Szerinted jól tettem hogy otthagytam a gyülit?
Jah, azzal nincs gond ha hisz, inkább sokszor az a probléma, amikor az emberek hozzád hasonlóan, saját elképzeléseik szerint, saját maguk által kitalált istenekben hisznek.
Például te ezt írod:
"Akkor csináld azt amit én, higgy Istenben otthon magadnak, nem kell ehhez semmilyen gyülekezet, vagy egyház ami csak félrevezet, hogy a saját zsebét tömje."
Ez nyilván valami hamis istenség lehet, amit te találtál ki, mert minket keresztényeket a Biblia pont ennek ellenkezőjére tanít. Pál apostol ki is emeli Zsidóknak írt levelében:
"összejöveteleinkről ne maradjunk el, mint némelyek szoktak"
"Ez nyilván valami hamis istenség lehet, amit te találtál ki, mert minket keresztényeket a Biblia pont ennek ellenkezőjére tanít."
Már miért lenne kitalált Isten? Én is Istenben/Jézusban hiszek, és állítom sokkal jobban mint akik a templomban ücsörögnek.
Ha meg kellene halnom a hitemért, akkor szó nélkül megtenném. Ahogyan Jézus is megtette értem, értünk.
Az én problémám személy szerint az, hogy nagyon zárkózott vagyok, és így nem tudok keresztény közösségekbe lenni. Sőt semmilyen közösségbe.
A kérdezőnek is megvan a maga oka rá, hogy sajátos módján higgyen Istenben. Miért ne hihetne magában Istenben, a gyülekezete nélkül?
Hisz Isten nem mond le róla, és ugyanúgy szereti, akkor ő miért mondjon le Istenről, holmi jött ment gyülekezet miatt?
"Én is Istenben/Jézusban hiszek, és állítom sokkal jobban mint akik a templomban ücsörögnek."
Minden tisztelettel, de te a saját magad kitalált istenségben hiszel. Hiszen amit a mi Istenünk tanít a Szentírásban, te pont annak ellenkezőjét propagálod. Akkor nyilván nem hihetsz benne.
"Miért ne hihetne magában Istenben, a gyülekezete nélkül?"
Mert benne van a Bibliában, hogy nem lehet. Ennyire egyszerű.
#13 Jó vicc, trollkodj máshol. Szánalmas ez már az ateisták részéről, hogy keresztényeknek kiadva magukat próbálnak Istentől elválasztani embereket.
Pfujjj....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!