A bibliai Frigyládát már Kr.e. 587-ben elpusztították/hadizsákmányként magukkal vitték az ÚJbabiloni Birodalom seregei, ezért teljesen reménytelen (még manapság is) keresgélni?
Rengeteg zsidó már akkor erópába menekült, hiszen Pál írt is leveleket ezeknek a közösségeknek.
Furcsa lenne azt gondolni, hogy ezek közül egyik sem vitte volna magával a legszentebb tárgyat, hanem otthagyták a babiloniaknak a biztos megsemmisítés tudatában.
Vajon ma is létezik a szövetségláda?
Nincs bizonyíték arra, hogy létezne. A Biblia rámutat, hogy a szövetségládára már nincs szükség, ugyanis a korábbi szövetséget felváltotta egy „új szövetség”, mely Jézus váltságán alapul (Héberek 8:13; 12:24; Jeremiás 31:31–33). A Biblia meg is jövendölte, hogy a szövetségláda nem lesz többé, és Isten népe nem is fogja hiányolni (Jeremiás 3:16).
Azt hallottam, Salamon király, a valaha élt legbölcsebb ember természetesen elõre látta, hogy majd baj lesz, ezért készíttetett egy megfelelõ rejtekhelyet, egy jó mély barlangot a Templomhegy mélyén és oda le is vitette a Frigyládát.
Persze, senkisem tudja a pontos helyet, illetve csak nagyon kevesen, leht, csak egy, esetleg két ember. Mindenesetre a Frigyláda ott várja, hogy olyan világ legyen, amelyben már elõ lehet venni. (Ez még ikább évszázadok, mint évtizedek.)
Az "Etiópiában van" történetrõl olvastam, deasszem csak itt a gyk-n. Inkább elhiszem az elõbbi történetet, annál is inkább, mert azt egy igen nagy tudású rabbitól hallottam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!