Márfi Gyula veszprémi érsek miért hazudik az iszlámról és miért uszít muszlimok ellen? Miért jó ez a katolikus egyháznak?
Legutóbb az alábbi kijelentést tette:
"Az iszlám nagyon hasonlít a nácizmusra, melynek alapja a fajelmélet, és a kommunizmusra is, melynek alapja az osztályelmélet."
Az egyházi vezetőknek el kellene határolódniuk az ilyen gyűlöletbeszédtől, ő viszont élen jár ebben ami ha jól tudom ellentétes a keresztény tanítással. Az iszlám vallás nem tesz különbséget etnikai alapon. Ezt bizonyítják Mohamed próféta szavai is:
"Az egész emberiség Ádámtól és Évától származik.Nem felsőbbrendű egy arab ember a nem arabnál, és a nem arab sem felsőbbrendű az arabnál.Nem jobb a fehér ember a feketénél, és a fekete sem a fehérnél, kivéve, ha vallásossága és jó cselekedetei jobbá teszik."
Tehát az iszlám szerint a jó cselekedeteid által lehetsz jobb ember.
Osztályelmélet sincs az iszlámban vagy bármilyen osztály. Az viszont igaz hogy a társadalmi egyenlőség, szegénység felszámolása az iszlám egyik alapja.
Egyébként is a nácizmus és kommunizmus keresztény kultúrkörben alakult ki és a követőik is többnyire keresztények közül kerültek ki. Az iszlámnak semmi köze ezekhez.
Vajon mi okból hazudozik és uszít a Márfi Gyula? Hogy nem a szeretet vezérli az egész biztos.
3-as, Ez ugyanolyan hazugság mint amiket az érsek összehordott. Valójában nem lehet tudni pontosan hogy Mohamed próféta felesége hány éves volt akkor. Korán nem írja, a másodlagos forrásokban pedig több, egymásnak ellentmondó információ olvasható. A kedves, jóindulatú keresztények kiragadták azt ami szerint 6 éves volt, és úgy adják elő mint tény. De még ez a forrás sem írja hogy rámászott. Ez a keresztények fantáziaszüleménye.
Továbbá Mohamed próféta nem gyilkolt meg senkit.
Megtaláltam Márfi Gyula veszprémi érsek korábbi nyilatkozatát:
"a kereszténység áldozatait néhány ezerre tehetjük csupán, addig a nácizmus hatmillió, a kommunizmus százmillió, az iszlám pedig 270 millió embert pusztított el."
Nem tudom melyik nagyobb hazugság. Hogy a kereszténység áldozatait néhány ezerre tehetjük vagy hogy az iszlám 270 millió embert pusztított el :) Szerintem nincs tisztában a számokkal. Lehet úgy érti naponta öltek meg néhány ezer embert a kereszténység nevében? Ez közelebb lenne az igazsághoz. Arra is kíváncsi lennék, szerinte muszlimok hol és mikor ölek meg 270 millió embert? :) A két világháborúban haltak meg kb 80 millióan.
"Mohamed próféta hat éves felesége nem hiszem, hogy megérdemelte azt, hogy egy öreg vénember rámásszon. "
Azért ebből messzemenő következtetést ne vonj le. A korra jellemző volt _ a keresztény világban is _, hogy a lányokat gyerekkorukban férjhez adták, ezzel biztosítva a jövőjüket illetve szerződésként a két (gyakran uralkodó) család között. Ezeket a házasságokat azonban a pubertáskor előtt nem hálták el.
Történelmi tényt tagadsz kérdező. Azt csinálsz, amit akarsz, de az iszlám egy fertő, ami pusztítani akar, ahogy az elmúlt évezredek alatt többször megpróbálta. Lásd miért is történtek a keresztes háborúk.
Andizsuzsi tőled nem ezt vártam. A pubertás kor általában 9-10 évesen kezdődik a déli népeknél, szerintem te is tudod és azzal védeni egy pedofil disznót, hogy de hát máshol is szokás volt, miközben te is anya vagy, undorító.
"A korra jellemző volt _ a keresztény világban is _, hogy a lányokat gyerekkorukban férjhez adták"
Ez nem igaz, csak eljegyezték őket, elég nagy a különbség. Ráadásul nem vén öregemberekkel, mint Mohamed, hanem leginkább kb. egykorú gyerekekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!