Hogy hogy még nem illegális a kereszténység?
"Amúgy gondolom pont úgy, mint pl. a nemzetszocializmust. Felismerjük, hogy rossz és úgy is kezeljük."
Nincsen betiltva a nemzet szocializmus.
Csak a szélsőséges formái.
19
Hát ha megkeresztelik a csecsemőt,akkor attól ugyan mi baja lesz?
Ilyen alapon mondjuk a zsidó vallást nem akarod betiltani?Az szerint a csecsemőket néhány napos korukban körbe kel metélni.Na annak visszafordíthatatlan testi nyoma marad.Amit aztán egész életében visel akin elvégzik ezt a beavatkozást...
A kereszténységnek több ága van. Ezek közül egy volt az, aki keresztes háborúkat indított. Mért kéne betiltani az egészet?
Meg az az egy egyház is elismeri a bűneit, aki ezeket tette. Másokat a hitedre kényszeríteni vagy a hite miatt megkínozni már illegális. Akkor mért a kereszténységet kellene betiltani, ha ezek a dolgok ár illegálisak?
Plusz Jézus nem egy egyházat alapított, aminek politikai törekvései vannak, hanem egy közösséget, ahol mindenki önzetlen és minden mindenki. Az, hogy ezt mások félreértelmezték és felhasználták a saját érdekeikben, az nem Jézus vagy a kereszténység hibája.
És mit akarsz? A helyi falu papját vigyük bíróság elé mert régen volt boszorkány per?
Amúgy tetszik hogy a kereszténység mindenképpen rossz, de ha hozunk pár szintén buta példát akkor az már tök más. Hát nem. Ugyan olyan butaság betíltani a kereszténységet mint betíltani a kést vagy a közutakat
"baba korban megkeresztelik a gyermeket, ne hogy legyen döntés lehetősége"
Ahhoz képest elég sok ember (megkockáztatom ez a több), akit megkereszteltek és felnőttként abszolút nem vallásos. Nekem nem egy nyíltan ateista ismerősöm van, akit amúgy gyerekként megkereszteltek. Tényleg "igazad van", semmilyen döntésük nincs később...
Amúgy nyilvántartást tartanak a megkeresztelt emberekről. Nem vallásosként személy szerint nem akarnám a nevem egy ilyen listában tudni.
"Vállaljátok-e, hogy az evangélikus egyház segítségével gondoskodtok e gyermek hívő kereszténnyé neveléséről?
Szülők és keresztszülők: Vállaljuk."
"Kedves szülők! Nektek, akik gyermeketek számára a keresztséget kéritek,
kötelességetek lesz őt úgy nevelni, hogy hitünk szerint éljen. Tartsa meg Isten
parancsait, úgy szeresse Istent és embertársait, ahogy Krisztus Urunk tanította.
Vállaljátok-e ezt a kötelességet?
Szülők: Vállaljuk"
"Asszem látom miért legális még mindig...😬"
Az europai alapjogokat képező szabadság jogok miatt?
29-esre.
A keresztények kereszténynek nevelik a gyerekük, de ez a szöveg nem jelenti azt hogy kényszerrel.
Ha a gyerek ugy dönt, akkor (a többségben) nem nagyon kényszeritik dehát joga a döntésre az szokott lenni.
Mint már mondtam fickok vannak a mecsetünkben, akiket meg kereszteltek.
Minimum három, ennyivel találkoztam én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!