Az ateistáknak mit jelent a pápa, pápalátogatás?
Mi mást jelenteni, mint ami?
A katolikus egyház főpapja, aki emberként és vallási vezetőként is szimpatikus a számomra, hazánkba látogat. Politikusként is visszafogottan beszél, nagyjából egyet lehet vele érteni.
Kicsit aggódom, nehogy valami baj érje, mert bármennyire vigyáznak rá a nyilvános szerepléseknek megvannak a veszélyei, de bízom azért abban, hogy nem lesz semmi baj.
Személyesen nem követem részleteiben a látogatást, csak amit a híradóban mutatnak, mert érdekes ugyan, de nekem annyira azért nem, hogy elmenjek egy programjára, de a hívei, meg akik szeretik, azok örüljenek a látogatásnak, a személyes találkozásnak, hallgassák meg bölcs intelmeit és szeressék, meg kövessék a tanításait és legyenek jók, ha tudnak.
Én pápa, Isten és Mennyország nélkül is próbálok, több, kevesebb sikerrel.
Nagy élmény lehet egy hívőnek Isten földi helytartójával találkozni, de ebben a minőségében nekem nem sokat jelent, mert én úgy gondolom, hogy sem Isten, sem örök élet, sem Mennyország nem létezik, de akinek kedves ez a gondolat, az felőlem hihet benne, ha neki az jó.
...mint például itt az abortuszt, az erkölcstant (ami bújtatott hittan), az evolúciót és az ősrobbanást.
Ja, és a vatikáni adó is a mi pénzünkből megy.
"az erkölcstant (ami bújtatott hittan)"
Etikának hívják a tantárgyat, és nem hittan, hanem az, ami a neve, ami mindenkire ráfér akkor is, ha nem vallásos (lásd mire szabad és mire nem felhasználni a mesterséges intelligenciát, a klónozást, stb.).
Ha arra gondolsz, hogy esetleg valamennyi vallásismeret is van benne (nem tudom, hogy van-e), akkor: más tantárgyakban is van, pl. irodalomban, történelemben, nyelvtanulás kapcsán is előjön, stb., hiszen az alapműveltség része tudni róla, hogy milyen vallások vannak, hogy melyiknek mik a jelképei, mik a főbb különbségek köztük, meg hasonlók, nem?
Nem arra gondolok... hanem például arra, hogy a tankönyvben benne van, hogy a homoszexualitás bűn.
Papok írták.
Amúgy, ha mindenkire ráfér - akkor a hívőknek ezt miért nem kell tanulni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!