Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Böjte Csaba valóban nem olyan...

Böjte Csaba valóban nem olyan jó ember, ahogyan azt a média, közvélemény beállítja?

Figyelt kérdés
Mindenki Böjte testvére mindenki oda van érte, szerintem mert a média sztárpapot csinált belőle..viszont hallottam hogy nem olyan jó ember ez....eléggé agresszív tud állítólag lenni, nem olyan kedves..valamint kicsit hihetetlen nekem hogy éveken át folyt bántalmazás a saját gyerekintézményében és ő erről semmit nem tudott....
2023. febr. 15. 07:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
40%

De még mindig nem derült ki, hogy mi rosszat tett Böjte Csaba, csak rágalmazni és személyeskedni tudsz.

Amúgy én se egyes emberek cselekedeteit emeltem ki, hanem mindazt a rendszer szintű rosszat, ami a jehovások hamis tanításának gyümölcse.

2023. febr. 19. 14:29
 12/18 anonim ***** válasza:
40%

Én Nem támadtam személyében senkit! Nem tudom miről beszélsz. Böjte Csabát sem kritizáltam. Csak a bibliai tanításról beszéltem, ahol világosan le van írva, hogy könnyedén lehet olyan nagy dolgokat "Krisztus nevében" tenni, ami tetszik a világnak, de Jézus mégis azt fogja nekik mondani, hogy "sohasem ismertelek titeket".

Világossá tettem hogy azzal a szellemi irányzattal van nem kis baj, amelyhez tartozik. Ebben az esetben egy szervezet közösség, egyház van mögötte. A probléma az, amit már leírtam a 4-es válaszom végén is.

Jézus egyszer ezt így fogalmazta meg a farizeusokkal kapcsolatban:

„Bezárjátok az egek királyságát az emberek előtt! Mivel ti magatok nem mentek be, akik bemenni igyekeznek, azokat sem hagyjátok bemenni” (Máté 23:13).

Ahogyan már mondtam, mindenféle egyházban és vallásos csoportban akadhattak olyanok, akik valamikor és valamilyen területek jót tettek. A farizeusok között is volt ilyen. De azok nem is maradtak a farizeusok között, akik komolyan Krisztust akarták követni.

2023. febr. 19. 18:33
 13/18 anonim ***** válasza:
45%
Akkor te miért véded annyira a farizeusok modern kori vallását, az őrtornyot?
2023. febr. 19. 19:45
 14/18 anonim ***** válasza:
40%

Figyelemre méltó párhuzamok vannak a farizeusok és a modern-kori megfelelője (vagy megfelelői) között, ez igaz. De melyikre hasonlít?

Az is elgondolkodtató, hogy Jézus az evangéliumok szerint igen sokszor került szembe a farizeusokkal és a szadduceusokkal. Keményen bírálta őket és mivel halálos ellenségeiként viselkedtek, elítélte őket! De a Szentírás szerint Jézus sohasem személyeket támadott, hanem a vallásos közösség szellemiségét ítélte el.

A júdaizmus egyik fő vallási szektája voltak a farizeusok. Jehova Tanúi a kereszténység egyik fő szektája? Se nem fő, se nem szekta! Ellenben tudja minden őszinte ember, aki kicsit képben van a vallások múltjának, hogy melyik a legnagyobb szekta a világon. A római katolikus egyház!

Gondosan betartották a törvényt a farizeusok a legapróbb részletekig, a szóbeli hagyományt pedig a törvénnyel egyenértékűvé tették (Mt 23:23). A mai katolikus egyház "szent hagyománya" ismerős? Ebben a fenti versben Jézus kiválóan jellemezte őket.

Josephus ezenkívül részleteket is közöl a farizeusok hitnézeteiről. Megjegyzi: „Hiszik, hogy a lélek halhatatlan és hogy a túlvilágon jutalmat vagy büntetést kap aszerint, hogy erényes, vagy bűnös volt-e az ember..."

Ezt sem a Tanúk hiszik!

Hogy lenyűgözzenek másokat az igazságosságukkal, megszélesítették az írásszövegeket tartalmazó tokokat, melyeket oltalmazó eszközként viseltek, és megnagyobbították ruháik rojtozatát (Mt 23:5). Fontos személyek hírében akartak állni, és hízelgő címekre vágytak (Mt 23:6, 7; Lk 11:43).

Külsőségek, vallásos címek, mint megkülönböztető viseletek. Vajon melyik egyházra is jellemzőek?

És még számtalan, a hatalmukból és a hamis tanaikból adódó konfliktus és gyilkos gyűlölet jellemezte a viselkedésüket, mint csoport.

2023. febr. 19. 22:05
 15/18 anonim ***** válasza:
43%

Nézd öreg, elég szánalmas amit csinálsz. Van egy jó ember, aki arra áldozza életét hogy elhagyott gyerekeket segít, gyűjt nekik pénzt, neveli őket, és a helyette, hogy pl pénzzel támogatnád vagy más adományokkal, csak mocskolódsz rajta. Igen, lehet a farizeus nem illik rád, ők legalább tettek jót is, bár inkább azért, hogy a nép lássa. Te semmi jót és hasznosat nem teszel, csak mocskolódsz azokon, akik viszont tesznek.

És megjegyzem, a szektád se tesz semmi jót. Látod, Böjte Csaba az adományokból az árvákat segíti, szektád az adományokból szennylapokat nyomtat, hogy azzal árassza el a világot. Ha legalább a befolyó pénz felét jótékonyságra költené a szektád, már jobbá tehetnék a világot annyival is.

2023. febr. 19. 22:11
 16/18 anonim ***** válasza:
26%

"„Jó Tanító, mit kell tennem, hogy örök életet kapjak?” 18 Jézus ezt mondta neki: „Miért nevezel engem jónak? Senki sem jó, egyedül Isten."

Csak az a nagy baj, hogy te a személyeskedő gyalázkodáson kívül mással nem érvelsz! Meghazudtolsz engem, pedig elmondtam, hogy én nem a személyéről beszélek, hanem arról a szellemi háttérről, ami mögötte van.

A világot a hazug, valamint embertelen, képmutató politikai, gazdasági és vallási erők teszik tönkre! Azok akik hazudnak a választóiknak és a híveiknek. Nemzeti, etnikai, politikai megosztottságba taszítják és tartják a népüket, aminek a következménye mindaz a szörnyűség, amely miatt a katolikus katolikust, református reformátust stb gyilkol szinte minden háborúban, amelyet az ember csinál!

Ez az igazi farizeusi szellem!

2023. febr. 20. 09:15
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

9-es, aki kicsit is képben van a témával kapcsolatban, az pontosan tudja, hogy a törökcsillás cikket író újságíró úgy írta meg ezt a cikket, hogy közben halvány fingja nincs a témáról. Így én is tudok könyvet is írni, akár az agysebészet vagy épp az atomfizika témakörében is, az eredmény is hasonló lesz.

A másikat pedig te sem gondolod komolyan, hogy a kiszivárogtató "besétált a Brooklyn-i központba, s kihozta az említett dokumentumokat". :D :D :D

Ez az évszázad vicce. :D :D :D

2023. febr. 20. 12:28
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Nekem egyre ellenszenvesebb ez az ember...

2023. máj. 14. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!