Keresztények olyan Istenben hisznek akit ide oda lehet küldözgetni és nem tud magától beszélni?
Egy másik kérdésnél merült fel ez a kérdés az alábbi Bibliai versekre vonatkozóan:
János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.
Keresztények szerint ez a Pártfogó a Szentlélek vagyis Isten, de a vers úgy szól hogy van valahol tehát fizikailag korlátozott és lehet küldözgetni.
János 16:13 nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall,
Eszerint nem tud magától beszélni, csak azt mondja amit hallott. Ez Istenre hogy lehet igaz?
Kértem a keresztényeket hogy értelmezzék ezeket a verseket de nem tették meg. Hátha egy külön kérdésben kiírva lesz aki megpróbálja.
Akkor miért emeli ki a Korán, hogy Mária nem isten? Nyilván azért, mert Mohamed tévesen értelmezte a Szentháromságot.
Amúgy kíváncsiságból, akkor a Szentlélek hol szerepel a Koránban?
Aki Allah mellé más isteneket társít annak Allah megtiltotta a Paradicsomot. Annak a lakhelye a Pokol tüze lesz. A kegyetleneknek nincsenek segítőik! Istentagadók azok, akik azt mondják: "Allah egy Isten három személyben." Viszont nincs más isten, csak egyetlen egy isten! Ha nem hagyják abba azt, amit mondanak - bizony a tagadókat közülük fájdalmas büntetés fogja sújtani! Vajon nem akarnak inkább megbánással fordulni Allahhoz és az Ő megbocsátását kérni? Allah Megbocsátó és Könyörületes.
Ebben a Korán versben a legfontosabb szó a MÁS!
A keresztény szentháromság ugyanaz, egyetlen szavában cselekedetében sem más. Csak uszítása jó ez a Koránból, hogy a muszlimok elhatárolódjanak, semmi egyébre nem jó ez az idézet.
"Akkor miért emeli ki a Korán, hogy Mária nem isten? Nyilván azért, mert Mohamed tévesen értelmezte a Szentháromságot."
Azért mert egyes keresztények istenként imádják Máriát. Viszont azt továbbra sem írja a Korán hogy Mária része a Szentháromságnak. És hát tény hogy a katolikusoknak, ortodox keresztényeknél már régóta jelen van a Mária kultusz. Emiatt a protestánsok is bálványimádókként tekintenek rárjuk.
"Ebben a Korán versben a legfontosabb szó a MÁS!
A keresztény szentháromság ugyanaz, egyetlen szavában cselekedetében sem más. Csak uszítása jó ez a Koránból, hogy a muszlimok elhatárolódjanak, semmi egyébre nem jó ez az idézet."
A keresztény szentháromság három különálló istenségről beszél. Ahogy mondtam a Biblia alapján az Atya, Jézus és a Szentlélek különböző tulajdonságokkal, erővel rendelkezik és alá fölé rendeltségi viszonyban vannak. Ez teljes mértékben kimeríti a más istenség fogalmát amit a Korán ír.
Te mindenkorra azt mondod hazudnak most nekem kell azt mondanom hazudsz muszlim.
"A keresztény szentháromság három különálló istenségről beszél"
Ez a te kényszeredett hazugsagod semmi más.
"Te mindenkorra azt mondod hazudnak most nekem kell azt mondanom hazudsz muszlim."
Te vagy a hazug keresztény. A Bibliádból egyértelműen kiderül hogy az Atya, Jézus és a Szentlélek különböző tulajdonságokkal, erővel rendelkezik és alá fölé rendeltségi viszonyban vannak. Ez teljes mértékben kimeríti a bálványimádás, politeizmus fogalmát. A zsidók is bálványimádásnak, politeizmusnak tekintik a szentháromság fogalmát, sőt egyes keresztények is. Szóval minden valódi egyistenhívő bálványimádónak tekint titeket háromsághívő keresztényeket.
Elmondtátok, persze :) Még csak próblákozás sem volt arra hogy értelmes választ adjatok. Amit írtatok az nem válasz a kérdésre.
Akkor maradjunk annyiban hogy ti keresztények nem Istenben hisztek hanem valami fogyatékos istenségben aki még beszélni sem tud magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!