18 éves asperger szindrómás fiú vagyok. Szerintetek visszamenjek NAPPALI tagizatra a gimnáziumba? 16 évesen otthagytam. Eddig csak magántanúltam.
Most végeztem tizedikben. Azt mondom néha nehéz a gimnázium, mind tanulás mind barátkozás téren, de máskor tényleg jó hogy meg van ez az élmény (a tudást pedig egyértelműen jó megszerezni.)
Ha úgy érzed bírnád, én azt mondom menj vissza suliba. Ha nem tetszene, lehetsz újra magántanuló, de lehet, hogy jó élmény lenne.
Igazából ez akkor derülne ki egyedül ha megpróbálnád, esetleg (az érzéseidet elárulva) megkérdezhetnél valakit, aki most is tudna szakvéleményt mondani.
Nekem úgy tűnik, szeretnéd az iskolát.
Az erős iskolák azért jók, mert nincsenek tele olyan gyerekekkel, akik akadályozzák a többieket, a tanulást.
Amúgy attól függ, hogy mennyire sikerül alkalmazkodnod a világhoz aspergeresként. Nem egy legnagyobb probléma, de bajnak baj, és évek is maradtak ki... szóval fel kell készülnöd rendesen, és már alig van időd, most kell elkezdeni, most a héten!
Én azt javasolnám, hogyha jól megvagy társaságba., akkor menj vissza suliba mindenképp!
Alapítványiba is mehetsz, ebben tudnál segíteni szüleidnek, ha diákmunkáznál néha.
Lehet, hogy csak nappalisok mehetnek, nem tudom sajna... de én a helyedben mindenképp felkészülnék a sulira-közösségre, amennyire csak lehet. És akkor az egyik ilyen lehetőség a diákmunka lenne, a másik pedig valamilyen társas hobbi-sport.
Ne menj mert csúfolni fognak tuti, de ha megtudod védeni magad szóban menj nyugodtan.
Aki kicsit más elég az ha eláll a füle vagy tájszólása van, ha aspergeres akkor meg főleg, azt kinézik maguknak és csúfolni fogják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!