meg én egyszerűen nem törődöm velük, sem az ókori babonáikkal.
Ha jobban szétnéztem volna a napi hírek között, vagy végigmazsolázgattam volna a 2000 éves egyháztörténelmet, akkor valószínűleg sokkal több "egyedi esetet" találtam volna. Mert ugye egy hitvédő apologéta szerint feltehetően az is "egyedi eset" volt, mikor a keresztények erőszakosan felléptek a pogányokkal szemben a Római Birodalomban, vagy 1572 is az volt, mikor harangszóra mentek mészárolni a hugenottákat, aminek következtében még a rendeletet kiadó főúr is idegösszeroppanást kapott, amikor megtudta, hogy mi történt Párizsban.
Meg az is egyedi eset, hogy a barátnőmet zaklatta a hittan tanára. Ja nem, nem volt az, mert arrafelé ez lassan már "természetes".
En inkább úgy látom, hogy a kereszténység hemzseg a képmutatóktól, és ezek az "egyedi esetek" inkább csak felfedik az igazságot, hogy a keresztény vallás NEM teszi az embert jobbá. Viszont kiválóan alkalmas arra, hogy a vallásosság látszatában előnyökhöz jussanak a hamisak, például a politikai vezetőkkel összeállva, mint a világ megmentetői. A tömeg meg követi őket.
Vannak a keresztények között rendes emberek, de úgy tűnik, hogy több a képmutató. Éppen ezért nem engedem magamhoz közel a keresztény embereket.
"Látom, ezek téged személyesen érintenek, de fogadd el, hogy egy 2000 éves intézmény nem hozzád alkalmazkodik :)"
Elfogadom, ezért is távoztam a kereszténységből.
A Biblia nekem nem jelent semmit, számomra az egy mítoszgyűjtemény.
15-ös válaszoló! Tehát akkor szerinted ezek miatt nem létezik Isten? xD
Az aztán logika........
Akik az ateizmusba menekülnek a könnyebbik utat választják, csak az még logikailag nem egyenértékű azzal, hogy Isten nem létezik. Minden ateista ilyen. Nincsen kivétel, Mind ilyen, aki mást állít az hazudik, még magának is.......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!