Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit csináljak, ha kanos vagyok?

Mit csináljak, ha kanos vagyok?

Figyelt kérdés
Keresztény vagyok, ezért házasság előtt nem létesíthetek szexuális kapcsolatot, de nem tudom mit tegyek. Hogyan lehet elterelni a figyelmemet, csökkenteni a bűnös vágyakat?
2023. jan. 28. 11:55
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
57%

1. a vágyak nem bűnösek. Ha azok lennének, nem is rendelkeznél velük.

2. sehol nincs leírva (direkt), hogy előtte nme lehet. Amit találsz esetleg, az az ókorra vonatkozik, ami akkor érthető is volt.

3. a vágyak elterelésére számos mód van, legkézenfekvőbb, ha más fontosnak tartott dologba kezdünk.

4. fontos, hogy a vallási tanokat nagyon ritkán lehet betű szerint értelmezni, azok példabeszédek. nem az olyan nyilvánvaló dolgokra gondolok, hogy "ne lopj". Azt betű szerint kell érteni.

2023. jan. 28. 12:03
 2/20 anonim ***** válasza:
40%
Kedves teáscsésze, úgy látszik, hogy nagyon rád szállt a sátán...szerintem nem nyugszik, amíg meg nem száll...
2023. jan. 28. 14:30
 3/20 anonim ***** válasza:
2023. jan. 28. 15:13
 4/20 anonim ***** válasza:
89%
Verd ki én is azt szoktam.
2023. jan. 28. 18:50
 5/20 anonim ***** válasza:
82%

Keresztény: annyi, mint szívünk trónján Jézus Krisztus az Úr!

Ő a bölcsességével tanácsol. Kérj Tőle tanácsot mindig.

Amúgy Jézus vére megtisztít minden bűntől és holt cselekedetektől.

János ev 6.

53 Jézus így felelt: „Igazán mondom nektek: csak akkor lehet élet bennetek, ha eszitek az Emberfia testét, és isszátok a vérét! 54 Igen, aki eszi a testemet, és issza a véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon. 55 Mert a testem igazi étel, és a vérem igazi ital! 56 Aki eszi a testemet, és issza a véremet, az folyamatosan bennem él, és én is őbenne.

2023. jan. 30. 18:23
 6/20 anonim ***** válasza:
42%
Egyél kevesebbet, mozogj többet.
2023. jan. 30. 21:11
 7/20 NTBS ***** válasza:
97%
Tereld el a gondolataidat.
2023. jan. 31. 16:20
 8/20 anonim ***** válasza:
95%

Ezt érdemesebb lenne a vallás kategóriában megkérdezni. Egyébként hogy válaszoljak a kérdésre, irgalmatlan nehéz, ha hozzászoktál, hogy ilyenkor azt csinálod, amit #4 tanácsolt.

Azt szokták ilyenkor tanácsolni, hogy egyrészt ajánld fel a szenvedésedet Istennek, mozogj, tereld el a figyelmes. Én amikor függő voltam elkezdtem valamit csinálni és elmondtam a Szent Mihály imát. Semmiképpen se csinálj olyan dolgot, ami nem köti le kellőképpen a figyelmedet. Én amikor például rámjött a dolog és leültem olvasni, akkor elbuktam. Nem kötötte le a gondolataimat. Sok sikert, nem könnyű dolog.

2023. márc. 25. 14:56
 9/20 anonim ***** válasza:
50%
Elhiheted kérdező, hogy Istent a legkevésbé sem érdekli, hogy mit csinálsz a farkaddal:)
2023. márc. 25. 15:53
 10/20 anonim ***** válasza:
54%
Ha nem élvezed a vallást lépj ki belőle.
2023. márc. 26. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!