Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A kereszténység miért nem...

A kereszténység miért nem ébred rá, hogy egy emberi spekuláció által írt Mitológiában hisznek?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

több bizonyíték van rá, hogy a Biblia a görög Istenek ( Aszklépiosz: üdvözítő megváltó Isten aki embereket gyógyít és támaszt fel ),

Gilgames eposza ( lásd: Özönvíz ), és több mitológikus történet

( Krisna születése dec 25-én, majd feltámadása ) összeollózása csupán.

Jézus története is ilyen kitalált lehet a Bibliakutatók mai állása szerint.

Miért jó a vak hitben járni, ami lehet csupán egy mitológiában való hit, mint mondjuk ténylegesen Isten tapasztalására indulni? Keleti meditációkban pl. megismerhető a Végső Igazság, ami nem emberi mítosz, eposz, ollózott egyvelegek bemagolása és azokban való hiú ábrándú hit.

A Védákban ( hindu szentiratok ) nem igen találni ellentmondást, és főleg összeollózásokat.

A Bibliában már az evangéliumok között is ellentmondás van, elég ha csak fellapozzátok Jézus feltámadásáról szóló résznél mind a négy evangéliumot.

Egy kis ízelítő, hogy akinek nincs szeme a látásra mennyire megvezethető:

[link]

2023. márc. 3. 13:16
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Köszi, így már nagyjából értem.

És Jézus Istenségéről mi a véleményed és erről a Szentháromságról, ami a níceai zsinattól lett bevezetve ( i. u. 325-től )?

Ha Jézus ténylegesen Isten megtestesülése lett volna, akkor sok helyen a Bibliában kihez is imádkozott valójában? Miért mondta, hogy Atyám a Te akaratod legyen meg és ne az enyém?

Miért hivatkozott a csodatételeknél is az Atyára?

Tehát így összevetve mindent mi a véleményed a csodatételekről, és Jézus Istenségéről?

Vagy Jézus inkább az Istenhez vezető Út volt, ahogy mondta is magáról ( "Én vagyok az út, az igazság, és az élet" ) ?

2023. márc. 3. 22:30
 12/21 anonim ***** válasza:
88%

#11.

Az ariánusok erre azt mondták, hogy a Fiú és a Szentlélek nem öröktől való.

Viszont a Szentháromság-tan már nagyon korán jelen volt, attól még, hogy nem volt elrendelve.

2023. márc. 3. 22:34
 13/21 A kérdező kommentje:

Tehát már a níceai zsinat előtt is? Erről nem is tudtam.

Neked mi a meglátásod Jézus személyéről és az Atyáról?

2023. márc. 3. 22:35
 14/21 anonim ***** válasza:
94%
Nem egy isten volt a történelemben, voltak leszármazottaik, ez a kérdésedre a válasz.
2023. márc. 3. 23:23
 15/21 A kérdező kommentje:

Most ezt találtam és nem ateista oldal, talán ez mindenre magyarázatot adhat:

[link]

2023. márc. 3. 23:25
 16/21 A kérdező kommentje:
14-es válaszoló köszönöm, én is így gondolom, hogy több Isteni megtestesülés lehetett a világtörténelemben.
2023. márc. 3. 23:25
 17/21 anonim ***** válasza:
Nem isteni megtestesülés, isten volt több. Uránusz a teremtő isten, és leszármazottai. Tehát Krisztus is isten volt, szó szerint Uránusz fia.
2023. márc. 3. 23:40
 18/21 anonim ***** válasza:

#15.

Másik cikk ugyanerről az oldalról: [link]

Tényleg sokkal jobb... Ez meg new age portál.

2023. márc. 3. 23:43
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

tegnap (230303) 22:26

"Flavius hithű zsidó volt, ... Jézusról nagy tisztelettel beszélt"

Viszont eredeti kézirat nem maradt fenn, sok hozzáértõ szereint a Jézusról szóló részt a késõbbi másolók valamelyike írta bele.

2023. márc. 4. 20:08
 20/21 anonim ***** válasza:
44%

#19.

Vannak benne valóbban betoldások, amelyek későbbi keresztények írtak bele (például a "Ha lehet egyáltalán embernek nevezni" rész), de nem az egészet. Nagyon kevés kézirat maradt fenn Flaviustól. Kettős mérce ezt számon kérni, míg például ókori uralkodókat akár még kevesebb bizonyítékkal történelmileg hitelesnek elfogadni.

2023. márc. 4. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!