Mi a véleményetek az inkvizícióról és az inkvizítorokról?
Ez is Isten parancsa volt. Tűzzel - vassal kellet kiirtani a kereszténységet el nem fogadó népeket, és mindezt Jézus nevében. Nyilván ha van Isten, ezt nem engedte volna, mert ez nem a szeretetről, megértésről és a jóságról szólt. No a vallás erre nem tud feleletet adni.
Az "embernek" meg végre kellett hajtani, mert a besúgók feladták volna és akkor őt végezték volna ki, és ezt is Krisztus nevében.
Sziasztok.
Csak javítanák: ez nem Isten parancsa volt - ez egy mindenki által ismert egyház parancsa volt.
Ha jól emlékszem Jézus azt mondta, hogy még az ellenségedért is imádkozz - nem azt hogy kínozd meg és utána gyújtsd fel!
Az inkvizítor csak egy olyan személy volt aki mindent megtett a vallásának vezetői kedvéért és a hatalomtól megittasodva állatias módon hajtotta mindezt végre.
De szerintem nagyobb a felelőssége annak aki a kezébe adta ezt a hatalmat- az egyházi vezetőnek - és amikor látta, hogy mit csinál, nem vette vissza tőle.
Hiszen ha egy kutya megharap, az nem a kutya hibája hanem a gazdájáé!
A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 10-03 17:20
Tehát ha nekem más a véleményem mint a többségnek, és megosztom, az már elítélendő, gyűlöletkeltő és provokáló? Ez ilyen "mindent szabad, kivéve azt, amit nem" elv?
"Tehát ha nekem más a véleményem mint a többségnek, és megosztom, az már elítélendő, gyűlöletkeltő és provokáló? Ez ilyen "mindent szabad, kivéve azt, amit nem" elv?"
Azzal nincs semmi baj, ha más a véleményed. Viszont, ha egyes embercsoportok megölését kívánod és ezt szóváteszed ,akkor ne csodálkozz,ha néha eltűnik néhány hozzászólásod.
Sajnos az "öljük meg az összes hitetlent" is ebbe a kategóriába tartozik, mégha lelketlen férgeknek is tartod őket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!