(vann) hasonló cipőben jár mint én? aki ugyan így ezekért lépett ki kereszténységből? szerinted jól tettem?
Tehát a Hit Gyülekezetről van szó.
Ha nem viselted az ott uralkodó nyomást és kiléptél onnan, jól tetted. Az egy szekta.
Én meleg vagyok. Elmentem az egyházba, megtértem, de mint minden normális ember, magyarázatokat vártam. A tudomány és a hit. Mit mond Isten a dínókról? Ha a biblia igaz akkor azok sose léteztek. Pedig itt van. Látjuk, hogy léteztek. Nem tudták megmagyarázni.
Ott van az inkvizíció. A nagy szent keresztény emberek ítélkeztek és életről és halálról döntöttek. Én úgy tudom, hogy a biblia szerint ez tilos. Csak Isten dönthet ezekről. Tehát az egyház vezetői nem keresztények.
Meleg vagyok. Ez bűn. Heterónak kell lennem. Próbáltam ráfanyalodni, hogy egy nővel akarjak együtt élni. Nem ment. Láttam ahogy az egyházam vezetői lenégik a hajléktalanokat. Én úgy tudtam a biblia szerint, hogy minden ember egyenlő. Az egyház vezetője nem értékesebb ember a hajléktalannál.
Ha az egyház nagy vezetői nem hisznek Istenben és nem tartják be a szentírást, akkor nekem miért kéne? Én ezért hagytam ott végleg.
Még nem tértél meg. Az olyan élmény, ahonnan nincs visszaesés.
Jó ha már ott tartasz, hogy istent nem kötöd dolgokhoz, főleg istenkáromló dolgokhoz, mint az egyházak, vagy benne levő gyülekezetek. :))
Isten felettébb örül, hogy jó úton jársz. :))
Én jól elvagyok Istennel, egyház meg gyülekezetek nélkül is.
Úgy a legjobb ahogyan te érzed, és ne más mondja meg hogyan éld meg a hitedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!