Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A nem Krisztus hívő emberek...

A nem Krisztus hívő emberek hogyan képesek élvezni az életet?

Figyelt kérdés

Nap mint nap emberek, állatok szenvednek majd halnak meg. A világban egyértelműen több a szenvedés, mint a jó. Ahhoz hogy egy jó csirkepaprikást tudj enni, el kell vágnod szegény csirke torkát, majd megvárni míg elvérzik. Valószínűleg ebben a percben ölnek meg valakit, vagy erőszakolnak halálra, vagy megalázzák és megverik. Hogy lehet egy ilyen világban boldog bárki? Hogy lehet örülni bárminek is, ha tudod hogy sokan mások szenvednek? Nyilván ha létezik Isten az mindent megváltoztat.

De ha nem! Akkor egyértelmű mit kell tennünk a világ megváltásának érdekében. El kell pusztítani! Úgy ahogy van az egészet, semmi nem maradhat belőle!

Mert hát, ha nem lehet minden, és mindenki arányosan ugyanúgy boldog, akkor már igazságtalan az egész.

Minthogy ezt képtelenség megvalósítani, inkább el kell pusztítani a világot, hogy soha semmi, és senki ne szenvedhessen, soha többé.

2023. febr. 17. 21:25
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

"Tehát nem elég, hogy egy szenvedéssel teli világot teremtett te még be is szóltál neki, hogy neked nem tetszik, leszóltad a teremtését, lényegében szemenköpted."

Nem, mert ha létezik Isten akkor ez az egész nemigazán számít, és

a túlvilágon bőven kárpótolva leszünk mindenért.

Kicsit olyan mintha kapnál egy védőoltást ami orvosolja minden problémádat, szenvedésedet örökké.

Nyilván addig rossz míg beadják, mert fáj a tűszúrása, de aztán már minden jó lesz.

Viszont ha nem létezik Isten, na akkor tényleg egy köpedelem az egész világ.

"Tökéleted példája annak amikor valakinek agyára megy a vallás és már csak abba tudd gondolkodni, hogy elpusztítani mindent vagy Isten majd talán, talán segít, javít valamin."

Tökéletes példája annak mikor az ateista ugrik a csontra. :)

2023. febr. 18. 20:49
 12/33 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
78%

"a túlvilágon bőven kárpótolva leszünk mindenért."

Nem leszünk. Az emberiség néhány része lesz.

2023. febr. 18. 21:04
 13/33 anonim ***** válasza:
80%

"Nem, mert ha létezik Isten akkor ez az egész nemigazán számít, és

a túlvilágon bőven kárpótolva leszünk mindenért."

Tehát szemen köpöd Istent, majd várod a jutalom falatot?

Egyébként akkor mivel magyarázod azt, hogy itt van ez a sok sz*r? Minek teremtett ennyi fölöslegeset? Ha ezt megcsinálta fölöslegesen akkor majd azoknak jó lesz akik köpdösik őt?

"Tökéletes példája annak mikor az ateista ugrik a csontra. :)"

Tehát csak egy provokáció az egész kérdésed.

2023. febr. 18. 21:10
 14/33 A kérdező kommentje:

"Tehát szemen köpöd Istent, majd várod a jutalom falatot?"

Jó, az ilyen feleselésekbe én nem fogok bele menni.

Különben meg agnosztikus teista vagyok, de mindegy.

"Tehát csak egy provokáció az egész kérdésed."

Nem! Én itt arra szerettem volna választ kapni, hogy tudja bárki élvezni az életet, ha közben ennyi rossz/szenvedés van a világban. Benneteket nem zavar? Ez kicsit olyan mintha haldokló betegek fetrengenének mellettem én pedig élvezkedek, mintha misem történne.

Szerintem itt nem én vagyok a beteg.....

2023. febr. 18. 21:46
 15/33 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
92%

"Különben meg agnosztikus teista vagyok, de mindegy."

Ja hát persze azok írnak ilyet:"nem Krisztus hívő "

Ha az vagy, hogyan tudod élvezni az életedet? Hiszen állitolag nem vagy keresztény.

"Nem! Én itt arra szerettem volna választ kapni, hogy tudja bárki élvezni az életet, ha közben ennyi rossz/szenvedés van a világban. "

Mert van ugyan ennyi jó is.

"Benneteket nem zavar? "

Ebbe születtünk. Megszoktuk.

"Ez kicsit olyan mintha haldokló betegek fetrengenének mellettem én pedig élvezkedek, mintha misem történne."

Ha rájösz hogy a haldoklokon nem tudsz segiteni - mert nem vagy orvos - akkor bele törödsz és a helyet hogy feleslegesen gyötörnéd magad, meg probálsz boldogságot találni.

"Szerintem itt nem én vagyok a beteg....."

Mindent, és mindenkit meg akarsz ölni/elpusztitani néhány rossz dolog/személy miatt. Elvennéd a boldogságot másoktól, életeket pusztitanál el, gyermekeket, anyákat, testvéreket, mókusokat (!!!), és rengeteg mást is.

Szerintem itt te vagy a beteg...

2023. febr. 18. 22:00
 16/33 anonim ***** válasza:
83%

Kedves kérdező, egy racionális alapokra épülő ateista hozzáállás nem személyesíti meg a fájdalmas eseményeket, nem tulajdonítja a számunkra rossznak ítélt történéseket "a gonosz" művének.

Egyszerűen felfogja, hogy a valóság ilyen, hogy tennie kell azért, hogy a céljai teljesüljenek. Hogy nem létezik egy túlvilági, természetfeletti lény, amelyik majd mindent elintéz neki.

"ha létezik Isten akkor ez az egész nemigazán számít, és a túlvilágon bőven kárpótolva leszünk mindenért"

Csak a keresztény hited áltat ezzel. Ha valóban agnosztikus teista vagy, akkor pontosan tudod, mennyire ingatag lábakon áll ez a reményed. A Bibliában utánaolvashatnál egész pontosan mit is fogsz csinálni a mennyországban. És hogy hogyan leszel ott végtelenül boldog, miközben az összes bűnös szeretted a pokolban fog szenvedni szörnyű kínok között. Na, az lesz az igazi boldogság!

"ha nem létezik Isten, na akkor tényleg egy köpedelem az egész világ"

A keresztény Isten egészen bizonyos hogy nem létezik a valóságban. Szerencse, mert ha igaz lenne a Bibliában leírt Isten, akkor borzasztó lenne nekünk egy ilyen kegyetlen és gonosz isten alatt szolgálni. Soha nem volnék képes egy olyan urat elfogadni, szeretni és imádni, amelyik tömegmészárlásokat követett el és népirtást parancsolt az alattvalóinak. Na, az tényleg szörnyű lenne, ha igaz lenne.

Ezzel szemben az evolúció olyanná formált bennünket, akik nagy hatékonysággal képesek kihasználni a képességeiket a minket körülvevő világban. Valódi emberek vagyunk, valódi akarattal, célokkal, és tudunk segíteni a minket körülvevő világon. Nem ülünk a sejhajunkonk, várva, hogy egy képzelt kaporszakállas úr rendet teremtsen. Fel kell nőni, ki kell szállni a fotelből, nem nyavajogni.

Ha bajod van a világgal, kelj fel te is, tégy magadért és másokért, nyekergés helyett.

2023. febr. 19. 01:42
 17/33 anonim ***** válasza:
73%

Az istenhittel az a baj, ami a nevében is benne van, hogy ez egy hit.

Tehát nem tudni mi igaz belőle, vagy egyáltalán van-e igazság benne.

Hiába nagy az Univerzum és a Világmindenség és élünk ezen a bolygón vagy kitudja hány milliárdan ekkor is gyanús, hogy tényleg létezik Isten és Jézus valóban.

A halálból se tért vissza még senki, senkivel nem lehetett újra mégegyszer találkozni újból az életben, aki már meghalt.

Sokak szerint talán még az is lehet ufóktól származhatunk, mert tuti, hogy nem vagyunk egyedül a világmindenségbe.

2023. febr. 20. 01:02
 18/33 anonim ***** válasza:
82%

Úgy képesek élvezni az életet, hogy magukkal foglalkoznak, mindenük, amijük van, azt maguknak köszönhetik, mert ők dolgoztak meg érte.

Én például full ateista vagyok és tökre szerencsés, úgy vagyok vele, amim van, amiket elértem azt magamnak köszönhetem.

2023. febr. 20. 01:28
 19/33 anonim ***** válasza:
21%

Minden vallás egy átverés! Szerintem az ateisták azért vannak egy lépéssel szerencsésebb helyzetben a vallásosokkal szemben, hogy ők nem kötik le feleslegesen az idejüket fiktív vallási ideológiák meg teológiák követésével, mint ahogy azt a keresztények teszik, és soha nem jön rá legtöbbjük arra, hogy nagyon meg van vezetve. Ellentétben ezzel ha egy Ateista valamilyen októl fogva ráébred arra, hogy a világ meg az élet egy Teremtő Atya alkotása, és úgy dönt, hogy teljes szívéből és lelkéből el kezdi keresni az Atyát, nagyobb esélyekkel indul, mivel nincs megfertőzve a vallások édes mázosan csengő a halálra vezető filozófiájával,így nagyobb esélyel érti meg talán azt, hogy az Atya Mózes által kijelentett írott szava az a Tora, ami Mózes 5 könyvének a határáig terjed. Tehát egy ateista aki nincs megfertőzve a kereszténység vagy egyéb vallások halálra vezető fiktív filozófiáival, semmivel nincs hátrányosabb helyzetben a bálványimádó keresztényekkel szemben, hanem sokkal előnyösebb helyzetben van azoknál. Amíg egy vallásos embert sajnos már szinte lehetetlen megmenteni , kimenteni abból amiben van, addig egy ateista ha ÚGY DÖNT, hogy megtér és megérti az Atyát, akkor nagy az esélye annak hogy nem lehet majd megtéveszteni, mert látni fogja azt, hogy az újszövetség és az arra épülő vallások filozófiája teljesen szembe megy az Atya szavával a Torával!

HalleluYah

2023. febr. 21. 18:03
 20/33 anonim ***** válasza:
25%

19-esnek teljesen igaza van.

"Szerintem az ateisták azért vannak egy lépéssel szerencsésebb helyzetben a vallásosokkal szemben, hogy ők nem kötik le feleslegesen az idejüket fiktív vallási ideológiák meg teológiák követésével, mint ahogy azt a keresztények teszik, és soha nem jön rá legtöbbjük arra, hogy nagyon meg van vezetve."

"Tehát egy ateista aki nincs megfertőzve a kereszténység vagy egyéb vallások halálra vezető fiktív filozófiáival, semmivel nincs hátrányosabb helyzetben a bálványimádó keresztényekkel szemben, hanem sokkal előnyösebb helyzetben van azoknál. Amíg egy vallásos embert sajnos már szinte lehetetlen megmenteni , kimenteni abból amiben van."

2023. febr. 21. 21:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!