Mennyire árt a katolikus vallásnak a Hodász András jelenség?
Hodász András egy kedvelt pap volt nagyon sokan szerették tömve volt emlékszem a templomba mikor ő misézett, tele voltak fiatalokkal, András kilépett az egyházból, sok konfliktus volt az egyházával amit kamgoztatott is. Be is tiltotta a csatornáját Erdő Péter uraság. Most hogy kilépett viszonyt egyre jobban tesz negatív véleményt a katolikus egyházra, akár a cölibátusra, akár a papok politikai meggyőződésére..... vajon ez mennyire árt az egyháznak, hogy egy ilyen közkedvelt fiatal pap kilép és utána is kritizálja az egyházat
Kérdező, nem kell egyből felháborodni. 🙂
A Katolikus Egyház szerint a papság egy szentség, eltörölhetetlen karakterrel. Így a köznapi elnevezés, hogy valaki kilép a papságból, nem is helyes. A klerikusi állapotot lehet elveszíteni: 1. ha kiderül később, hogy a felszentelés érvénytelen volt;
2. egyházi büntetés miatt (komolyabb típusú, mint pl a gyónás titok megsértése. Nem az hogy csúnyán nézett a biborosra);
3. az Apostoli Szentszék leirata alapján elbocsájtás, amit áldozópapok esetén szintén igen súlyos esetben adnak meg (ilyen leggyakoribb pl ha polgárilag megházasodott). Hodász atya esetében nem az 1-2. áll fenn, hiszen saját bevallása szerint ő kérelmezte felmentését, így akkor fog "kilépni", ha ezt a Szentszék jóváhagyta. Nem hiszem, hogy ez pár hónap, hanem több...
De mint írtam, számomra nem egyértelmű (ő sem fogalmaz egyértelműen), hogy a papi feladatokból vagy klerikusi állapotából akár kilépni. Hogyha csak feladatokat nem vállal, az meg rá és a püspökére tartozik. Mint írtam vannak papok, akik bizonyos okokból nem végeznek lelkipásztorkodást. A megyéspüspöke dönt erről.
Szerintem nem a jó papok ártanak a kat. egyháznak, hanem azok, akik lezüllesztették/lezüllesztik az egyházat sántáni szintre.
Ha az egyház valóban a jó oldalon állna, akkor nemhogy megtartotta volna Hodász Atyát, hanem támogatta volna az eltaposása helyett.
Ez az egyház már nem az az egyház a hamis pápával az élén, akire Isten büszke lenne...! :(
A katolikus vallású igaz istenhívők pontosan látják, tudják, hogy Hodász Atya a jó oldalon áll. Tehát az ő jelensége nem árt nekik.
Akik nem az igaz Istenben élnek, csak azoknak nem tetszik az, amit Hodász mond. Mert az ördög sosem szereti, ha leleplezik.. :)
A kat. egyházzal már eleve ott kezdődik a probléma, hogy nem engedi a papoknak, hogy saját családjuk legyen és támogatja, sőt elősegíti a pedofíliát illetve egyéb degeneratív személyiségek létrejöttét az egyházon belül. Akkor hogyan is tudnának papolni a szeretetről, családi egységről, elfogadásról hitelesen?!
Beteg egy szervezet és nem csoda, ha Hodász nem akart már a tagja lenni, amikor ezt felismerte és a szervezet is kivetette őt, mert nem illett a soraiba. Az egyház saját maga alatt vágja a fát és már rohad egy jó ideje.
(Lásd Malachi Martin atya leleplező írásait!)
"Be is tiltotta a csatornáját Erdő Péter uraság."
Ez vagy hazugság vagy tévedés, döntsd el te, de Hodász se állított ilyet.
Egyébként nem árt többet, mint a Bese Gergő jelenség, sőt...
Az Egyháznak nem árt.
Az Egyház kompromittálódott intézményének annál inkább, de ez nem baj!
Mit szóltok ahhoz, hogy coming outolt?
Bevallom, én nagyon meglepődtem.
De most már jobban értem, hogy miért hagyta el a papi reverendát és egyértelműen a fiatalkori zaklatást illetve papi zaklatóját okolom azért, hogy szegény Hodászból homi lett. Nagyon sajnálom őt! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!