Keresztények olyan Istenben hisznek akit ide oda lehet küldözgetni és nem tud magától beszélni?
Egy másik kérdésnél merült fel ez a kérdés az alábbi Bibliai versekre vonatkozóan:
János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.
Keresztények szerint ez a Pártfogó a Szentlélek vagyis Isten, de a vers úgy szól hogy van valahol tehát fizikailag korlátozott és lehet küldözgetni.
János 16:13 nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall,
Eszerint nem tud magától beszélni, csak azt mondja amit hallott. Ez Istenre hogy lehet igaz?
Kértem a keresztényeket hogy értelmezzék ezeket a verseket de nem tették meg. Hátha egy külön kérdésben kiírva lesz aki megpróbálja.
Persze, már a kérdéséről fel lehet ismerni a konteóst.
"De felfogtam, ezért reméltem, hogy egy másik példán keresztül megérted. Túl sokat feltételeztem értelmi szintedről, nézd el nekem."
De Jézus esetében úgy szól a mese hogy teljesen ember lett. Egy ember setében pedig elfogadható hogy fizikalag korlátozott és hogy nem magától beszél. Akkor a Szentlélek is emberi alakban jött el?
"Igen. De lehet ez is meghaladja szellemi képességeidet. Pedig ha csak az itt a keresztények molesztálásával töltött időd felét arra használtad volna, már régen sikerült volna kétszer is elolvasnod. S akkor nem tennél fel ilyen együgyű kérdéseket :)"
Ezért nem fogom elolvasni a Bibliát. Ti gondolom megtették és meg tudjátok magyarázni Istent hogy lehet küldözgetni és miért nem tud magától beszélni :)
"Persze, már a kérdéséről fel lehet ismerni a konteóst."
Ebben mi a konteón? A te Bibliádból idéztem, és azt kértem éretlmezzétek hogy vonatkozhat ezek a versek Istenre. Menni fog?
"En sem fogom elolvasni a Korant. Ettol meg ugye nem baj, ha kiragadok belole random reszeket es kritizalom oket anelkul, hogy ertenem a mondanivalojat?"
Akkor elmagyaráznám neked hogyan kell értelmezni és ezt várom tőletek is de ez még nem történt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!