Mi az ateisták véleménye az iszlámról?
Ateisták nem feltétlenül tanulnak hittant (választható) és annyi vallás van a világon, hogy érdeklődés hiányában lehetetlen őket akár alapszinten is megismerni.
A kereszténységgel ellenben gyakran lehet hazánkban találkozni, mindenhol láthatóak a templomok, amelyek valamelyikébe az ateisták is bekukkantanak néha, akár turistaként is, sok helyen van kálvária domb a stációkkal, vagy útszéli kereszt, nem beszélve a történelmünkről, meg az irodalmi művekről, amelyeket átsző a keresztény vallás és kultúra, hiszen mindenki tudja, hogy őseink hite, vallása a kereszténység.
Biblia is található sok ateista könyvespolcán, ellentétben a Koránnal és ugye a keresztények sem túlságosan ismerik a világ többi vallását, mivel minket az nem, vagy alig érint.
Az ókor ismerete a klasszikus egyiptomi, görög, római vallásokat is sokkal közelebb hozza minden műveltebb emberhez, a mitológiai történetek jó részét sokan ismerik, de ez is azért van, mert a térségünk történelméhez szervesen hozzájárult.
Viszont az Iszlám sokkal kevésbé jelentős számunkra, csak kevesen ismerik vázlatosan annak kialakulását, terjedését, a Kalifátusok egymással is harcoló történetét és csak az érdekel minket valamennyire, amely kapcsolódik valamilyen módon a saját történelmünkhöz, de az is inkább csak azért, mert szükséges ahhoz, hogy megértsük, mi miért történt, ami ezen kívül esik, annak vonatkozása számunkra nem jelentős.
Annak is pont ez az oka, hogy a hazai ateisták a kereszténységgel foglalkoznak, mivel ezzel vagyunk kapcsolatban, ez az ami esetleg ránk is kihat a szokásokon, ünnepeken keresztül, mert nekem aztán tökmindegy, hogy milyen előírásokat, tilalmakat parancsol az Iszlám a muszlimoknak, felőlem úgy öltöznek, meg azt esznek, isznak, amit csak akarnak és azt sem tudom, mikor van mondjuk a Ramadán, mert mi közöm hozzá és elvárom, hogy ők is hagyjanak engem bort, vagy sört inni, ha kedvem tartja, vagy éppenséggel sonkát, vagy sertés pörköltöt, malacpecsenyét, füstölt szalonnát, mert semmi közük hozzá, ahogy a hölgyeink öltözködéséhez sem.
Nem a mi világunk az Iszlám.
"Ateisták nem feltétlenül tanulnak hittant (választható) és annyi vallás van a világon, hogy érdeklődés hiányában lehetetlen őket akár alapszinten is megismerni."
A kereszténység általános iskolától kezdve kötelező tananyag és nem azt írtam hogy minden vallást ismernie kellene az ateistáknak hanem hogy nagyobbakat illene legalább alap szinten.
"A kereszténységgel ellenben gyakran lehet hazánkban találkozni, mindenhol láthatóak a templomok, amelyek valamelyikébe az ateisták is bekukkantanak néha,"
Ennek ellenére a kereszténységet sem igazán ismerik az ateisták.
"ellentétben a Koránnal és ugye a keresztények sem túlságosan ismerik a világ többi vallását, mivel minket az nem, vagy alig érint."
Az iszlám is kötelező tananyag már az általános iskolában és a neten is sok minden található tehát semmiféle extra erőfeszítést nem kellene tennie egy ateistának hogy alap szinten megismerje.
"ők is hagyjanak engem bort, vagy sört inni, ha kedvem tartja, vagy éppenséggel sonkát, vagy sertés pörköltöt, malacpecsenyét, füstölt szalonnát, mert semmi közük hozzá, ahogy a hölgyeink öltözködéséhez sem."
Pont erről beszélek hogy ha ismernéd az iszlámot legalább alapszinten és nem városi legendák alapján akkor fel sem merülne benned hogy ezt leírd mert az iszlám engedi mindezeket a nem muszlimok számára.
"Pont erről beszélek hogy ha ismernéd az iszlámot legalább alapszinten és nem városi legendák alapján akkor fel sem merülne benned hogy ezt leírd mert az iszlám engedi mindezeket a nem muszlimok számára."
Nos az iszlám maga lehet hogy engedi, de azért a muszlimok nem igazán nézik jó szemmel az ilyesmit, legalábbis az alapján amit egypár keresztény vallású arab ismerősömtől halottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!