Vélemények a következő videóban egy katolikus pap mondanivalójára az abortusszal kapcsolatban?
Na, rászántam 2 percet, végigugráltam a fél videón. Utána azt mondta, hogy most már nem mond semmi újat.
Ez alatt összesen KETTŐ dolgot mondott:
1: Egyetlen sejt megölése is gyilkosság. Na, ez nem igaz.
2: Egy nőnek sincs joga a saját teste felett. Ez pedig csak a hívőkre igaz, mert ugye ők tartoznak az istenüknek mindenért. Ateistákra ez nem igaz, a saját világképük szerint.
Ezért kár lett volna végignézni még 12 percet is.
"Tehát akkor az istennek joga van szándékosan megölni 10 gyerekből 9-et még a fogantatás után pár nappal?"
Oké, szerinted akkor nincs különbség aközött, hogy meghal valaki 90 évesen álmában (Isten szándékosan "megölte") és ha mondjuk valaki halálra veri.
Az, hogy az abortusz emberölés-e (és ebben az, hogy vajon a zigóta embernek számít-e), nem egy tudományos természetű kérdés, de ettől még ennek eldöntésében figyelembe lehet venni tudományos ismereteket.
Egyébként az, hogy a fogantatástól embernek számít, azért a legmegalapozottabb állítás, mert ez a legkevésbé önkényes, és a természeti és tudományos megfigyeléssel leginkább harmonizáló álláspont.
Az pedig, hogy természetes úton halnak meg emberek fogantatásuktól kezdve, nem érv amellett, hogy művi úton való előidézése is rendben van. Ha emberek halnak meg attól, hogy rájuk esik egy szikla, vagy belezuhannak egy szakadékba, vagy elkapnak egy halálos betegséget, még nem dobálhatok emberekre sziklákat, nem lökdöshetem őket szakadékba, és nem fertőzhetem meg őket szándékosan, arra hivatkozva, hogy hát magától is megtörténik az ilyesmi.
Valóban.
De az istent, aki ezeket a körülményeket és az embereket is megteremtette, és ILYENRE AKARTA mind - már igen.
Nem csak az a zigóta nem ember még, de egy ideig a magzat sem.
Tényleg nehéz meghúzni a határt, de ahol még fájdalomérzete sincs... ne szórakozzunk már.
„Nem csak az a zigóta nem ember még, de egy ideig a magzat sem.
Tényleg nehéz meghúzni a határt, de ahol még fájdalomérzete sincs... ne szórakozzunk már.”
A fogantatás egy természetesen adódó határvonal, nem értem mi a baj vele azon kívül, hogy bizonyos embereknek kényelmetlen, hogy szülők lesznek. Mert ez a szubjektív érv áll az egész mögött, minden más arról, hogy most mikortól számít embernek (ha nem a fogantatástól), valójában ennek a szubjektív érvnek van alárendelve. A fogantatás egy tökéletesen objektív, tudományosan is egyértelmű határ. Az embereknek a kényelmetlensége miatt problematikus ez a meghatározás, nem valamiféle belső inkoherencia miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!