Hogy tudott ennyire meggyengülni a kereszténység, hogy muszlimoknak kell megvédenie már Jézust is?
Nem rég a Netflix készített egy filmet Jézus első megkísértése címen. Ebben a förtelemben Jézust melegnek ábrázolták, de abból is a ripacskodóbb fajta.
Köztudott, hogy muszlimok sokasága felszólalt a nyilvánvaló Istenkáromlás ellen, a keresztények pedig csendben tűrik.
Kapásból itt egy angol nyelvű videó, melyben egy lelkiismeretes muszlim felszólalt a Jézust érintő Istenkáromlást érintően.
https://www.youtube.com/watch?v=FK217x6Yuso
Azért az már gyalázat, hogy a muszlimoknak kell még Jézust is megvédenie a keresztények helyett. Hát hová tud még tovább lealacsonyodni a kereszténység?
Amikor keresztény voltam, akkor volt a gyülekezetben egy olyan egykori hittestvérem - aki később nagyon jó barátom lett - más vallásból tért be a kereszténységbe (egy neoprotestáns felekezetbe jártunk).
Kb. fél év volt a kettők keresztsége között. Pár hónappal az ő keresztsége után már azt kezdte el mondani nekem, hogy a kereszténység gyenge.
Ezt azért meséltem el, mert egy olyan ember is észrevette, hogy a kereszténységben nincs erő, aki egy másik vallásból jött oda.
(jelenleg egyikünk sem keresztény).
Hogy mi az oka a kereszténység elgyengülésének, az jó kérdés.
Az egyik ok talán az lehet, hogy a kereszténység számos hívő életben inkább kultúra lett, nem pedig életvitel.
Lehet csak úgy itélték meg, hogy nem kell mindenen felháborodni.
Egyébként kismillió másik filmen, sorozaton, könyvön miért nem háborodsz fel?
Mit kéne elérni a felháborodással? Cenzúrat?
Nem mondanám, h elpuhult, hiszen egy Amerikai poszt alá kommentben csak 1 apróbb viccet sütöttem el Jézusról, ami szerintem nem is volt sértő, de nagyon mérgesek lettek az amerikaiak xd
Viszont így nem tudom, h miért nem védték meg Jézust.
Éppen tegnap hallgattam valamelyik baloldali rádiót, gyerekeknek szólt, ott éppen a gyerekeknek magyarázólag beszéltek Nagy Konstantinnak és palacsintafejűnek kormozták be.
Erre egy amerikai azt mondaná hogy színtiszta rosszindulat, nem humor.
Egy kép volt oldalról egy keresztről, ami úgy nézett ki mintha nem lenne Jézus rögzítve a keresztre csak lebegne a levegőben. Annyit írtam hozzá Angolul:
Úgy látom Jézus épp leugrik a keresztről.
Nem tetszett nekik. 🥲😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!